Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

«Εκκλησία των Εθνών»: Από τον εξορκισμό στο…φλερτ με την τρέλα 

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου φέρνει στο φως μέσω της «Espresso» δυο συγκλονιστικές καταγγελίες θυμάτων της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών»

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ανθρωποι κυριευμένοι από φόβο και απόγνωση, που μπορεί να μην έχασαν περιουσίες ολόκληρες πιστεύοντας στις ψεύτικες διαβεβαιώσεις κάποιων επιτηδείων ότι καταπολεμούν σοβαρές ασθένειες με «θείες θεραπείες» ή απελευθερώνουν από τους δαίμονες με «τσίρκο» εξορκισμούς, όμως -ακόμη χειρότερα- κινδύνευσαν να χάσουν τα… λογικά τους, φέρεται ότι είναι μεταξύ των θυμάτων της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών», που μέχρι πρόσφατα διοργάνωνε ανοιχτές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα στόματα όσων παγιδεύτηκαν οι ίδιοι ή συγγενείς τους στα δίχτυα της παραθρησκευτικής οργάνωσης, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν, ανοίγουν σιγά σιγά και αποκαλύπτουν άγνωστα περιστατικά που σοκάρουν. H «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως δύο νέες συγκλονιστικές καταγγελίες ανθρώπων που είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα να γίνονται έρμαια στις διαθέσεις αδίστακτων τσαρλατάνων και να «φλερτάρουν» με την τρέλα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην εφημερίδα μας η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, το ένα από τα φερόμενα ως θύματα υπέστη νευρικό κλονισμό εξαιτίας όσων αδιανόητων είδε να εκτυλίσσονται στις συναθροίσεις της οργάνωσης και χρειάστηκε να… νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο, ενώ το δεύτερο, το οποίο υπηρετούσε στις Ενοπλες Δυνάμεις, είχε πείσει τον εαυτό του ότι εμφανίστηκε μπροστά του ο… Αρχάγγελος Γαβριήλ με τη μορφή του ανώτερού του σε βαθμό αξιωματικού.

anthoula
Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου

Οπως εξήγησε η κυρία Ανάσογλου, μετά την έκταση που πήρε το θέμα των ψευδο-εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη, αρχικά επικοινώνησε μαζί της ένα ζευγάρι μεσήλικων, προκειμένου να της διηγηθεί τη δική του τραυματική εμπειρία. Μεγαλύτερη εντύπωση και από τις περιγραφές των δύο συζύγων για όσα τρομακτικά βίωσαν της έκανε ο… φόβος που είδε στα μάτια τους.

«Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ακόμη και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη θα τους συμβεί κάποιο κακό! Ειδικά, με όλη τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, είναι πολύ φοβισμένοι» είπε η κυρία Ανάσογλου. Οπως εξήγησε, ο εφιάλτης του ζευγαριού άρχισε πριν από μερικά χρόνια, όταν ο σύζυγος, ο οποίος διαθέτει καλή δουλειά και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ήρθε σε επαφή, μέσω κάποιων γνωστών, με μέλη της παραθρησκευτικής ομάδας και προσηλυτίστηκε από αυτά.

«Ολοι οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας, δυστυχώς, ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημά τους, γιατί η ψυχολογία τους είναι πολύ επιβαρυμένη. Εν προκειμένω, ο σύζυγος πήρε την υπόσχεση από κάποιους ανθρώπους ότι μπορούσε να δει “φως”, έχοντας πίστη σε ορισμένα πράγματα. Ετσι, άρχισε να παρακολουθεί όλες αυτές τις λειτουργίες, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο χαρακτήρας του, να γίνει επιθετικός, να αρχίσει να φωνάζει. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η γυναίκα του δεν ασπαζόταν όσα πρεσβεύει και κάνει η αίρεση, δημιούργησε τρομερές προστριβές στο ζευγάρι. Επίσης, η όλη παρακολούθηση όσων γίνονταν στις διάφορες τελετές τον οδήγησε σε νευρικό κλονισμό, με συνέπεια να διαταχθεί η ακούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό ήρθαν να μου πουν. Οτι ο ένας ανάγκασε τον άλλον να μπει στο ψυχιατρείο! Ο σύζυγος νοσηλεύτηκε για μία ημέρα, όμως σημασία έχει ότι τον πήραν… σιδηροδέσμιο».

