Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Ghosthunters: H δίοδος επικοινωνίας που άνοιξαν με το μεταφυσικό

Ανατριχιαστικές κραυγές από το πουθενά, απόκοσμοι ήχοι και απειλητικοί ψίθυροι, συχνά μαζί με δαιμονικές φιγούρες απροσδιόριστου σχήματος, μέσα σε σκοτεινές απάτητες σπηλιές ή ανήλιαγα υπόγεια σε ερειπωμένες βίλες και νεοκλασικά κτίρια, όπου έχουν γραφτεί ιστορίες με φρικιαστικά εγκλήματα ή αυτοκτονίες, συνθέτουν συνήθως το σκηνικό χολιγουντιανών ταινιών με φαντάσματα και πνεύματα.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Για να καθησυχάσουν τον εαυτό τους, οι λάτρεις του τρόμου πιστεύουν ότι τα μεταφυσικά φαινόμενα τέτοιου είδους δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, ψιθυρίζοντας «έλα μωρέ, μία ταινία είναι, δεν συμβαίνουν στα αλήθεια». Ή μήπως συμβαίνουν;

Kατά καιρούς υπάρχουν πολλοί θρύλοι για στοιχειωμένα σπίτια και εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία, ενώ όλο και περισσότεροι απευθύνονται σε ειδικούς, γιατί πιστεύουν ότι περιβάλλονται από… ανεξήγητες οντότητες. Είναι, όμως, φαντασιόπληκτοι ή αλαφροΐσκιωτοι; Οι ghosthunters, μία ομάδα που ασχολείται τα τελευταία 13 χρόνια με την εξερεύνηση περιοχών που θεωρούνται στοιχειωμένες, λύνουν το μυστήριο στην επικοινωνία τους με την «Espresso».

«Όλα ξεκίνησαν μια βραδιά του 2009, όταν ήμασταν μαζεμένοι με τους φίλους μου σε ένα σπίτι και λέγαμε ιστορίες για μεταφυσικά φαινόμενα. Αποφασίσαμε να πάμε στο Σανατόριο, το λεγόμενο “Πάρκο των Ψυχών” στην Πάρνηθα, ώστε να διαπιστώσουμε αν ήταν αλήθεια όλα όσα ακούγονταν γι’ αυτό το μέρος. Πήραμε μία κάμερα που έγραφε στο σκοτάδι και φύγαμε» ξεκινάει τη διήγησή του ο ιδρυτής του Ghosthunters, Greek Paranormal Research Team, Γιώργος Δημακόπουλος.

Όπως εξηγεί, κατέγραψαν κάποια περίεργα πράγματα κι έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα κάνει έρευνες με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, αναζητώντας μεταφυσικές δραστηριότητες.

«Για το κυνήγι των φαντασμάτων χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, όπως θερμόμετρα λέιζερ, κάμερες υπερύθρων, evp για να καταγράφουμε ήχους σε συχνότητες που δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί, emf για να καταγράφουμε τις μεταβολές των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων, lazer grid, φωτογραφικές μηχανές full spectrum. Και πάντα όλες μας οι ενέργειες γίνονται βράδυ και σε πλήρες σκοτάδι, ορατότητα υπάρχει μόνο μέσα από τις κάμερες» περιγράφει ο Γιώργος Δημακόπουλος και συνεχίζει: «Η ομάδα μας έχει από τον Αύγουστο του 2010 τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καταγραφή περίεργων φαινομένων. Σκοπός μας είναι να ανοίγουμε μια δίοδο επικοινωνίας με το μεταφυσικό, δεν παίρνουμε χρήματα από αυτό».

Ο ιδρυτής της ομάδας τονίζει πως κάθε περίπτωση για εκείνους είναι διαφορετική.
«Πολλοί μάς καλούν σπίτι τους και μοιράζονται μαζί μας τα φαινόμενα που βίωσαν. Το μεταφυσικό υπήρχε πάντα, απλά ο κόσμος προσπαθούσε να το προσεγγίσει φυσικά ή να το αγνοήσει, για να μην τον φοβίζει. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε “ελάτε να μας βοηθήσετε”. Σε ένα σπίτι στο Αιγάλεω βρέθηκαν μάγια. Σε ένα άλλο βλέπαμε μορφές, ακούγαμε χτυπήματα στους τοίχους, μία οικογένεια μας είχε πει ότι τα κοριτσάκια της μιλούσαν σε μια φανταστική φίλη και απαντούσαν, χωρίς να είναι συνεννοημένα μεταξύ τους» αποκαλύπτει.

Τα… πνεύματα

«Επισκεφθήκαμε ένα σπίτι στην Κρήτη και, όταν προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα πνεύματα, ξαφνικά έπεσε ένα αρωματικό χώρου που υπήρχε στη σκάλα, χωρίς να το κουνήσει κάποιος ή να το πάρει ο αέρας. Το ίδιο συνέβη και σε ένα σπίτι στη Σαλαμίνα, όταν καλέσαμε τα πνεύματα να μας δώσουν ένα σημάδι. Ενα αντικείμενο έπεσε αμέσως από το τραπέζι και το σκυλί της οικογένειας άρχισε να γαβγίζει». Ο Γιώργος Δημακόπουλος περιγράφει μία από τις πιο έντονες εμπειρίες της ζωής του, που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Είχαμε πάει άλλη μία φορά στο Σανατόριο, ήμασταν γύρω στα οκτώ άτομα. Είχαμε χωριστεί σε ομάδες και εγώ με ακόμη ένα άτομο είχαμε πάει στο δεύτερο υπόγειο. Είχαμε συμφωνήσει εκ των προτέρων πως, σε περίπτωση που ακούσουμε ή δούμε κάτι περίεργο, θα αρχίσουμε να λέμε φωναχτά το “Πάτερ ημών”. Ξαφνικά, άρχισα να ακούω έναν θόρυβο που δεν μπορούσα να εξηγήσω, σαν να δούλευε μία γεννήτρια, αλλά σε slow motion. Ρώτησα τον φίλο μου αν το άκουγε, και εκείνος και ξεκίνησε να προσεύχεται, που σημαίνει ότι το άκουγε. Εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το Σανατόριο μία φίλη μας, που είχε έρθει να μας βρει και φώναζε για να δει πού ακριβώς ήμασταν.

Ωστόσο, εμείς δεν την ακούγαμε, πράγμα που αν το σκεφτεί κανείς είναι παράξενο, γιατί εκεί θα έπρεπε όχι μόνο να ακούς τα πάντα πεντακάθαρα, αλλά να υπάρχει και αντίλαλος» λέει και συνεχίζει: «Όταν επιστρέψαμε και βάλαμε το βίντεο να παίξει, για να δούμε τι είχαμε τραβήξει, ακούσαμε όλοι μία φωνή να λέει “με σκότωσαν εδώ” ή “σκοτώθηκα εδώ”»!

Συμβουλές

Ο ιδρυτής του Ghosthunters, Greek Paranormal Research Team διευκρινίζει ότι ως ομάδα δεν αναλαμβάνουν να «καθαρίσουν» έναν χώρο από πνεύματα, αλλά αρκούνται σε μερικές συμβουλές.

«Αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας έχουμε και μέντιουμ. Παλιότερα λέγαμε στους ανθρώπους που μας καλούσαν να φωνάξουν έναν παπά να κάνει αγιασμό. Πλέον, το μέντιουμ εξηγεί τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να φύγουν τα πνεύματα, αλλά και πάλι στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τι συμβαίνει στον χώρο και όχι να το διώξουμε» καταλήγει, προτρέποντας όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν την ομάδα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...