Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

«Στοπ» στη… μαφία των λουκουμάδων! 

Ελληνας ο εγκέφαλος σπείρας που δρούσε σε παραλίες της Χαλκιδικής.

Μόνο με… ζάχαρη δεν ήταν πασπαλισμένη η ζωή των πλανόδιων πωλητών, οι οποίοι αναγκάζονταν να πουλούν λουκουμάδες σε παραλίες της Χαλκιδικής υπό τον φόβο των απειλών ενός 39χρονου Ελληνα, που φέρεται ως ιθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η Αστυνομία!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 39χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της «μαφίας του λουκουμά» υποχρέωνε αλλοδαπούς από την Αλβανία να εργάζονται ως πλανόδιοι πωλητές σε 19 παραλίες στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Ο ίδιος και τα τσιράκια του φέρεται ότι μετέρχονταν εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές για να εκμεταλλεύονται αποκλειστικά τα σημεία αυτά, που είναι άκρως επικερδή.

Σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των θυμάτων τους, στα οποία προκάλεσαν και σωματικές βλάβες. Μάλιστα, φέρεται ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και… πυροβόλα όπλα για να απειλήσουν όχι μόνο τους πλανόδιους πωλητές που εκμεταλλεύονταν, αλλά και υπαλλήλους εταιριών security και ιδιοκτήτες beach bars στους οποίους πουλούσαν προστασία!

Σε ορισμένα beach bars εμφανιζόταν ο ίδιος ο 39χρονος και απαιτούσε να παρέχει προστασία ενώ, όταν οι ιδιοκτήτες αρνούνταν να υποκύψουν στις απειλές του, εκείνος απαιτούσε να διακόψουν τη λειτουργία των καταστημάτων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούλιο του 2021 ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πολυγύρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε περιοχή της Χαλκιδικής. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι είχε πάρει εκβιαστικά χρήματα για να μην αποκαλύψει δύο ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής και αδυνατίσματος στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι είχαν κλέψει μια πελάτισσα με πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, έκανε ενέργειες για να μεταβιβαστούν στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες δύο ακίνητα της ίδιας πελάτισσας.

Στο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας Πολυγύρου, εκτός του 39χρονου, συμμετείχαν άλλοι 11 Ελληνες, ηλικίας από 17 ως 52 ετών! Μάλιστα, ο ένας από αυτούς φέρεται ότι προμήθευσε τον 39χρονο με αλεξίσφαιρο γιλέκο και φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ ένας άλλος συνεργός του έκρυψε για λογαριασμό του ένα πιστόλι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της εμπορίας ανθρώπων, της παράβασης νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της παράβασης του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Με εξαίρεση τον 39χρονο, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στον ανακριτή, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...