Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

ΗΠΑ: Ποντικοί πειραματόζωα έσπασαν πλάκα με τους ερευνητές!

Ποντικοί εργαστηρίου που «τρέλαναν» τους ερευνητές κάνοντας επίτηδες λάθη...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...

Βίαζε το βαφτιστήρι του από την ηλικία των 9 ετών έως τα...

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού τριών παιδιών, ανάμεσα στα οποία...

Αγόρευση «φωτιά» του εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή του Κοντοστάθη για έξι ανθρωποκτονίες

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που «άρπαξε» από άπατες

Την εγκληματική δράση και το προφίλ του «Δρ Θάνατος» Νίκου Κοντοστάθη περιέγραψε σε μια μαραθώνια αγόρευση «φωτιά» ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νίκος Πασχάλης. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από δεκάδες συγγενείς θυμάτων, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για έξι ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες αυτές των δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

Ωστόσο, πρότεινε την απαλλαγή του για άλλες έξι που του αποδίδονται, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη του αδικήματος, είτε εξαιτίας της απουσίας ιατρικού ιστορικού είτε λόγω της ύπαρξης αμφιβολιών σχετικά με το αν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που έκανε λόγο για δίκη-πρόκληση για όλους τους παράγοντες, ζήτησε να κριθεί ένοχος ο αυτοαποκαλούμενος «Dr Kontos» για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, να απαλλαγεί για άλλες έξι, ενώ εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας. «Η ζωή του καρκινοπαθούς είναι ισάξια με τη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου.

Το επιχείρημα της υπεράσπισης για “ξοφλημένη ζωή” είναι αβάσιμο» είπε ο εισαγγελέας, προκαλώντας δάκρυα σε συγγενείς θυμάτων που βρέθηκαν στο ακροατήριο.

Εκτενή αναφορά έκανε ο εισαγγελέας και στις έξι υποθέσεις ανθρωποκτονίας, για τις οποίες ζήτησε την ενοχή του γιατρού «μαϊμού». Αναφερόμενος στην πρώτη υπόθεση είπε χαρακτηριστικά: «Το θύμα απεβίωσε σε ηλικία 16 ετών και ο κατηγορούμενος δεν δεχόταν ότι υπήρχε υποτροπή, αλλά ούτε και πως απαιτείται η διενέργεια χειρουργείου.

Το παιδί μαράζωνε μέρα με τη μέρα και έχασε 20 κιλά μέσα σε δύο μήνες. Εκείνος, όμως, έκανε προσπάθεια και έπειθε τους γονείς ότι η θεραπεία είχε πιάσει και οι εξετάσεις των γιατρών ήταν πλασματικές! Οταν έστειλαν το παιδί στο εξωτερικό ήταν πια αργά».
Πλήρη ίαση υποσχόταν στο δεύτερο θύμα του, ηλικίας 14 ετών. «Έλεγε στους γονείς πως, αν συνέχιζε τη θεραπεία των γιατρών, τότε το παιδί θα πεθάνει, ενώ, αν ακολουθούσαν όσα τους πρότεινε εκείνος, θα ερχόταν πλήρης και βέβαιη ίαση. Εβαλε ένα περίπλοκο πρόγραμμα στο παιδάκι και το χαρακτήρισε κακομαθημένο, επειδή δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αγωγή. Παρά τη συνεχή επιδείνωση της υγείας του επέμενε στη θεραπεία, μέχρι που ήρθε η πλήρης κατάρρευση» περιέγραψε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε:

«Η συμπεριφορά του σε όλες τις περιπτώσεις τελέστηκε κατά έμμεση αυτουργία, γιατί παραπλάνησε τους ασθενείς και τους προκάλεσε την απόφαση να μην ακολουθήσουν ενδεδειγμένες θεραπείες, παραπληροφορώντας τους για την κατάσταση της υγείας τους για να παραμένουν μαζί του. Και οι έξι, εξαιτίας της επιρροής του πρώτου κατηγορουμένου, δεν προχώρησαν ή διέκοψαν τη συμβατική θεραπεία τους».

φ2 ξεγυρ 18

Όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας, ο ψευτογιατρός είχε συγκεκριμένο modus operandi, κάνοντας επίκληση αυθεντίας και γνώσεων. «Όλοι ήταν πεπεισμένοι για την ειδικότητά του. Εκανε επίκληση της θρησκευτικής πίστης και, μέσω της χρήσης της φράσης “μη φοβού”, κατάφερνε να καθησυχάζει τους συγγενείς, λέγοντας πως ο Θεός είναι με το μέρος τους και θα βοηθήσει μέσω του ίδιου. Οι περισσότεροι ήταν θρησκευόμενοι, ενώ άλλοι, όχι ιδιαίτερα πιστοί, όταν αντιμετώπισαν καρκίνο στράφηκαν στη θρησκεία για να βρουν ελπίδα. Ολα τα θύματα τον χαρακτήρισαν χειριστικό και ότι η παρουσία του τους ενέπνεε εμπιστοσύνη».

