Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πώς να απολυμάνετε αποτελεσματικά το νερό της πισίνας σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απολυμάνετε αποτελεσματικά την πισίνα σας, κάνοντάς τη ασφαλή για μπάνιο. Επιλέγοντας τα κατάλληλα χημικά πισίνας το νερό της πισίνας σας θα είναι πεντακάθαρο και θα μπορείτε να απολαμβάνετε ανέμελες στιγμές με τους δικούς σας.

Όμως, τα χημικά πισίνας είναι πολλά και επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες το καθένα. Για αυτό, το Kourtesis Water Spa Center σας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για να ξέρετε πάντα τι χρειάζεστε.

  1. Χλώριο

Από τα χημικά πισίνας, το πιο γνωστό σε όλους χημικό για την απολύμανση του νερού είναι φυσικά το χλώριο. Με αυτό μπορείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απολυμάνετε το νερό της πισίνας σας αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας καθαρό και κρυστάλλινο νερό. Το χλώριο θα το βρείτε σε υγρό, κόκκους ή ταμπλέτες για να διαλέξετε όποιο εσείς προτιμάτε.

  1. Κροκιδωτικό

Ειδικά το καλοκαίρι που η πισίνα βρίσκεται σε διαρκή χρήση, το κροκιδωτικό δεν πρέπει να λείπει από τα χημικά πισίνας σας. Αυτό είναι το κατάλληλο χημικό που καταπολεμά τη θολότητα που προκαλείται στο νερό. Αμέσως μετά την χρήση του μπορείτε να βουτήξετε άφοβα στη πισίνα.

  1. Αλγοκτόνο

Ένα συχνό πρόβλημα, που εμφανίζουν οι πισίνες που είναι εκτεθειμένες κατά το χειμώνα, είναι τα άλγη. Τα άλγη είναι μύκητες που δημιουργούνται στον πυθμένα και τα τοιχώματα της πισίνας. Είναι εύκολα ορατά με το μάτι, καθώς δημιουργούν μια χαρακτηριστική αντιαισθητική πρασινίλα που αποτελεί εστία μόλυνσης. Επειδή δεν είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσουν όλα τα χημικά πισίνας, μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση άλγεων χρησιμοποιώντας αλγοκτόνο. Ακόμα, όμως, και αν έχουν κάνει οι πρασινίλες την εμφάνισή τους, το αλγοκτόνο είναι κατάλληλο να τις αντιμετωπίσει.

  1. Ενεργό οξυγόνο

Το ενεργό οξυγόνο είναι το χημικό που μπορεί να αντικαταστήσει το χλώριο. Θα το βρείτε σε υγρό, που διαλύεται απευθείας στο νερό, ή σκόνη, που χρησιμοποιείται μετά την παύση χρήσης της πισίνας σαν σοκ. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό απολυμαντικό, καθώς εξασφαλίζει, υπό προϋποθέσεις, διαρκή απολυμαντική δράση μέσα στο νερό της πισίνας.

  1. Αλάτι ηλεκτρόλυσης

Από τα χημικά πισίνας, το πιο οικονομικό και φυσικό απολυμαντικό είναι το αλάτι ηλεκτρόλυσης. Για τη σωστή χρήση του, ρίξτε το στα skimmer ανακυκλοφορίας ή στο κανάλι/δεξαμενή υπερχείλισης. Από εκεί το αλάτι διασπάται χάρη στον εξοπλισμό που τοποθετείται στο μηχανοστάσιο και αρχίζει να παράγει υποχλωριώδες νάτριο. Αυτό είναι ένα προϊόν που μπορεί να συντηρήσει το νερό της πισίνας, αλλά παράλληλα, δεν είναι τόσο οξειδωτικό όσο το στερεό χλώριο. Έτσι δεν ερεθίζει τα μάτια και το δέρμα και δεν επιβαρύνει το νερό με κυανουρικό οξύ. Επομένως, είναι ένας φιλικός προς το δέρμα τρόπος απολύμανσης, που δεν αφήνει κατάλοιπα στα τοιχώματα και προτιμάται πλέον από πολλούς κατόχους πισίνας.

  1. Πολυταμπλέτα

Επειδή πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν αν έχουν επιλέξει όλα τα απαραίτητα χημικά πισίνας, η πολυταμπλέτα έρχεται για να διώξει κάθε άγχος. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απολύμανση του νερού της πισίνας, καθώς έχει τριπλή δράση. Περιέχουν κροκιδωτικό, αλγοκτόνο και χλώριο αργής διάλυσης πετυχαίνοντας την αποφυγή της θολότητας και της δημιουργίας άλγεων, αλλά και την πλήρη απολύμανσή του νερού. Εσείς απλά βάζετε τη πολυταμπλέτα στο skimmer ή σε χλωριωτή και αυτή κάνει μόνη της την υπόλοιπη δουλειά.

Έλεγχος ποιότητας νερού

Αν αποφασίσετε να απολυμάνετε μόνοι σας το νερό της πισίνας σας, καλό είναι να έχετε τα απαραίτητα προϊόντα για να ελέγξετε κατά πόσο είναι ασφαλές το νερό για μπάνιο. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα pH minus και pH plus, ή test kits που περιλαμβάνουν ταινίες που σας ενημερώνουν για τα ακριβή ποσοστά αλατότητας και pH στην πισίνα σας. Έτσι, θα είστε πάντα σε θέση να ρυθμίζετε τα επίπεδα, κάνοντας την πισίνα σας ένα ασφαλές μέρος για μπάνιο.

Δώστε σημασία στην ασφάλειά σας

Επειδή η ασφάλεια της υγείας σας είναι σημαντική, δώστε την απαραίτητη προσοχή επιλέγοντας αξιόπιστα χημικά πισίνας για τον καθαρισμό της. Αν νιώθετε πως χρειάζεστε τη βοήθεια ειδικών για την απολύμανση της πισίνας σας, το Kourtesis Water Spa Center θα το αναλάβει για εσάς. Με χρόνια δραστηριοποίηση στον κλάδο πισίνων και spa, σας παρέχουμε τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας αν θέλετε να αναλάβουμε τον καθαρισμό της πισίνας σας, ή επισκεφτείτε το φυσικό κατάστημα ή το eshop μας για να προμηθευτείτε τα χημικά πισίνας που χρειάζεστε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...