Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Κι άλλος ψευτογιατρός: Κατάφερε να «τσεπώσει» πάνω από 1.000.000 ευρώ

Πέντε θύματα του 66χρονου έφυγαν από τη ζωή επειδή έκαναν το λάθος να τον πιστέψουν

Εφιαλτικές μνήμες από τη δράση του «Δρ. Χάρου» Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια και 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη για επτά ανθρωποκτονίες και για έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, ξύπνησε η περίπτωση ενός 66χρονου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα, ο οποίος υποσχόταν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε όλη την Ελλάδα μια δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, που αποδείχθηκε ότι περιείχαν… νερό!

farmako 3
Ο 66χρονος ψευτογιατρός

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, εκ των οποίων οι περισσότεροι έπασχαν από το επιθετικό αυτοάνοσο νόσημα. Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι πέντε από τα θύματα του 66χρονου φυσικοθεραπευτή, που εμφανιζόταν ως νευρολόγος, έφυγαν από τη ζωή, επειδή έκαναν το λάθος να τον πιστέψουν.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η δράση του επικίνδυνου κομπογιαννίτη, ο οποίος κατάφερε να «τσεπώσει» πάνω από 1.000.000 ευρώ (!), πείθοντας απελπισμένους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή άτομα που έπασχαν από άλλα νευρολογικά νοσήματα να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τη δική του, άρχισε το 2009.

Οπως προέκυψε, μάλιστα, από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο αρχείο της Αστυνομίας υπάρχει δικογραφία η οποία σχηματίστηκε το 2019 για απάτη, καθώς ο «ψευτογιατρός» είχε αποσπάσει από νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας το ιλιγγιώδες ποσό των 135.000 ευρώ!

farmako

Οπως προέκυψε από μαρτυρίες ασθενών και των συγγενών τους, για να γίνει πιο πιστευτός ο 66χρονος «ψευτογιατρός», τους παρέπεμπε σε έναν 72χρονο γιατρό στη Στουτγάρδη, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω της συζύγου του, που είναι επίσης Γερμανίδα, και ο οποίος βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και αρκετό καιρό. Οι δύο απατεώνες συνήθιζαν, μάλιστα, να υπενθυμίζουν στους πελάτες τους πως διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές ακολουθούν τη συγκεκριμένη «θεραπεία»! Εν συνεχεία, ο απατεώνας ταξίδευε μαζί με τα θύματα στη γερμανική πόλη, δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις και, κατόπιν, τους πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των ασθενών ο φυσικοθεραπευτής χρέωνε για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα από 10.000 έως 25.000 ευρώ! Οταν δείγματα φιαλιδίων που φέρεται ότι χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

«ξεγύμνωμα»

Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξεγύμνωμα» του απατεώνα φυσικοθεραπευτή, ο οποίος διέμενε σε μια εντυπωσιακή βίλα στα Καλύβια Αττικής και διατηρούσε και ιατρείο στη Γαλάζια Ακτή, το οποίο έκλεισε, άρχισε όταν ο αδελφός ενός 53χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας του 66χρονου, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία, με συνέπεια να ξεκινήσει μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Η συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του «μαϊμού» νευρολόγου ήταν δύσκολη, παρόλο που διαμένει στην Αθήνα, και έγινε σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές και την Ιντερπόλ. Τελικά, εντοπίστηκε με βοήθεια των θυμάτων του, τα οποία ξεδίπλωσαν την εγκληματική δράση του.

farmako 4
Η μάντρα από τη βίλα του κομπογιαννίτη στα Καλύβια

«Αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στο όνομα και στη μνήμη του αδελφού μου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αδελφός του 53χρονου θύματος. Τόνισε, δε, ότι «θα ακουστούν όλα εκεί όπου πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα, αλλά την ώρα που πρέπει». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «ψευτογιατρός» κατάφερε να αποσπάσει από τον αδελφό του 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε βάρος του 66χρονου και του Γερμανού συνεργού του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση, με τον φάκελο της υπόθεσης να βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή.

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον απατεώνα! «Το παιδί τον θεωρούσε Θεό»

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος έκανε «χρυσές» δουλειές πασάροντας σε απελπισμένους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δήθεν θαυματουργές ενέσεις βλαστοκυττάρων, που στην πραγματικότητα περιείχαν νερό!

farmako 1

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία λίγο έλειψε να χάσει την κόρη της εξαιτίας της δήθεν πρωτοποριακής θεραπείας που υποσχόταν ο 66χρονος «Δρ. Θάνατος», ο οποίος έστειλε στον άλλο κόσμο πέντε ασθενείς.

«Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε και το φάρμακο που του έδινε ο γιατρός εδώ. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Αρχισα να τον ψάχνω. Πρώτα από όλα στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο, αν υπάρχει τέτοιος γιατρός, και τελικά μάθαμε ότι ήταν φυσικοθεραπευτής» περιέγραψε η γυναίκα. Οπως πρόσθεσε, ο ψευτογιατρός τής έλεγε πως «όλα θα πάνε καλά και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιοι νευρώνες», όμως η ίδια ήταν αποφασισμένη να σταματήσει τη θεραπεία.

«Ζήσαμε έναν γολγοθά»

«Του λέω “εγώ θα τη σταματήσω τη θεραπεία, ό,τι και να γίνει”. Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στη Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία, πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε θεό. Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω, 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε» ανέφερε η μάρτυρας. Αλλο θύμα του απατεώνα που είχε διαγνωστεί με μυϊκή δυστροπία περιέγραψε τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που υποσχόταν ο κομπογιαννίτης.

farmako 2
Μερικά από τα σκευάσματα που χορηγούσε στα θύματά του

«Τον επισκέφθηκα το 2019. Ημουν από τα πρώτα θύματά του και μετά πήγε και η μητέρα μου. Εγώ, τότε, ήμουν μέλος της εθνικής ομάδας και του είχα χαρίσει και ένα μετάλλιο που είχα κερδίσει στη Ρουμανία. Το είχε στο γραφείο του. Η θεωρία του για το πρόβλημά μου ήταν για αρχή να το σταματήσουμε, και να μην προχωράει, και κάποια στιγμή να με θεραπεύσει. Πήγαμε μαζί στη Γερμανία. Εκεί, είχαμε επισκεφτεί και την υποτιθέμενη κλινική του γενετιστή. Ηταν και ο Γερμανός στο κόλπο» τόνισε ο καταγγέλλων και πρόσθεσε:

«Εχασα 35.000 ευρώ, που μου έπαιρνε για τα φάρμακα. Φανταστείτε ότι η κάθε ένεση που μου έφερνε κόστιζε 18.000 ευρώ. Τα σκευάσματα υποτίθεται τα έφερνε ο Γερμανός μέσα σε άζωτο για να εντυπωσιάζει. Κάποια σκευάσματα που τα έφερνε από τη Ρωσία τα χρέωνε 1.000 ευρώ τα πέντε. Δηλαδή, 200 ευρώ το ένα. Εκ των υστέρων μάθαμε από τη μητέρα μου ότι αυτά κοστίζουν 15 ευρώ το ένα».

Οπως τόνισε ο ίδιος, όταν επιχείρησε να καταγγείλει τον απατεώνα, άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από άτομα που υποδύονταν τους αστυνομικούς. «Πιο πολύ ήταν ψυχική οδύνη για εμένα. Αλλά έχουν χαθεί άνθρωποι εξαιτίας του, στον βωμό του χρήματος» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...