Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Κραυγή απόγνωσης προς το δικαστήριο του γιατρού που δέχτηκε πυρά από την Κλοντιάνα Τσέλο το 2021

«Αν βγει έξω, οι μέρες μας είναι μετρημένες»!

«Δώστε σε μένα και την οικογένειά μου μια παράταση ζωής. Αν βγει έξω, οι μέρες μας είναι μετρημένες». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 70χρονου γιατρού που δέχτηκε τα πυρά της Κλοντιάνα Τσέλο έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι τον Νοέμβριο του 2021.
Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πατέρας του παιδιού της 50χρονης εικαστικού περιέγραψε στο δικαστήριο τον βίαιο χαρακτήρα της.

«Έχω βιώσει παρά πολλά περιστατικά βίας με την κατηγορουμένη. Είναι ένα άτομο εριστικό, βίαιο. Έχει επιτεθεί στη σύζυγό μου. Εκανε φθορές στο αυτοκίνητό μου στην πιλοτή και, όταν πήγε η σύζυγός μου να δει τη ζημιά, την περίμενε κρυμμένη και της επιτέθηκε, και πήγαμε στο νοσοκομείο. Άλλη φορά τής επιτέθηκε μπροστά στο παιδί και άρχισε να της χτυπάει το κεφάλι στο δάπεδο, και τη γλίτωσαν δυο ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τις φωνές» ανέφερε στο δικαστήριο.

«Η γυναίκα αυτή δεν έχει δείξει καμιά μεταμέλεια. Μου έστειλε ένα μήνυμα υβριστικό, όταν ήμουν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, και μου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της που είμαι ακόμη ζωντανός. Μου έγραφε “βόθρε” και κάτι τέτοια» επέμεινε ο μάρτυρας, με την κατηγορουμένη να δημιουργεί νέο επεισόδιο, φωνάζοντας πως δεν έχει κινητό στη φυλακή.

Τσέλο: Επικαλείστε επί σειρά ετών ότι σας αποσπούσα χρήματα…

Πρόεδρος: Δεν έχει επιρροή στη δίκη! Μην απαντάτε!

Τσέλο: Πού τα πήγατε τόσα χρήματα;

Πρόεδρος: Θα σας αφαιρεθεί ο λόγος!

Τσέλο: Δεν είναι διακοπή διαδικασίας Μικτού Ορκωτού! Είστε μεροληπτικοί έως ρατσιστές μαζί μου!

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η σύζυγος του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση από την 50χρονη. «Το παιδί μένει μαζί μας από το 2015. Το έχω σαν παιδί μου, είναι παιδί του συζύγου μου. Μεγαλώνει με αγάπη μαζί μας» είπε, με την κατηγορουμένη να βγαίνει ξανά εκτός εαυτού και να φωνάζει: «Τι ξέρει αυτή; Ρωτάτε λάθος άτομα!»

Αναφερόμενη στο περιστατικό, η σύζυγος του γιατρού, που έχει επίσης δεχθεί επιθέσεις από την 50χρονη εικαστικό, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς βίωσε την επίθεση. «Ακουγα απέξω φασαρία, αλλά δεν είχα καταλάβει. Χτύπησε το παιδί το κουδούνι και κατέβηκα κάτω και είδα το παιδί να ουρλιάζει. Η κατηγορουμένη χτυπούσε τον σύζυγό μου τη στιγμή που κατέβηκα. Πάλευαν. Ημουν σε σοκ. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Είχε αίματα, ήταν χάλια» είπε με λυγμούς η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Το παιδί ήταν μπροστά. Η κατηγορουμένη τής έλεγε να πάει μαζί της και το παιδί απαντούσε “εσύ προσπαθείς να σκοτώσεις τον πατέρα μου”. Το παιδί δεν πήγε κοντά της».

Τραυματικές εμπειρίες

Όπως είπε στο δικαστήριο, το παιδί είχε ζήσει τραυματικές εμπειρίες με τη μητέρα του. «Μου είχε πει το παιδί ότι η μαμά της τής είχε βάλει όπλο στο κεφάλι και της είχε πει “με αυτό θα σκοτώσω τον πατέρα σου”». Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι η Κλοντιάνα Τσέλο είχε επιτεθεί και στην ίδια αρκετές φορές.

Τσέλο: Γιατί κρατάτε την κόρη μου; Γιατί μου πήραν τη μέριμνα;

Μάρτυρας: Δεν μίλαγες με αγάπη, ήσουν βίαιη! Είχα ακούσει πολλές φορές η ίδια. Επίσης, το παιδί δεν ήθελε να σου μιλήσει.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός γιατρού που μένει στην πολυκατοικία του γιατρού. «Ακούστηκαν έντονοι πυροβολισμοί. Μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και οι φωνές, ακούστηκαν πάλι πυροβολισμοί. Ακουσα τη φωνή του παιδιού να φωνάζει “τι κανείς; Σκοτώνεις τον μπαμπά μου!”. Ακουσα και το θύμα να φωνάζει “τι κανείς τώρα;”. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδα την κατηγορουμένη να λέει στο παιδί “έλα εδώ, είναι όλα καλά τώρα, πάμε”. Κάλεσα την Αστυνομία και η σύζυγός μου το ΕΚΑΒ. Πριν βγω από την πόρτα, το παιδί μου είπε “ελάτε, σας παρακαλώ, γιατί τον πυροβόλησε”. Το θύμα ήταν αιμόφυρτο. Είχε αισθήσεις. Βγήκα έξω να δω πού ήταν η κατηγορουμένη. Ηταν ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Επέστρεψα να δώσω τις πρώτες βοήθειες» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως είδε ότι το παιδί κρατούσε στο χέρι του ένα όπλο και του ζήτησε να το αφήσει κάτω.

Σε κατάσταση αμόκ περιέγραψε την 50χρονη ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο μετά το περιστατικό. «Είδαμε το κοριτσάκι που ούρλιαζε και έκλαιγε. Η κατηγορουμένη ήταν σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε, προσπαθούσαμε να την ακινητοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Τσέλο: Με παρουσιάζετε ως άνθρωπο που φώναζα.

Μάρτυρας: Βρισκόσασταν σε κρίση.

Τσέλο: Είστε ψυχολόγος;

Μάρτυρας: Οχι.

Τσέλο: Αρα η γνώμη σας δεν μετράει.

«Είμαι απογοητευμένη από τη διαδικασία. Είμαι απεργός πείνας, θέλω να αποχωρήσω γιατί δεν αισθάνομαι καλά. Θέλω να διακόψουμε» είπε η κατηγορουμένη απευθυνόμενη στο δικαστήριο, ζητώντας τη διακοπή.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...