Τα… μωρά του Erasmus

Τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν κατά τη φοίτησή τους στο γνωστό πρόγραμμα έφεραν στη ζωή 1.000.000 βρέφη

Ζωή σε 1.000.000 μωρά «έχει δώσει» το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus στα 25 χρόνια λειτουργίας του! Πρόκειται για παιδιά που ήρθαν στον κόσμο από ζευγάρια που γνωρίστηκαν όταν έφυγαν για να σπουδάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την ευτυχία τους κάνοντας οικογένεια!

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη μελέτη που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία το 27% των φοιτητών γνώρισε τον μέλλοντα ή τη μέλλουσα σύζυγό του κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο πρόγραμμα Erasmus.

Παράλληλα, ένας στους τρεις συμμετέχοντες στο Erasmus κατά τη διάρκεια των 25 ετών που λειτουργεί έχει αποκτήσει σύντροφο διαφορετικής υπηκοότητας.

Ωστόσο, εκτός από την άνεση ανάπτυξης «διακρατικών» σχέσεων, οι φοιτητές έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το επιχειρηματικό πνεύμα: ένας στους 10 έχει ιδρύσει δική του εταιρία και τρεις στους τέσσερις είτε εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό είτε σχεδιάζουν ήδη να το πράξουν. Γενικότερα, άλλωστε, οι νέοι που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών έχουν καλύτερες επιδόσεις όχι μόνο στον ερωτικό τομέα, αλλά και στον επαγγελματικό.

Σε περισσότερους από έναν στους τρεις ασκούμενους με Erasmus προτείνεται θέση και επαγγελματική αποκατάσταση στην επιχείρηση στην οποία πραγματοποιούν την πρακτική τους. Ταυτόχρονα, έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι με μακροχρόνια ανεργία συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό. Τέλος, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι απόφοιτοι με Erasmus τείνουν να «μετακινούνται» περισσότερο, δεδομένου ότι το 40% έχει αλλάξει χώρα τουλάχιστον μία φορά. Στην έρευνα, που εκπονήθηκε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμμετείχαν περίπου 80.000 άτομα, φοιτητές και υπεύθυνοι επιχειρήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