Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από συμμαθητές του 14χρονου Μάκη που κρεμάστηκε

Καταγγέλλουν ότι ζούσε έναν εφιάλτη από ομάδα ανήλικων αγριμιών μέσα στο σχολείο

Η εκδοχή να μην άντεξε ο 14χρονος Μάκης το bullying από οργανωμένη ομάδα μαθητών κερδίζει έδαφος, μετά τις αλλεπάλληλες μαρτυρίες συμμαθητών του στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Σεπόλια, που επιβεβαιώνουν τα περιστατικά βίας σε βάρος του άτυχου παιδιού, το οποίο προτίμησε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο από την ταπείνωση.

Οι εφαρμογές και οι επικοινωνίες που είχε στα ηλεκτρονικά μέσα και στο κινητό του τηλέφωνο ο ανήλικος εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, στα οποία παραδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι τα είχαν παραλάβει κατά την αυτοψία στο σπίτι του αγοριού. Η εξέταση των συσκευών γίνεται με άμεση προτεραιότητα, βάσει εντολής της Εισαγγελίας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή της Β’ Γυμνασίου για τον λόγο που έσπρωξε στην αυτοχειρία το παιδί τους.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, σοκάρουν για τις στιγμές προτού χαθεί για πάντα ο έφηβος, ο οποίος έκανε θηλιά με τη ζώνη του και κρεμάστηκε από την κουκέτα του δωματίου του. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι πέρασαν πέντε με εφτά βασανιστικά λεπτά μέχρι να φύγει από τη ζωή ο άτυχος Μάκης!

Την ίδια ώρα, όμως, προκαλούν οργή οι μαρτυρίες από το σχολικό περιβάλλον του 14χρονου, που περισσότερο παραπέμπει σε ζούγκλα θηρίων. Είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο το bullying που υφίστατο ο άτυχος μαθητής του 54ου Γυμνασίου Αθηνών να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απόγνωσης.

Συμμαθητές του καταγγέλλουν ότι ζούσε έναν εφιάλτη από ομάδα ανήλικων, που τον κακοποιούσαν και τον είχαν απειλήσει ακόμα και με μαχαίρι! Μάλιστα, ένας φίλος του άτυχου Μάκη αποκάλυψε ότι και πριν από τρεις μήνες είχε κάνει σκέψεις για αυτοχειρία!

«Γενικά, ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Πριν από τρεις μήνες μού είχε πει: “Αν αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ, τι θα κάνεις;” και του απάντησα: “Μη σκέφτεσαι χαζομάρες”. Το παιδί είχε τα προβλήματά του» είπε ο φίλος του. «Τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν, τον έβριζαν. Του πέταγαν νεράντζια και τον έφτυναν. Μου έλεγε, όμως, ότι τα κάνουν για πλάκα. Ακόμα και την Παρασκευή, προτού φύγει για τους αγώνες, του τα έκαναν και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα» κατήγγειλε ένας μαθητής του σχολείου.

Aλλος εξήγησε πως ο έφηβος είχε προβληματιστεί από τους τραμπουκισμούς που δεχόταν αλλά και για οικογενειακούς λόγους: «Τον κορόιδευαν για ανούσιους λόγους, για πράγματα ανούσια. Πιεζόταν και στο σχολείο αλλά και στο σπίτι του. Είχε κάποια προβλήματα εκεί…»

Η σχολική κοινότητα είναι συγκλονισμένη και οι μαρτυρίες στην «Espresso» αναφέρουν ότι τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης σε βάρος μαθητών από οργανωμένη ομάδα είχαν τεθεί υπ’ όψιν του γυμνασιάρχη, ο οποίος είχε δεχθεί παράπονα και από γονείς για bullying ακόμη και σε καθηγητές, μέχρι και για απειλή με μαχαίρι από μαθητή! Σε μια περίπτωση, όπως αναφέρει η ίδια πηγή της «Espresso», ο διευθυντής του σχολείου δέχτηκε προτροπή να κάνει καταγγελία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν τελικά την υπέβαλε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...