Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η Θεσσαλονικιά εκπαιδευτικός Μαρία Καλούδη έχει ήδη έξι τραγούδια και πάνω από 700 lives στην Ελλάδα

Τι λέει στην «Espresso» για τους μαθητές της και ποια συμβουλήτης Τάνιας Τσανακλίδου έχει κρατήσει σαν φυλαχτό

Είναι μια δασκάλα με «χρυσή» φωνή, που αγαπά να «ταξιδεύει» με τις νότες, μεταφέροντας τα συναισθήματα και τις ιδέες της σε μικρούς και μεγάλους ακροατές.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Η ερμηνεύτρια Μαρία Καλούδη μετράει ήδη έξι κυκλοφορίες τραγουδιών, σε μουσικές και στίχους του Νικόλα Λειβαδίτη, και οι δυο μαζί πάνω από 700 lives  ανά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, η Μαρία διαθέτει πτυχίο από το Παιδαγωγικό και ασκεί κανονικά το επάγγελμα της δασκάλας σε δημοτικό σχολείο της πρωτεύουσας.

Oπως εξηγεί, άλλωστε, μέσω της «Espresso»: «Το πεδίο της μουσικής και εκείνο της διδασκαλίας συνδέονται, γιατί και στα δυο πρέπει κάτι να μεταδώσεις. Εχεις ένα ακροατήριο και πρέπει κάπως να μεταφέρεις τα συναισθήματά σου, τις ιδέες σου, τις απόψεις σου, την ψυχή σου».

kaloudi 1
Η ερμηνεύτρια Μαρία Καλούδη

Πώς τα συνδυάζει; «Η μουσική που κάνουμε εμείς δεν έχει καθημερινή απαίτηση. Πραγματοποιούμε επιλεκτικά lives σε μουσικές σκηνές» μας λέει και συνεχίζει: «Παίρνω κι από τα δύο, δίνω και στα δύο, οπότε είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Το κομμάτι της διδασκαλίας μού δίνει πολλή ενέργεια για το κομμάτι της μουσικής και το αντίστροφο. Με τροφοδοτούν και τα δύο».

Οσο για τους μαθητές της, εννοείται πως τραγουδούν συχνά παρέα. «Το χαίρονται πολύ, λένε: “Α, η κυρία μας τραγουδάει”. Τους δίνει και μια άλλη προοπτική αυτό, ότι οι άνθρωποι ασχολούμαστε και με άλλα πράγματα, και ότι ο καθένας μπορεί να βρει το πεδίο που θέλει για να εκφράζεται» σημειώνει.

Η μουσική και το τραγούδι μπήκαν στη ζωή της Μαρίας Καλούδη την περίοδο που σπούδαζε. Ενα live που οργανώθηκε ξαφνικά στο μπαρ όπου εργαζόταν παράλληλα ως γκαρσόνα για να βγάζει το χαρτζιλίκι της έγινε η αφορμή να ξεκινήσει το «ταξίδι» της στη χώρα με τις νότες.

Επειτα από λίγα χρόνια συνάντησε το άλλο της μισό στην τέχνη, τον τραγουδοποιό Νικόλα Λειβαδίτη, ο οποίος έψαχνε τότε μια τραγουδίστρια για να παρουσιάσει το υλικό του. «Ετσι ξεκινήσαμε να περιοδεύουμε. Και έπειτα από εννέα χρόνια είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε. Εχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Εχουμε κάνει πάνω από 700 lives μαζί, αρχικά οι δυο μας και στην πορεία συνεργαστήκαμε με κάποιους μουσικούς. Πλέον συνεργαζόμαστε σταθερά με τον τσελίστα Aρη Ζέρβα και στο live που θα κάνουμε αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στο Μουσικό Κουτί, στο Γκάζι, θα έχουμε μαζί μας και τον Νίκο Νταρίλα στα κρουστά. Θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στα δικά μας τραγούδια.

Εχουμε κυκλοφορήσει έξι singles μέχρι στιγμής, με πιο πρόσφατο το “Ολα θα ανθίσουν ξανά”. Το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από κομμάτια άλλων γνωστών δημιουργών, που αγαπάει και ο κόσμος πάρα πολύ» μας πληροφορεί η Μαρία Καλούδη, συμπληρώνοντας πως το επόμενο κομμάτι που ετοιμάζουν, με τίτλο «Κλαδάκι», θα διαφέρει αρκετά από όλα τα προηγούμενα, γιατί θα περιέχει και κάποια παραδοσιακά στοιχεία…

Κάτι πολύ συγκινητικό που θυμάται η ερμηνεύτρια από την πορεία της στο τραγούδι είναι μια συμβουλή της Τάνιας Τσανακλίδου, την οποία είχαν προλογίσει με τον Νικόλα Λειβαδίτη σε συναυλία της.

tsanaklidou
Τάνια Τσανακλίδου

«Μου είπε πως ήταν κάποτε σε ένα μαγαζί και έπαιζε χωρίς να έχει καθόλου όρεξη, γιατί το κοινό δεν ακολουθούσε τη δική της ενέργεια. Κάποια στιγμή, με νεύρα, κατέβηκε από τη σκηνή και πήγε στο καμαρίνι της, όπου συνάντησε ένα παιδί, το οποίο της είπε συγκινημένο: “Κυρία Τάνια, εγώ μάζευα λεφτά πολύ καιρό για να έρθω να σας δω”. Αυτό την έκανε να νιώσει πολύ άσχημα εκείνη τη στιγμή. Μου είπε, λοιπόν, το εξής: “Ακόμα κι αν δεν ακολουθεί όλο το κοινό την ενέργειά σου πάνω στη σκηνή, εσύ θα βρίσκεις έστω έναν που να θέλει πραγματικά να σε ακούσει και θα τραγουδάς μόνο γι’ αυτόν, θα δίνεις και την ψυχή σου…” Αυτή τη συμβουλή της Τάνιας έχω κρατήσει σαν φυλαχτό» είπε η Μαρία Καλούδη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....