Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Online εργασία για φοιτητές: Πώς να βρείτε την κατάλληλη φοιτητική δουλειά από την άνεση του σπιτιού σας

Τι επαγγέλματα υπάρχουν

Η εξ αποστάσεως εργασία έχει εδραιωθεί για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κάποιος να την έχει ακόμα και σαν κύρια πηγή εισοδήματος. Ωστόσο, αν κάποιος ενδιαφέρεται παράλληλα με την βασική του εργασία, να έχει και μια δεύτερη απασχόληση, ένα διαδικτυακό επάγγελμα είναι ό,τι πρέπει.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, για έναν φοιτητή τα επαγγέλματα αυτά είναι η ιδανική ευκαιρία να έχει ένα εισόδημα που θα το βγάζει εύκολα, από την άνεση του σπιτιού του, χωρίς να επηρεάζει το πρόγραμμά του.

Ένας πολύ βασικός παράγοντας που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ασφάλεια, καθώς πολλές από αυτές τις αγγελίες είναι αμφιβόλου προέλευσης. Γι αυτόν τον λόγο είναι ζωτικής σημασίας να ξέρετε πού και πώς να αναζητάτε σωστά θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο, που θα σας προσφέρουν το έξτρα εισόδημα που αναζητάτε.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο για να μάθετε αναλυτικά τον τρόπο που μπορείτε να ψάχνετε για θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο με ασφάλεια και επιτυχία.

Πλασάρετε σωστά τον εαυτό σας

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις αναζήτησης εργασίας, έτσι και στην αναζήτηση διαδικτυακής εργασίας ο τρόπος που θα προβάλετε τον εαυτό σας είναι υψίστης σημασίας. Θα πρέπει να προετοιμάσετε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο που να αναδεικνύει τα προσόντα σας. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, αφού μπορείτε να κάνετε βιογραφικό με το CVmaker, εύκολα και γρήγορα.

Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλο το μορφωτικό σας background με αρκετή λεπτομέρεια και έμφαση στις ξένες γλώσσες και τις γνώσεις γλωσσών προγραμματισμού, καθώς οι online θέσεις εργασίας προσανατολίζονται περισσότερο σε αυτό το φάσμα. Αν έχετε εργασιακή εμπειρία, μην παραλείψετε να το αναφέρετε καθώς θα σας ανοίξει πολύ περισσότερες πόρτες.

Πού να ψάξετε

Το πήρατε απόφαση να βρείτε μια διαδικτυακή εργασία και δεν ξέρετε πού να ψάξετε; Η απάντηση είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζατε. Μπορείτε να ψάξετε για online θέσεις εργασίας από το κινητό σας απλά σκρολάροντας στα social media.

Οι διαδικτυακές θέσεις εργασίας συνήθως διαφημίζονται σε σελίδες όπως το facebook ή το instagram. Υπάρχουν διάφορα γκρουπ και φόρουμ για ενδιαφερόμενους, όπου μπορείτε να αναζητήσετε για εργασία ή να προμοτάρετε τον εαυτό σας. Επίσης υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες με θέσεις εργασίας για freelancers όπως το Jooble, το Careerjet, το Indeed και πολλές ακόμη.

Ένας ακόμη εξαιρετικός και ασφαλής τρόπος είναι η αναζήτηση εργασίας μέσω του LinkedIn. Ως γνωστόν το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα που είναι φτιαγμένη καθαρά για αυτόν τον σκοπό. Εκεί μπορείτε εκτός από το να χτίσετε μια επαγγελματική εικόνα του εαυτού σας, να κάνετε επαφές με πιθανους εργοδοτες και πάνω από όλα να κάνετε επαφές και να δημιουργήσετε κύκλο.

Τι επαγγέλματα υπάρχουν

Περνάμε λοιπόν στο δια ταύτα. Αφού έχετε βρει σε ποιά μέρη του διαδικτύου να αναζητήσετε για εργασία ήρθε η ώρα να σας προετοιμάσουμε στο τι περίπου θα βρείτε.

Οι θέσεις που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι ακόλουθες:

1. Φροντιστήριο (online tutoring): Με την άνοδο της διαδικτυακής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη αύξηση στη ζήτηση θέσεων εργασίας καθηγητή. Έτσι, αν έχετε δεξιότητες διδασκαλίας και είστε καλοί σε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα, τότε μπορείτε να το  εκμεταλλευτείτε υπέρ σας κάνοντας το επάγγελμα! Στις ιστοσελίδες που αναφέραμε παραπάνω μπορείτε να βρείτε πολλές αγγελίες όπου ζητούνται online tutors για ένα σωρό πράγματα.

Αν λοιπόν γνωρίζετε μια έξτρα ξένη γλώσσα, ή είστε ιδιαίτερα καλοί στα μαθηματικά ή τη φυσική, μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και να βγάλετε χρήματα!

2 1

2. Αρθρογραφία: Αν σας αρέσει το γράψιμο, έχετε πολλή έμπνευση και όρεξη, τότε αυτή η δουλειά είναι για εσάς. Η ζήτηση για σύνταξη άρθρων έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έτσι δεν θα σας είναι πολύ εύκολο να βρείτε μια θέση εργασίας που να αφορά την online αρθρογραφία. Το θετικό αυτής της θέσης εργασίας είναι ότι μπορείτε να καθορίσετε εσείς τον φόρτο εργασίας που μπορείτε να αναλάβετε ανάλογα με το πρόγραμμά σας. πολύ να μοιραστείς και τα δικά σου άρθρα.

3. Φωτογράφιση – Photoshop

Αν η φωτογραφία είναι το πάθος σας και θα θέλατε να κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα, μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες και να διαθέτετε τις αγαπημένες σας προς πώληση.

Αν πάλι διαθέτετε γνώσεις Photoshop ή κάποιου άλλου προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών, να είστε σίγουροι πως θα βρείτε δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι αφού η online επεξεργασία φωτογραφιών έχει τεράστια ζήτηση.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις θέσεις εργασίας που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο καθώς η γκάμα είναι εξαιρετικά μεγάλη. Έτσι όποια και να είναι η κύριά σας απασχόληση, μπορείτε μέσω μιας online θέσης εργασίας να εκμεταλλευτείτε τις γνώσεις σας ή τα χόμπι σας και να επωφεληθείτε από αυτά.

Ασφάλεια

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι στο ίντερνετ ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι και αν δεν γνωρίζετε πως να προφυλαχτείτε, είναι πολύ εύκολο να πέσετε θύμα απάτης. Όταν, λοιπόν βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας στο ίντερνετ πρέπει να προσέχετε για κάποια βασικά red flags.

Αν σας ζητηθεί οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο που δεν συμπεριλαμβάνεται ήδη στο βιογραφικό σας, όπως αριθμός λογαριασμού ή κάποιο άλλο τραπεζικό στοιχείο, τότε καλύτερα να απομακρυνθείτε. Επιπλέον, τα link στο ίντερνετ που οδηγούν σε κάποιον ιό που μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία σας από τον υπολογιστή σας, έχουν γίνει καθημερινός φόβος για πολλούς χρήστες του διαδικτύου.

Γι’ αυτό, αν βρείτε κάποια αγγελία εργασίας σε κάποιο site αγνώστου προέλευσης και σας προσκαλούν να πατήσετε πάνω σε κάποιο ύποπτο link, θα ήταν συνετό να το αποφύγετε.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...