Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, κατέθεσε για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Αμίλητη!

Αμίλητη έφυγε από το γραφείο της 35ης ανακρίτριας η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που κλήθηκε να καταθέσει για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας. Η αδελφή της προφυλακισμένης 33χρονης ήταν ο άνθρωπος που βρήκε νεκρή στην κούνια της την μόλις έξι μηνών Ιριδα στις 21 Μαρτίου 2021.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε κοιμηθεί με την αδελφή της Ρούλα στο σπίτι, ενώ το βράδυ έκαναν μπάνιο το μωρό, του έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του τού έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε. Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι δύο αδελφές, το πρωί της επόμενης μέρας, γύρω στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό, προκειμένου εκείνη να φτιάξει την κρέμα του.

Όπως κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρήκε το κορίτσι ξεσκέπαστο, με τα χείλη μελανιασμένα και τα μάτια μισάνοιχτα, και διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε και ήταν παγωμένο. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί είχε πεθάνει ώρες νωρίτερα. Οπως όλα δείχνουν, σταδιακά κλείνει ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων και μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη δεύτερη απολογία της 33χρονης από την Πάτρα, σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου έχει ήδη καλέσει περισσότερους από δέκα μάρτυρες στο γραφείο της, ξεκινώντας από ιατροδικαστές, γιατρούς και νοσηλευτές και καταλήγοντας στο συγγενικό περιβάλλον. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα κατέθεσε ο σύζυγος της Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος φέρεται ότι ζήτησε να «τιμωρηθεί όποιος δολοφόνησε τα παιδιά του».

Ο μάρτυρας κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα, θέλοντας να αποφύγει όσα είχαν γίνει την τελευταία φορά που κατέθεσε για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Υπενθυμίζεται ότι στους θανάτους των δύο παιδιών του, της Μαλένας και της Ιριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν παρών, αλλά κλήθηκε ελάχιστα λεπτά αργότερα, ενώ φέρεται ότι έχει υποστηρίξει πως η 33χρονη ήταν μια καλή μητέρα, που φρόντιζε τα παιδιά της.

Το ανακριτικό κατώφλι έχουν περάσει για το ίδιο σκέλος της υπόθεσης και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, που κατέθεσαν όσα διαπίστωσαν για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις τους οι δυο ιατροδικαστές αναφέρθηκαν εκτενώς στο πόρισμά τους, που βρήκε ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, φέρεται ότι εξήγησαν πως ο ασφυκτικός μηχανισμός βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαλένας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, αλλά και από τις «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ιριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι, που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Πάντως, εκτός από την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένει τον προσδιορισμό της δίκης της για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, που, σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, έγιναν μέσω της χορήγησης κεταμίνης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...