Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Αναβρασμός» στο σχολείο «κολαστήριο» του 14χρονου Μάκη

Τι απαντά ο γυμνασιάρχης

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο τα τελευταία 24ωρα οι καταγγελίες για περιστατικά bullying και άλλες βίαιες συμπεριφορές από τους νταήδες του 54ου Γυμνασίου στα Σεπόλια στο οποίο πήγαινε ο 14χρονος Μάκης που αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του δι’ απαγχονισμού την περασμένη εβδομάδα, «παγώνοντας» το πανελλήνιο.

Στη σοκαριστική αποκάλυψη ότι στο σχολείο κυκλοφορούν μέχρι και μαχαίρια-πεταλούδες προχώρησε η μητέρα ενός συμμαθητή του άτυχου 14χρονου. «Μου έχουν πει ότι κάποια τα έχει μαζέψει ο διευθυντής και τα έχει στο συρτάρι του» είπε. Η ίδια ανέφερε πως η κατάσταση με το bullying δεν είναι καινούργια.

«Δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Στις αρχές της χρονιάς είχαν χτυπήσει ένα παιδί οι νταήδες του σχολείου. Το παιδί μου μού είχε πει ότι υπάρχουν παιδιά που είναι οι νταήδες του σχολείου, ο ίδιος δεν έχει αντιμετωπίσει bullying». Οπως δήλωσε η γυναίκα, μετά το τραγικό περιστατικό ο γιος της τής είπε πως ο 14χρονος είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα στο κινητό του. Η μητέρα του μαθητή είπε επίσης πως τα παιδιά έχουν συγκλονιστεί από το συμβάν και θεωρεί πως το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει ως ένδειξη τιμής, κάτι που δεν έγινε.

Τον φόβο που νιώθουν οι γονείς όταν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επισήμανε ο πατέρας ενός άλλου συμμαθητή του Μάκη. «Εμείς στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε τον σταυρό μας. Νιώθω ότι τα παιδιά μας είναι εκτεθειμένα» δήλωσε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο εκφοβισμός είναι σε έξαρση στο σχολείο και ρίχνει τα βέλη του προς τον διευθυντή και τους καθηγητές που, ενώ γνωρίζουν ότι συμβαίνουν πολλά περιστατικά, φαίνεται να αδιαφορούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, «θύματα» ανάλογων περιστατικών μπορεί να πέσουν παιδιά που δεν έχουν καλές σχέσεις με κάποιον από τους «μάγκες» του σχολείου. Στις κατηγορίες του συγκεκριμένου γονέα απάντησε ο διευθυντής του γυμνασίου λέγοντας απλά πως «την υπόθεση την έχει αναλάβει η εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ας πουν ό,τι θέλουν. Εγώ θα ελεγχθώ από την υπηρεσία, εκεί θα φανούν τα πάντα».

Αιχμές κατά του γυμνασιάρχη έριξε και η μητέρα ακόμα ενός συμμαθητή του αδικοχαμένου 14χρονου, ο οποίος έπεσε επίσης στα χέρια των νταήδων του σχολείου. «Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε με τον Μάκη. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις. Το δικό μου το παιδί το χτύπησαν στο προαύλιο του σχολείου, ένα μεγαλύτερο που είναι τέσσερα χρόνια στην ίδια τάξη. Εγώ παραξενεύτηκα και εξοργίστηκα με τη συμπεριφορά του γυμνασιάρχη.

Το άλλο παιδί πήρε αποβολή μία μέρα μετά και ζήτησε συγγνώμη με πολλή δυσκολία γιατί είδε ότι πάω νομικά, οπότε σου λέει “δεν με παίρνει, ας ζητήσω συγγνώμη και να το λήξω εδώ”. Το παιδί μου ήταν μελανιασμένο στο μάτι. Δεν με ενημέρωσε ο γυμνασιάρχης. Πήγα να τον δω και βλέπω μία αντιμετώπιση καθόλου φυσιολογική. Μου λέει “δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε”. Η γυναίκα λέει πως το παιδί της απαλλάχτηκε από τον φόβο των νταήδων μετά τη μήνυση που υπέβαλε τόσο στον γυμνασιάρχη όσο και στο παιδί που του επιτέθηκε.

Στο θέμα του 14χρονου επανήλθε και το υπουργείο Παιδείας, βγάζοντας… απέξω την ουρά του, με τον γενικό γραμματέα του Αλέξανδρο Κόπτση να δηλώνει πως δεν υπήρχε καμία καταγγελία για το συγκεκριμένο σχολείο. «Εμείς ως θεσμοθετημένο κράτος περιμένουμε τα πορίσματα για να προχωρήσουμε. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, σε εμάς δεν έχει έρθει, άρα επιλύθηκε από το σχολείο. Συμβαίνουν καθημερινά προβλήματα στα σχολεία. Εχουμε θεσμοθετήσει συμβούλους και ψυχολόγους για την προστασία των παιδιών και επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων». Ο κ. Κόπτσης υποστήριξε πως «η εικόνα του σχολείου δεν είναι αυτή. Το σχολείο που δημιουργούμε μέρα με την ημέρα προσφέρει γνώσεις, αξίες, στάσεις ζωής. Τα περιστατικά που όντως γίνονται καταπολεμώνται από το υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένες δράσεις».

Τέλος, στον 14χρονο αναφέρθηκε ο προπονητής του Θωμάς Χαραλαμπής, τονίζοντας πως ήταν «διαμάντι» και «άγγελος». «Ηταν ένα εξαιρετικό παιδί, χαμογελαστό. Δεν τον είχα δει ποτέ στενοχωρημένο. Το παιδί αυτό πρόσφερε γέλιο, ήταν το ευχάριστο πειραχτήρι. Οταν μάθαμε την υπόθεση, πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν το πιστεύαμε. Την τελευταία φορά που τον είδα την Τετάρτη ήταν όπως ήταν πάντα. Εκανε τη γυμναστική του, τις ασκήσεις του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...