Ο εισαγγελέας προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο όταν ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρότασής του ότι ο «ψευτογιατρός» «προκάλεσε στα θύματα την απόφαση να αυτοκτονήσουν, καθώς ήταν απόλυτα πεπεισμένα ότι η θεραπεία θα εξασφάλιζε πλήρη ίαση». Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι, αν και σε όλες τις περιπτώσεις αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος, «υπήρχαν θεραπείες, ακόμα και σε πειραματικό στάδιο, που μπορούσαν έστω να παρατείνουν τη ζωή τους, αλλά η πράξη του κατηγορουμένου να τους πείσει να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν τη θεραπεία που θα την παρατείνει διέκοψε τη σωστική πορεία».

Απαλλαγή για τον πρωην υπουργό της Ν.Δ.

Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 16 συγκατηγορούμενοι του ψευτογιατρού εισηγήθηκε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά βρίσκονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων, αλλά και ένας πρώην υπουργός της Ν.Δ., γιατρός στο επάγγελμα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να απαλλαγούν ο ψευτογιατρός και οι πέντε συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση που αφορούσε ασθενή ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό και του έβαλαν έναν σιδερένιο «κλωβό», με αποτέλεσμα να αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 85%. Τέλος, εκτός από τις έξι ανθρωποκτονίες, τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας και τις απάτες, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του «Dr Kontos» και για πλαστογραφία, χρήση πλαστού, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου. Τέλος, για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται, λόγω παραγραφής.

Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που «άρπαξε» από άπατες

Ύστερα από 10 μήνες, 44 συνεδριάσεις και καταθέσεις 60 μαρτύρων, ο εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης επέλεξε να ξεκινήσει την αγόρευσή του από το αδίκημα της απάτης που αντιμετωπίζει ο «Dr Kontos». Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης κατηγορείται για απάτη ύψους 547.000 ευρώ και απόπειρα απάτης ύψους 139.000, ποσά που αφορούν 21 περιπτώσεις. Ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος και για τις 21.

«Η εγκληματική δράση του εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Επίσης εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα -Φεβρουάριο του 2007 και συνεχίζεται ως τον Ιούνιο του 2020 και τη σύλληψή του-, δηλαδή εκτείνεται σε ένα διάστημα άνω των 13 ετών. Η παραπλανητική συμπεριφορά του είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των παθόντων αναφέρθηκε στις ίδιες εκφράσεις. Παρουσιάζεται ως γιατρός με το όνομα “Dr Nikolaos Kontos”, με βασικές ειδικότητες αυτές του νευρολόγου – νευροχειρουργού» είπε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν συστηνόταν, αλλά ότι δεν διέψευδε όσους τον σύστηναν ως γιατρό, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει πως δεν είναι». Κατά τον εισαγγελέα, η ταύτισή του με την περσόνα του «Dr Kontos» είναι τεράστια. Αποδείχθηκε πως όχι μόνο συστηνόταν ως γιατρός, αλλά χρησιμοποιούσε πληθώρα τρόπων για να ενισχύσει την πεποίθηση αυτή στα θύματά του.

«Για παράδειγμα, έφερε ταυτότητα, είχε αναρτημένο βιογραφικό, ενώ φρόντιζε να δείχνει ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, άφηνε να εννοηθεί ότι είχε γνωριμίες με σημαντικούς γιατρούς του εξωτερικού, αλλά και πως είχε επαφές με εξέχοντα πρόσωπα, όπως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Προέβαλλε τον εαυτό του ως προβεβλημένο, διακεκριμένο και εξειδικευμένο επιστήμονα παγκοσμίου βεληνεκούς. Ισχυριζόταν ότι εφάρμοζε πρωτοποριακές θεραπείες για λίγους, που μόνο εκείνος γνώριζε. Στις εύλογες απορίες γιατί δεν τις ξέρουν άλλοι απαντούσε με θεωρίες συνωμοσίας, π.χ. ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα έχαναν έσοδα και κυνηγούσαν να τον σκοτώσουν!» επεσήμανε ο εισαγγελέας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...