Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Χάος, καταστροφή και πόνο άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Κρήτη

Δύο νεκροί στην Αγία Πελαγία

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το Σάββατο, όταν η κακοκαιρία «χτύπησε» την περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Πρόκειται για τον 50χρονο Κωνσταντίνο Βεργάκη και τη 49χρονη Ευγενία Σηφάκη, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο με σκοπό να πάνε σε ξενοδοχειακή μονάδα για εργασίες καθαρισμού. Ωστόσο, εκείνη την ώρα έπιασε μπόρα και πνίγηκαν στη θάλασσα, αφού παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε την ίδια ημέρα χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε σφηνώσει στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

f3 5705092

Ωστόσο, η Ευγενία δεν ήταν εκεί, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός για τον εντοπισμό της. Η επιχείρηση είχε τραγική κατάληξη, αφού η 49χρονη γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 9.30 το πρωί της Κυριακής νεκρή, να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή της Μπαντάνασσας. Η αντίδραση του συζύγου της όταν έμαθε ότι βρέθηκε η σορός της έκανε ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν. Ο Μιχάλης Σηφάκης έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη μανιασμένη θάλασσα, ωστόσο, οι δύτες δεν τον άφησαν να πλησιάσει τη γυναίκα.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας μετράνε τις πληγές τους. Οι καταστροφές που προκάλεσε η μπόρα μέσα σε μόλις 15 λεπτά είναι ανυπολόγιστες. Τεράστιοι όγκοι λάσπης, φερτών υλικών, καλαμιών και πλήθος σκουπιδιών και μπάζων είναι ό,τι απέμεινε από το καταστροφικό πέρασμα του χειμάρρου.

Οι επιχειρηματίες του φημισμένου θερέτρου κοιτάζουν τον χαλασμό, τη στιγμή που θα έπρεπε να ετοιμάζονται για τον απολογισμό μιας πολύ επιτυχημένης τουριστικής σεζόν. Oπως εξηγούν, ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν χάος, καταστροφή και πόνο. Διαλυμένα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά παραμένουν ακινητοποιημένα σε κάθε σημείο του πιο τουριστικού δρόμου της Αγίας Πελαγίας, που πλέον μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

f1 5703820

Στην περιοχή βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή. «Εκεί που αναμενόταν ύψος βροχής 30-40 χιλιοστών, σύμφωνα με δεδομένα υπερέβη τα 100-130 εκατοστά. Eπεσε στη λεκάνη της Αγ Πελαγίας, που έχει έκταση 3,4 χιλιομέτρων και είναι επικλινής.

Επομένως, όταν έπεσε η βροχή παρασύρθηκε απευθείας προς τα κατάντη και μαζί παρασύρθηκαν μεγάλοι όγκοι εδάφους, αυτοκίνητα, δέντρα, τα οποία όταν έφτασαν στα όρια του οικιστικού ιστού δεν μπορούσαν να παραληφθούν από τα αντιπλημμυρικά έργα και τους πλακοσκεπείς αγωγούς, με αποτέλεσμα να έχουμε απόφραξη της εισόδου και να υπερχειλίσουν τα νερά μέσα στον οικισμό» είπε και συνέχισε: «Κανένα έργο δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει την ορμή των νερών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...