ekmesa

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος έφτασε στα όρια της παράνοιας, συνέχισε να παρακολουθείται από ψυχολόγο και πλέον έχει συνέλθει. Ωστόσο, εξακολουθεί να βασανίζεται από φοβίες και νιώθει ότι απειλείται η ζωή του και της συζύγου του: «Φοβάται ότι θα πάθει μεγάλο κακό. Κάθε φορά που προσπαθούσε να ξεφύγει, του έλεγαν: “Αν φύγεις, θα σε κυριεύσει ο Σατανάς. Θα καεί το σπίτι σου, θα πεθάνει η γυναίκα σου, θα πεθάνεις εσύ”. Τους λένε πολλά. Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά πίστευε ότι αν έφευγε από την αίρεση θα κυριευόταν από τον Σατανά» είπε η κυρία Ανάσογλου, προσθέτοντας πως το ζευγάρι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία που στοιχειοθετούν απειλή, όπως μαρτυρίες, μηνύματα κ.λπ. Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από το συγκεκριμένο ζευγάρι, την προσέγγισε μια γυναίκα, η οποία αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια.

«Η καταγγέλλουσα μου είπε ότι είναι γνωστό ότι οι αιρέσεις αυτές έχουν παρεισφρήσει στις Ενοπλες Δυνάμεις και μου περιέγραψε πώς ο 34χρονος -τότε- σύζυγός της, ο οποίος ήταν αξιωματικός, προσηλυτίστηκε από τα μέλη μιας αίρεσης όταν τον έπεισαν ότι είδε τον ανώτερό του να παίρνει τη μορφή του Αρχάγγελου Γαβριήλ με φωτοστέφανο! Αυτή η ψευδαίσθηση τον έκανε υποχείριο αυτών των ανθρώπων» είπε η γνωστή ποινικολόγος της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ίδια, η γυναίκα που την πλησίασε, στην προσπάθειά της να επαναφέρει την υπόθεση στην επιφάνεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έχει σοβαρές υπόνοιες ότι ο σύζυγός της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας:

ekmesa2
«Είχε ξεκινήσει ΕΔΕ στις Ενοπλες Δυνάμεις και την ημέρα που ο 34χρονος επρόκειτο να βρει τους μάρτυρες, τον σκότωσε μια νταλίκα! Η γυναίκα αυτή πιστεύει ότι ο άνδρας της σκοτώθηκε. Αν και το αδίκημα -εάν έχει τελεστεί- είναι πλέον παραγεγραμμένο, την ενδιαφέρει να πέσει φως στην υπόθεση» επισήμανε και συμπλήρωσε:

«Μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό να συνέβη πριν από 30 χρόνια, όμως πρέπει να τονιστεί ότι όλα είναι παρακλάδια αμερικανικών αιρέσεων. Εχουν γεμίσει παρακλάδια παντού. Κυνηγιούνται από πολλούς και αλλάζουν συνεχώς». Οπως κατέληξε η κυρία Ανάσογλου, είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι εκμεταλλεύονται την αφέλεια, τη θρησκοληψία ή την απόγνωση κάποιων συμπολιτών μας, για να θησαυρίζουν.

«Δυστυχώς, η ανοχή σε καταστάσεις που δεν υπόκεινται στον έλεγχο των αρμόδιων Αρχών -διότι όλες οι αναγνωρισμένες θρησκείες υπόκεινται σε κανόνες του υπουργείου Παιδείας- δημιουργεί παράνομες συμπεριφορές που πολλές φορές βλάπτουν σοβαρά την έννομη τάξη και την ασφάλεια των πολιτών. Μέγιστα αγαθά είναι η ανθρώπινη ζωή και η υγεία, σωματική και πνευματική. Οταν κάποιο θύμα πέσει στα δίχτυα επιτηδείων, που σκοπό έχουν να το χειραγωγήσουν και να το μετατρέψουν σε υποχείριό τους, τότε θα πρέπει άμεσα να ζητάει τη βοήθεια της Πολιτείας και των αρμόδιων Αρχών. Θα πρέπει επιτέλους το κράτος να βάλει βαθιά το μαχαίρι για τον τερματισμό της ανοχής γύρω από τη λειτουργία τέτοιων παρακλαδικών αιρέσεων, που δεν συνάδουν με το ίδιο το Σύνταγμα» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...