Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Στο καινοτόμο αυτό σχολείο του Κερατσινίου έχει έρθει η εκπαίδευση του μέλλοντος στο …σήμερα!

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγε κάποιος πως μπορείς να μάθεις αγγλικά παίζοντας; Πως μπορείς αν θέλεις να “μπεις” στο μάθημα σου με το κινητό σου από όπου κι αν είσαι; Πως αντί για βαρετές ασκήσεις την ώρα του μαθήματος μπορείς να αποδράσεις από ένα escape room;

Τι θα έλεγες αν δεν χρειαζόταν καν να κουβαλάς βιβλία αλλά μπορείς να μελετήσεις με ηλεκτρονικά ebooks και digibooks που είναι στο σύννεφο; Και αν σου έλεγε κάποιος πως μπορείς να μάθεις γραμματική χωρίς να κάνεις γραμματική αλλά παίζοντας “θέατρο”; Πως μπορείς να φιλοσοφείς για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και να καταλήγεις να περνάς στις εξετάσεις χωρίς να κάνεις ατελείωτα βαρετά τεστ; Αν η απάντησή σου είναι αποκλείεται…τότε δεν έχεις έρθει στο EFL Kritikou στο Κερατσίνι!

2 3

Στο καινοτόμο αυτό σχολείο του Κερατσινίου έχει έρθει η εκπαίδευση του μέλλοντος στο …σήμερα! Η ομάδα αποτελείται από εκπαιδευτικούς με γνώση και μεράκι που λατρεύουν την καινοτομία και την εκπαίδευση,με μεγάλη προϋπηρεσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εγκαταστάσεις ανακαινίζονται κάθε χρόνο και σχεδιάζονται ώστε να υπηρετούν τους εκπαιδευτικούς μας στόχους. Από τον χώρο υποδοχής καταλαβαίνεις πως η άνεση, η σπιτική ατμόσφαιρα και η τεχνολογία κυριαρχούν.

5

Κάθε αίθουσα έχει τη δική της προσωπικότητα και κυρίως σύνδεση με Internet και τεράστιους διαδραστικούς πίνακες για καλύτερη εμπειρία. Σε αυτό το σχολείο αγγλικών υπάρχει ακόμα και ξεχωριστή αίθουσα Nursery (νηπιαγωγείο) όπου υποδέχονται τους πολύ μικρούς μαθητές, τα προνηπιάκια.

4 1

Η ομαδα του EFL Kritikou μελέτησε τις έρευνες για το πώς μαθαίνει κανείς καλύτερα, συνεργάστηκε με άλλους έγκριτους εκπαιδευτικούς, επιστράτευσε νέες τεχνολογίες και τη φαντασία τους και κατέληξε να έχει ένα από τα πιο “παιχνιδιάρικα” προγράμματα σπουδών βραβευμένο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ELT Excellence Awards 2022. Με την εγγραφή σου ανήκεις σε μια μεγάλη εκπαιδευτική οικογένεια, αποκτάς το δικό σου Avatar, σε διαλέγει ένα Clan και το… παιχνίδι ξεκινά.

3 1

Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν; Ξεκινάνε αγγλικά νωρίς, από το προνήπιο σε ένα αγγλόφωνο, κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και καλά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών που καλλιεργούν όχι μόνο τις γλωσσικές μας δεξιότητες αλλά και αυτές του 21ου αιώνα όπως για παράδειγμα την  κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη δημόσια ομιλία. Μέσα από το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι, τη δραματοποίηση, την αφήγηση παραμυθιού, τις χειροτεχνίες και την χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών εφαρμογών δημιουργούν εμπειρίες!

Η εικόνα παραμένει το ίδιο “διασκεδαστική” και για τα Senior προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Τα μαθήματα ζωντανεύουν, οι μαθητές βλέπουν videos και κάνουν διαδραστικές ασκήσεις…σαν παιχνίδι! Βάζουν τέλος στη βαρετή αντιγραφή και κάνουν Project μαθαίνοντας να δουλεύουν σε ομάδες. Η ορθογραφία δεν χρειάζεται να γίνεται σαν “ιερά εξέταση” αλλά σαν παιχνίδι. Μπορείς να γράψεις ορθογραφία στους τοίχους παίζοντας σκυταλοδρομία, ή ακόμα καλύτερα έξω στην αυλή με κιμωλία στο πάτωμα. Ή ίσως να την ζωγραφίσεις στο τετράδιο. Υπάρχει και εφαρμογή και μπορείς να την πληκτρολογήσεις παίζοντας blooket! Εξέταση λεξιλογίου με τεστ; Γίνεται, αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό αν παίξουμε ένα Escape Room, Online ή στην φυσική μας τάξη!

