Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

H ιστορία νεαρού Ιταλού τουρίστα και αδέσποτης σκυλίτσας που συναντήθηκαν στην Κρήτη

Η οδύσσεια για να την έχει κοντά του

Ραγίζει καρδιές η ιστορία της αδέσποτης Λούκα, που από την Κνωσό όπου περιφερόταν μόνη της κάτω από τον ήλιο κατέληξε στο… Μιλάνο χάρη στην επιμονή και τη βαθιά ανθρωπιά του Ρικάρντο, ενός Ιταλού τουρίστα που τη βρήκε και θέλησε να της δώσει όση αγάπη έχει στερηθεί. Και το κατάφερε, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στην πορεία!

Ήταν αρχές Ιουνίου, όταν ο φοιτητής Φιλοσοφίας από το Μιλάνο αποφάσισε να κάνει διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τους φίλους του, με σκοπό να απολαύσουν τις ομορφιές της Κρήτης. Μια μέρα η παρέα επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και είδε το αδέσποτο θηλυκό σκυλάκι να περιφέρεται μόνο του. Το χάιδεψαν, του έδωσαν νερό και η μικρή άρχισε να τους ακολουθεί. Ο Ρικάρντο αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία, ώστε να φύγει από τον δρόμο, και έψαξε να βρει κάπου να την αφήσει. Εκανε έκκληση όπου μπορούσε, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Τότε αποφάσισε ότι η σκυλίτσα θα γίνει… Ιταλίδα, της έδωσε και όνομα και το επόμενο που σκέφτηκε ήταν να βρει φιλοξενία ώσπου να βρει τρόπο να την πάρει μαζί του, αφού η αεροπορική εταιρία με την οποία ταξίδευε δεν δεχόταν κατοικίδια.

FZJJYlWWAAESRpm

Τότε η γλυκιά αυτή ιστορία έφτασε στα αυτιά του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, τα μέλη του οποίου αποφάσισαν να βοηθήσουν τον Ρικάρντο. Ο νεαρός τουρίστας ξεκίνησε για τα Χανιά, αφού αποχαιρέτησε τους φίλους του που θα επέστρεφαν αεροπορικώς στο Μιλάνο. Ωστόσο, αυτόματα άρχισαν τα εμπόδια να κάνουν την εμφάνισή τους. Τα ΚΤΕΛ δεν δέχονταν τη Λούκα, γιατί μαζί με το κλουβί της ξεπερνούσε τα 10 κιλά! Ο Ρικάρντο παρακάλεσε και τελικά ο σταθμάρχης τού επέτρεψε να κρατάει αγκαλιά τη σκυλίτσα από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά, παραβλέποντας τους κανονισμούς.

Όταν έφτασε στην πόλη, τον συνάντησαν μέλη του συλλόγου και πήγαν μαζί στον κτηνίατρο, όπου έβαλαν τσιπ στη Λούκα, της έφτιαξαν διαβατήριο και ήταν έτοιμη να ταξιδέψει. Τότε ήταν που ο Ιταλός τουρίστας πήρε ακόμη μία μεγάλη απόφαση: να επιστρέψει ακτοπλοϊκώς στην πατρίδα του!

Στην πορεία προέκυψαν κι άλλα προβλήματα, που σχετίζονταν με τη μεταφορά της Λούκα από και προς το λιμάνι της Πάτρας, από όπου θα έπαιρναν το καράβι, αλλά όλα διευθετήθηκαν. Ετσι οι δυο τους ταξίδεψαν μαζί, έφτασαν στη Βενετία και από εκεί πήγαν οδικώς στο Μιλάνο, όπου η Λούκα έχει πλέον ένα υπέροχο σπίτι και μια οικογένεια που τη λατρεύει!

FZJKAkKX0AA5Tp4

«Ενας φοιτητής σε ξένη χώρα, χωρίς χρήματα και γνωριμίες, γύρισε τον κόσμο ανάποδα και τα κατάφερε γιατί ήθελε να σώσει ένα αδέσποτο! Γιατί δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δε θέλω…» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο φιλοζωικός σύλλογος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...