Ο Κώστας Μπίγαλης πρωταγωνιστής στο «5», στο οποίο έχει γράψει σενάριο και μουσική
Αφού κατέκτησε το πεντάγραμμο με τις επιτυχίες του, τώρα… φλερτάρει και με το σανίδι. Ο Κώστας Μπίγαλης, που μεσουρανούσε τις προηγούμενες δεκαετίες στο μουσικό στερέωμα, κάνει δυναμικό comeback και δείχνει μια άλλη πτυχή του εαυτού του. Ο τραγουδιστής της ντίσκο και της ποπ σκηνής με τα πολλά σουξέ ετοιμάζεται να κερδίσει αυτή τη φορά το θεατρόφιλο κοινό με το «5», στο οποίο έγραψε τη μουσική και το σενάριο, υπογράφει τη μουσική επιμέλεια, ενώ είναι κι ένας εκ των πρωταγωνιστών.
Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών συναδέλφων του που φέτος θα παίζουν σε διάφορες παραστάσεις, αποφάσισε να παρουσιάσει στο κοινό κάτι εντελώς διαφορετικό. Το θεατρικό έργο που σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης θα ανεβεί από τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και θα παίζεται έως και τις 7 Ιανουαρίου στο θέατρο Χυτήριο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό θρίλερ, με έντονα στοιχεία κωμωδίας. Τοποθετημένο σε ένα απροσδόκητο σκηνικό, όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, έχει σκοπό να κερδίσει τον θεατή με τον «κοφτερό» διάλογο, τον γρήγορο ρυθμό και την έντονη δράση του. Στη θεατρική παραγωγή πρωταγωνιστούν ακόμη οι Φωτεινή Τσακίρη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Ναταλία Καλημερατζή και Αιμίλιος Ράφτης.
Η υπόθεση έχει να κάνει με πέντε πρόσωπα που βρίσκονται σε μια μυστηριώδη συνύπαρξη και γίνονται μέρος ενός πειράματος. Πρωταγωνιστές, ένας νεαρός εργολάβος κηδειών που φοβάται το σκοτάδι, μια υποχόνδρια και καταθλιπτική νηπιαγωγός, μια κυνική, πλούσια, κλεπτομανής με σύνδρομο εγκατάλειψης, μια αντιδραστική γυμνάστρια με σεξουαλικά απωθημένα κι εξαρτήσεις και τέλος ένας μοναχικός γιατρός, εγκλωβισμένος στον αποστειρωμένο κόσμο του. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία του «5», που έρχεται να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό στον θεατρικό χάρτη της σεζόν.
Τεριάννα Παππά