Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 08 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Οι αντιξοότητες γύρω από τα εργασιακά σας θέματα...

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου θα ζητήσουν αύριο προθεσμία για τις έγγραφες εξηγήσεις του

Εδώ παπάς, εκεί παπάς...

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη στιγμή που ο πατέρας Αντώνιος θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

kivotos df 2

Ο ύποπτος για δύο αδικήματα επικεφαλής της ΜΚΟ επρόκειτο να λάβει χθες προθεσμία, ωστόσο οι δικηγόροι του λόγω υποχρεώσεων θα εμφανιστούν αύριο για να λάβουν τη δικογραφία και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να τη μελετήσουν και να συντάξουν τις έγγραφες εξηγήσεις του πατρός Αντωνίου.

IMG 5404

Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσιχλή έχουν καλέσει τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τα αδικήματα κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, αφού προέκυψαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής, αλλά και καταθέσεις που έκαναν λόγο για δική του εντολή προκειμένου να σωφρονιστούν τα φιλοξενούμενα παιδιά.

201710111236230.0071 10102017 Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου έλαβαν οι υπόλοιποι επτά εργαζόμενοι της δομής που κατηγορούνται για σωματική κακοποίηση, ενώ ένα πρόσωπο εξ αυτών καλείται ως ύποπτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπήκε ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» έπειτα από την καταγγελία ενός 19χρονου, που στην κατάθεσή του είχε αναφερθεί σε πληθώρα ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μία από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του, ο οποίος έχει, επίσης, καταθέσει στις Αρχές.

Κατάθεση

Ωστόσο, απαιτήθηκε ακόμη μία κατάθεση για να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος αλλά και επτά εργαζόμενοι της δομής. Πρόκειται για την κατάθεση ενός 15χρονου φιλοξενούμενου της δομής στον Βόλο. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ γυμνασίου, εντοπίστηκε από την Εισαγγελία μέσα από την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος, ο οποίος κατήγγειλε πρώτος για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο. Ο 15χρονος στην πρώτη του κατάθεση αναφέρθηκε σε περιστατικό με στέλεχος της δομής που τον φιλοξενούσε.

kivotos drs

Μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών του 19χρονου, έδωσε κατάθεση στις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων και ένας 18χρονος, ο οποίος ζει στην Ολλανδία και είχε φιλοξενηθεί σε δύο δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» έπειτα από εισαγγελική παραγγελία το 2015.

kivotos16888 «Ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί οι δύο που με κακοποίησαν και αυτός από τον οποίο έπαιρναν εντολές, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος» είπε, μεταξύ άλλων, ο νεαρός, που υποστηρίζει πως σώθηκε μετά την ενηλικίωσή του, όταν έφυγε από την «Κιβωτό του Κόσμου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...