Γραμματική…ποτέ με κανόνα! Τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά. Αν θέλουν να μάθουν τους χρόνους για παράδειγμα, τους… ζούνε! Παίζουν παντομίμα, τα ακίνητα στρατιωτάκια ή απλά διαβάζουν παραμύθια και συζητάνε.

Στην τάξη του μέλλοντος ακόμα και η έκθεση γίνεται παιχνίδι! Με ένα Padlet και πολύ φαντασία όλη η ομάδα γράφει ταυτόχρονα και “δημοσιεύει” στην εφαρμογή για να έχουν όλοι πρόσβαση και να μπορούν να κάνουν “like” ή να αξιολογήσουν βάζοντας “αστέρια”.

Στο EFL Kritikou δημιουργούν ευκαιρίες έκφρασης στα αγγλικά με κάθε πιθανό τρόπο ενώ παράλληλα εκθέτουν τα παιδιά σε διάφορα ερεθίσματα, στην κουλτούρα και τον πολιτισμό. Διοργανώνουν θεματικές εβδομάδες π.χ. Halloween και πάρτι για να μιλήσουν αγγλικά σε συνθήκες πιο διασκεδαστικές και εκτός των 4 τοίχων της τάξης. Ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις στα αγγλικά με πρωταγωνιστές τους μαθητές και κοινό τους γονείς τους και συμμετέχουν σε πανελλήνια project και φιλανθρωπικές δράσεις.

Και αν είναι κάποιος άρρωστος; Και αν μένει κάποιος μακριά; Τότε τα υβριδικά μαθήματα σώζουν την κατάσταση. Με ένα απλό κλικ, ο μαθητής συνδέεται στο μάθημα του από όπου και αν είσαι! Τέλειο;

Και τι γίνεται με τη μελέτη στο σπίτι; Το homework στο EFL Kritikou είναι μέρος του παιχνιδιού. Μέσω της βραβευμένης πλατφόρμας Expressdigibooks κάθε μαθητής μπορεί να εξασκηθεί στα αγγλικά του ό,τι ώρα θέλει ενώ ταυτόχρονα παίρνει άμεση ανατροφοδότηση και κερδίζει elecs . Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για κάθε δραστηριότητα και μπορούν να ξέρουν τί κάνει ο κάθε μαθητής και έτσι οργανώνουν το μάθημα τους ώστε να τον διευκολύνουν.

Και μπορεί η τεχνολογία να μας έχει διευκολύνει να λύσουμε πρακτικά ζητήματα όμως δεν σταματά εκεί!

Πρόκειται για ένα κορυφαίο Deeper Learning σχολείο που μπορεί να αφήσει τα βιβλία στην άκρη και να ασχοληθεί με αυτά που έχουν σημασία. Τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν αρχές φιλοσοφίας και αναλύουν βαθύτερα ζητήματα που τους απασχολούν. Μιλάνε αγγλικά, συζητάνε και τελικά γράφουν ακαδημαϊκές εργασίες που παρουσιάζουν στο τέλος της χρονιάς στο Deeper Learning Youth Conference μπροστά σε άλλους μαθητές Deeper Learning από όλη την Ελλάδα!

Και αναρωτιέται κανείς και με τις εξετάσεις τι γίνεται; Μπορούν τα παιδιά με μόνο παιχνίδι και φιλοσοφία να περάσουν τις εξετάσεις; Φυσικά! Είναι από τα σχολεία που μιλάνε – παίζουν και δημιουργούν στα αγγλικά και όταν έρθει η ώρα των εξετάσεων σκοράρουν υψηλά!

Κάθε χρόνο οι μαθητές τους παίρνουν μέρος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας (Cambridge, ESB, Michigan) και θριαμβεύουν!

Στο EFL Kritikou κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και τα αγγλικά είναι απλά το μέσο για να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Αποδεικνύουμε έμπρακτα κάθε μέρα πως για να μιλάς μια ξένη γλώσσα δεν θέλει κόπο αλλά…τρόπο και εμείς έχουμε τον τρόπο!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πιο πρωτοπόρο φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Αττική, τότε δεν έχεις παρά να πάρεις τηλέφωνο στο 210 4008655.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...