Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Ο Πολωνός που σκότωσε τον 7χρονο στην Κυψέλη συμμετείχε στα όργια με βιασμούς παιδιών στα Πετράλωνα

Οι Αρχές είχαν τα στοιχεία των τεράτων από το 2018 και θα μπορούσαν να είχαν σώσει τον μικρό Ανδρέα

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 33χρονος Πολωνός που δολοφόνησε τον 7χρονο γιο της συντρόφου του και τοποθέτησε τα λείψανά του σε έναν αυτοσχέδιο τάφο στην ταράτσα πολυκατοικίας στην Κυψέλη και εν συνεχεία σε μια… εργαλειοθήκη, την οποία κουβαλούσε μαζί του σε όλη την Αθήνα, συμμετείχε στα πάρτι οργίων στα Πετράλωνα, στα οποία φέρεται ότι βιάστηκαν κατ’ επανάληψη ένα 17χρονο -σήμερα- αγόρι και η 22χρονη αδελφή του!

petralona
Ο Πολωνός δολοφόνος

Την καταγγελία-βόμβα έκανε ο ποιητής και συγγραφέας Χρίστος Κρεμνιώτης, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι στη σκοτεινή υπόθεση των Πετραλώνων, ενθαρρύνοντας τα δύο παιδιά να καταθέσουν στις Αρχές όσα εφιαλτικά φέρεται ότι βίωναν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από τον πατέρα τους, τον θείο τους και οικογενειακούς φίλους. Ο ίδιος προσήλθε χθες το πρωί στην Εισαγγελία και κατέθεσε εν είδει υπομνήματος όλα τα στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, συνδέουν τις δύο φρικιαστικές υποθέσεις, με κοινό πρόσωπο τον δολοφόνο του 7χρονου Ανδρέα.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Κρεμνιώτης, ήδη από το 2018 ο 17χρονος είχε εκμυστηρευτεί στους παιδοψυχολόγους, που τον είχαν εξετάσει, ότι είχε εντοπίσει τα πρόσωπα που προέβαιναν στις καταγγελλόμενες πράξεις εις βάρος του. Παράλληλα, την ίδια χρονιά ο ποιητής και συγγραφέας είχε παραδώσει στην Αστυνομία μια λίστα με ονόματα ατόμων, που τα δύο αδέλφια είχαν υποδείξει ως τα πρόσωπα που προέβαιναν στις φρικαλέες πράξεις. Το ακόμη πιο σοκαριστικό, όμως, είναι ότι ανάμεσα στους βιαστές του 17χρονου και της 22χρονης ήταν και ο δολοφόνος του 7χρονου Ανδρέα, για τον οποίο τότε δεν γνώριζε κανείς το παραμικρό.

Ο μικρός Ανδρέας

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, το νεαρό αγόρι αναφέρθηκε στον Πολωνό άλλες δύο φορές, με τελευταία τον Μάρτιο του 2021, όταν κατήγγειλε στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση συγκεκριμένες πράξεις εις βάρος του.

Κρατούμενος

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος οικοδόμος έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Μάρτιο μέσα στις Φυλακές Κέρκυρας όπου ήταν προσωρινά κρατούμενος. Η 30χρονη Ελληνοπολωνή σύντροφός του Χριστίνα Κλαούντια Μανιατάκη καταδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς όσο ο 33χρονος αφαιρούσε τη ζωή του 7χρονου γιου της εκείνη παρέμενε αμέτοχη και έπαιζε video games στον υπολογιστή της!

