Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ο Γρηγόρης Λέων προαναγγέλλει συλλήψεις για τον θανατο της Μαλένας και της Ίριδας

Θα φέρουν νέες συλλήψεις ή επιπλέον κατηγορητήρια τα πολυαναμενόμενα πορίσματα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα, την ώρα που είναι πλέον σαφής η εικόνα για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, αφότου αποκαλύφθηκε ότι η δολοφονική δόση κεταμίνης σκότωσε το κοριτσάκι.

Για τα άλλα δύο παιδιά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προαναγγέλλει πως θα υπάρξουν νέες συλλήψεις όταν ανακοινωθούν τα πορίσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια του θανάτου τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η 9χρονη δολοφονήθηκε με κεταμίνη.

«Τότε που είχε ανοίξει ο τάφος για την ανάσυρση του τάμπλετ, θα έπρεπε να ληφθούν τρίχες και, αν χρειαζόταν, ακόμα και ο βηματοδότης, προκειμένου κάθε ιατροδικαστής να έχει μια πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς, κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε αν είχε γίνει χρήση ουσιών στο παρελθόν. Θα ήταν καλύτερο για το ίδιο το παιδί που βασανίστηκε εν ζωή να μην το ταλαιπωρήσουμε και μετά θάνατον» ανέφερε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, τα σημάδια είναι σαφή και οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο. Ολα αυτά που γίνονται τώρα θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει».

Ο Γρηγόρης Λέων εκτίμησε ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια θα φέρει νέες συλλήψεις, ωστόσο θεωρεί πως είναι πλέον δύσκολο να διερευνηθεί ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους ΠισπιρίγκουΔασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα.

«Στη σπιτονοικοκυρά δεν έχει γίνει κάτι ιατροδικαστικά. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι λήψη δειγμάτων από εναπομείναντα μέρη και τρίχες και να ερευνήσουμε εάν είχε δηλητηριαστεί. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχει παραμείνει πολύ καιρό ενταφιασμένη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όπως και οι απαντήσεις που μπορούμε να πάρουμε» είπε.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε μετά το επισκεπτήριο στις φυλακές πώς αντέδρασε η 33χρονη στις αποκαλύψεις των συνομιλιών της και στον ηχογραφημένο διάλογο που είχε με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι καλή η ψυχολογική της κατάσταση και μετά τη μετάδοση του ηχητικού της μικρής Τζωρτζίνας έχει επιδεινωθεί εξαιρετικά… Είναι σοκαριστικό να ακούγεται και πάλι η φωνή του μικρού παιδιού μετά από τόσο καιρό. Είναι κάτι που επηρέασε την ψυχολογία της στον μέγιστο βαθμό. Προκάλεσε τη θλίψη, το σοκ και την οργή της» δήλωσε.

Ο Οθωνας Παπαδόπουλος συμπλήρωσε για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρώην ζεύγους και για τη μηχανή του Μάνου που αγοράστηκε με χρήματα της σπιτονοικοκυράς ότι «σύμφωνα με μια πληροφόρηση, ήταν δώρο της κυρίας Κούτρα και το ποσό της τελευταίας σύνταξης χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη των εξόδων κηδείας».

Παράλληλα ο δικηγόρος του εξαδέλφου της σπιτονοικοκυράς Ανδρέας Θεοδωρόπουλος προέβη σε μια αινιγματική καταγγελία. «Θα μπορούσα να μην είμαι εδώ, αν δεν φορούσα ζώνη ασφαλείας. Οδηγούσα για να πάω στην Πάτρα. Μας έσπρωξε ένα αυτοκίνητο από πίσω και εμείς πέσαμε στο μπροστινό αυτοκίνητο, που ξέφυγε από την πορεία του, γιατί δυστυχώς οι επιβάτες έτρωγαν. Το αυτοκίνητο έφυγε και γι’ αυτό αναζητούνται και τα αίτια από την Υποδιεύθυνση της Τροχαίας Μεγάρων, για να δούμε τι ρόλο έχει παίξει αυτό το αυτοκίνητο» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση με την υπόθεση της Πάτρας, καθώς, όπως είπε, είχε δεχτεί απειλές να αποχωρήσει από την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς.

«Υπάρχουν πλευρές από διάφορους ανθρώπους που θέλησαν να με καλέσουν στο τηλέφωνο και να μου πουν να μην ασχοληθώ με τον κ. Δασκαλάκη. Αφησαν να εννοηθεί ότι θα πρέπει να έχω κάποιους φόβους για να μη βγάζω στοιχεία για τον ίδιο» υποστήριξε ο δικηγόρος και κατέληξε: «Ήθελα να αποδείξω ότι όντως είναι μέσα στο κάδρο των ευθυνών και ως πατέρας και ως πληρεξούσιος της σπιτονοικοκυράς. Εκείνος διαχειριζόταν τα οικονομικά της. Παραδέχτηκε ότι πήρε τη μηχανή του με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς. Πρέπει να εξηγήσει εάν του είχε δώσει η ίδια τη δυνατότητα να καταχράται την περιουσία της».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...