Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Δεν περίμενα ότι θα πεθάνει

Τα… γυρίζει τώρα ο 20χρονος για τη δολοφονία του ενεχυροδανειστή

Αφωνοι έμειναν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μετά την ψυχρή παραδοχή της σχεδίασης και της εκτέλεσης της δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη από το νεαρότερο μέλος της επικίνδυνης ομάδας των τεσσάρων κακοποιών, στην υπόθεση που έγινε γνωστή και ως «δολοφονία του facebook»!

Στη χθεσινή, δεύτερη μέρα της δίκης, ο 20χρονος Γιώργος Μάρκου ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις κατηγορουμένους που κλήθηκε να απολογηθεί για όσα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2013 στο διαμέρισμα της οικογένειας των ενεχυροδανειστών στη Δάφνη. Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο νεαρός παραδέχτηκε πως όχι μόνο ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου, αλλά και ο εκτελεστής της δολοφονίας του 30χρονου, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν: «Εγώ τα οργάνωσα όλα και τους έμπλεξα όλους. Ημουν μικρός και χρειαζόμουν χρήματα, 500 ευρώ (…). Είχα τρομοκρατηθεί, πρώτη φορά έκανα ληστεία. Δεν περίμενα ότι θα πεθάνει…» είπε.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξάνδρα Σταματάκη, τη γυναίκα-αράχνη με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό την περίοδο εκείνη, ο Μάρκου εξήγησε πως δεν φταίει σε τίποτα και ότι την ώρα της δολοφονίας η ίδια δεν βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα του θύματος.

Πάντως, τα όσα παραδέχτηκε χθες ο Γιώργος Μάρκου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα δήλωνε στις 27 Αυγούστου στην «Espresso» μέσα από τις φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, όταν εξηγούσε ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία και όχι στη δολοφονία του 30χρονου, ενώ θυμήθηκε πως την ώρα που εκείνος απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα, το θύμα ζούσε…

Η γυναίκα αράχνη
524r213r43r423 1Δεύτερη απολογήθηκε η Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία παραδέχτηκε μόνο τις ληστείες που είχε διαπράξει παλαιότερα με τον τέταρτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, τον Κωνσταντίνο Αραπάκη, ενώ για τη δολοφονία δήλωσε ότι ευθύνεται ο Μάρκου. «Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Δεν αποδέχομαι την ανθρωποκτονία. Εκανα ένα τεράστιο λάθος. Ολα ήταν ιδέα του Μάρκου. Φοβόμουν, δεν ήθελα να το κάνω. Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να έμπαινα εγώ στο σπίτι, θα ήμουν με το παιδί, θα έκανα σεξ μαζί του και οι υπόλοιποι θα έμπαιναν και θα έπαιρναν τα χρήματα (…). Στο αυτοκίνητο τούς είπα ότι δεν θέλω να πάω γιατί έχω μετανιώσει και μου είπαν πως δεν γίνεται τώρα, έχει κανονιστεί»!

Τόσο ο Δημήτρης Θεοδώρου, ο τρίτος κατά σειρά κατηγορούμενος, όσο και ο Κωνσταντίνος Αραπάκης αρνήθηκαν ότι σκότωσαν τον Γιώργο Κοτσιλίδη, ενώ και οι δύο «φωτογράφισαν» ως κύριο ένοχο τον Γιώργο Μάρκου.

Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 30χρονου στη Δάφνη πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Οπως εξήγησε, η δολοφονία έγινε από πρόθεση κατά συναυτουργία από δράστες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση: «Αποδείχθηκε χωρίς αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία» ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...