Χριστίνα Κλαούντια Μανιατάκη

«Την ίδια περίοδο που το μικρό -τότε- αγόρι της υπόθεσης των Πετραλώνων -ανοίγοντας τον δρόμο προς την απελευθέρωση και στις αδελφές του- ξεκινούσε με τη βοήθεια δύο “τρελών του χωριού” να αποκαλύπτει την πιο πυρηνική σήψη της κοινωνίας μας -της οικογένειας- καλούμενο να αντεπεξέλθει πριν από όλα στο ότι έπρεπε να αγαπάει τους γονείς, να αντεπεξέρχεται στους χειρισμούς και τις απειλές τους, να αποδεικνύει ξανά και ξανά στο παιδοκτόνο κράτος ότι δεν είναι τρελό, την ίδια περίοδο, πάνω κάτω, δυο άλλα παιδιά κακοποιούνταν και το ένα από αυτά δολοφονούνταν…» έγραψε αρχικά ο Χρίστος Κρεμνιώτης σε άρθρο του, που δημοσίευσε το enikos.gr.

petralona sugrafeas
Ο συγγραφέας Χρίστος Κρεμνιώτης

Σε άλλο σημείο του επισήμανε ότι τουλάχιστον η συστηματική κακοποίηση που υφίστατο η αδελφή του 7χρονου αγοριού θα είχε αποφευχθεί αν οι Αρχές είχαν ταυτοποιήσει έγκαιρα τον 33χρονο. «Από τις ημερομηνίες προκύπτει ότι τουλάχιστον η κακοποίηση της αδελφής του δύστυχου αγοριού, αν μη τι άλλο για κάποιους μήνες, θα είχε αποφευχθεί εάν, φυσικά, το σύστημα –τουλάχιστον όσον αφορά τους ρυθμούς του– δρούσε άμεσα ως δίχτυ προστασίας των θυμάτων και όχι κάλυψης των θυτών» τόνισε.

Οπως ανέφερε ακόμη ο κ. Κρεμνιώτης, οι πορείες των δύο υποθέσεων είναι παράλληλες σε πολλά σημεία, ακόμη και στις σαδιστικές τιμωρίες που έχουν καταγγελθεί από τα παιδιά και των δύο οικογενειών. «Με αφορμή την υπόθεση των Πετραλώνων, το συγκεκριμένο άτομο (ενν. ο 33χρονος αυτόχειρας) καταγγέλθηκε από το 2018 έως το 2021 επωνύμως στις Αρχές –και σε προανακριτικό και σε ανακριτικό στάδιο– τουλάχιστον τέσσερις φορές κι, όμως, όταν εντελώς τυχαία αποκαλύφθηκε η μοίρα του 7χρονου, το 2022, οι δύο υποθέσεις δεν συσχετίστηκαν» τόνισε κατόπιν ο ποιητής και συγγραφέας, για να καταλήξει ως εξής:

petralona 2
Ο αυτοσχέδιος τάφος του μικρού Ανδρέα. Μικρή φωτό: Η εργαλειοθήκη με τα οστά του

«Από τον Αύγουστο του 2018, οπότε προσωπικά κατέθεσα ανάμεσα σε όσα μου αποκάλυψαν τα παιδιά και το όνομα του συγκεκριμένου ανδρός, μέχρι το 2021, οι Αρχές διατείνονταν ότι δεν το είχαν εντοπίσει… Εγραψα παραπάνω ότι οι Αρχές και η κοινωνία συνέπραξαν “στη διαμόρφωση του ψυχισμού αυτής της μητέρας (ενν. μητέρα 17χρονου και 22χρονης) και στην παράταση κακοποίησης του κοριτσιού (του ενός, δηλαδή, εκ των δύο παιδιών), που με αλλεπάλληλες καταγγελίες κατόρθωσε να σωθεί, και στη δολοφονία του επτάχρονου αγοριού, αλλά και στη διατήρηση της ελευθερίας του πατριού των παιδιών για πέντε έτη μετά το τέλος του μαρτυρίου του επτάχρονου, οπότε πιθανότατα και στην τέλεση πλήθους άλλων εγκλημάτων που θάφτηκαν στα ερείπια της κρατικής καρικατούρας μεν, από το ποιόν της ίδιας της κοινωνίας, δε”. Δεν είναι ασφαλώς δυνατό να μην προστεθεί: συνέβαλαν καθοριστικά και στη μαρτυρική έως εδώ πορεία των τριών παιδιών της υπόθεσης των Πετραλώνων…»

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...