Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Νεκρός από overdose ο πρώτος άντρας στη ζωή της πριγκίπισσας Βεατρίκης!

Ο γυναικάς Αμερικανός που λάτρευε τις κραιπάλες και υπήρξε...

Το γηροκομείο της ντροπής: Μαρτυρίες για ουρλιαχτά και «παρέλαση» νεκροφόρων

Φρίκη στον Κορυδαλλό! 41 ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν με ψώρα και αφυδατωμένοι

Έκρηξη οργής προκάλεσαν στους συγγενείς των τροφίμων του γηροκομείου-κολαστηρίου στον Κορυδαλλό οι αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι άτυχοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν λιποβαρείς, αφυδατωμένοι και με ψώρα κατά την έφοδο των ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής στη δομή!

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο εν λόγω γηροκομείο, στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής έχει επιβάλει από το 2020 πρόστιμα ύψους άνω των 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του και σφράγισής του, βρέθηκαν έξω από τη δομή και απαιτούσαν να πάρουν τους οικείους τους. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, ζητούσαν την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι, αν και αποφασίστηκε να παραμείνουν σε καραντίνα, καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν και άτομα που νοσούν με κορονοϊό!

Τα στόματα των κατοίκων της περιοχής αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά, φέρνοντας στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που υπέφεραν συστηματικά οι 41 τρόφιμοι της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός εξ αυτών, που αποκάλυψε ότι άκουγε τους ηλικιωμένους να φωνάζουν «βοήθεια» από τα μπαλκόνια.

«Φώναζαν οι ηλικιωμένοι από τα μπαλκόνια. Σ’ το λέω και ανατριχιάζω. “Βοήθεια, σώστε μας” έλεγαν. Και πολλοί γείτονες έβγαιναν και έλεγαν “κόψτε το, σταματήστε”. Αν είχα τη δυνατότητα να πηδήξω από το μπαλκόνι μου, αν είχα ένα μαδέρι, θα το ‘κανα, γιατί μια ημέρα μια νοσοκόμα μίλαγε χυδαία στους γέρους» είπε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής της δομής: «Ηταν τραγική η κατάσταση. Για καθαριότητα, ξέρω να πω ότι οι πάνες υπήρχαν πάνω στα δέντρα και στην είσοδο της πολυκατοικίας μου» τόνισε. Ακόμη πιο σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός άλλου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος αποκάλυψε ότι έβλεπε καθημερινά νεκροφόρες να σταθμεύουν έξω από το γηροκομείο-κολαστήριο και να παραλαμβάνουν σορούς!

«Εδώ είναι αμέτρητοι αυτοί που έχουν πεθάνει. Λόγω των συνθηκών. Καθημερινά ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε» τόνισε και έκανε και εκείνος λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. «Η δομή αυτή έχει λειτουργήσει εδώ και 4-5 χρόνια. Οι συνθήκες, απ’ ό,τι έβλεπα, ήταν άθλιες. Το προσωπικό ήταν ως επί το πλείστον αλλοδαπές. Δούλευαν 10, 20 ημέρες, έναν μήνα. Εφευγαν, μετά έρχονταν άλλες. Μια μαγείρισσα είχε στο υπόγειο και μαγείρευε, την οποία εν συνεχεία τη σταμάτησε και έπαιρνε φαγητά από catering. Μια φορά μόνο ανέβηκα πάνω να επισκεφθώ έναν φίλο μου και είδα την όλη κατάσταση ότι δεν ήταν η πρέπουσα. Μύριζε γενικά ο χώρος. Στην είσοδο που έμπαινες, μύριζε. Απ’ ό,τι άκουγα από ανθρώπους που έρχονταν καμιά φορά εδώ, προσπαθούσαν να πάρουν με κάθε τρόπο τους δικούς τους ανθρώπους. Εγώ τους είχα κάνει παρατήρηση για τα απόβλητα που πέταγαν το βράδυ οι κοπέλες» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μια κάτοικος του Κορυδαλλού ανέφερε: «Μια συμμαθήτριά μου είχε επισκεφθεί το ίδρυμα και ήθελε να βάλει τη μητέρα της. Και μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Πήγα εκεί στη γειτονιά σου, αλλά δεν μου άρεσε το περιβάλλον και πήρα τη μητέρα μου από εκεί”».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....