Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες συγγενών ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο «κολαστήριο» του Κορυδαλλού

«Ζήσεις - πεθάνεις, εδώ θα μείνεις»!

Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα συγγενών ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο «γηροκομείο του τρόμου» στον Κορυδαλλό και φέρνουν στο φως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των άτυχων γερόντων, αλλά και την κακομεταχείριση που υφίσταντο από ανθρώπους της δομής!

Η αδιανόητη υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη αποκαλύφθηκε μετά τον έλεγχο των υγειονομικών της Περιφέρειας Αττικής στο ιδιωτικό γηροκομείο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οι 41 ηλικιωμένοι τρόφιμοι βρίσκονταν σε κατάσταση εξαθλίωσης, αφού πολλοί εξ αυτών ήταν αφυδατωμένοι, λιποβαρείς, ακόμα και με ψώρα! Για αυτές τις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν οι ελεγκτές μπαίνοντας στη σφραγισμένη δομή μίλησε η εγγονή μιας ηλικιωμένης τροφίμου του γηροκομείου-κολαστηρίου:

«Πριν από τρεις μήνες πήγαμε τη γιαγιά μου στο εν λόγω γηροκομείο, αλλά την πήραμε έπειτα από τρεις εβδομάδες. Είναι 91 ετών και έχει πλήρη επικοινωνία» είπε αρχικά η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα, Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Αμέσως μετά τόνισε ότι οι υπεύθυνοι του γηροκομείου εφεύρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να αποτρέψουν τόσο την ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της από το να επικοινωνήσουν με την ηλικιωμένη συγγενή τους:

Καταγγελία

«Δεν επέτρεπαν την επικοινωνία μαζί της την πρώτη εβδομάδα λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα μάς είπαν ότι δεν μπορούμε να τη δούμε, για να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον. Δεν της επέτρεπαν να έχει μαζί της κινητό τηλέφωνο ούτε κάποιο προσωπικό αντικείμενο ούτε καν μια φωτογραφία» ανέφερε. Η ίδια κατήγγειλε πως όταν κατάφεραν τελικά να επικοινωνήσουν με την 91χρονη εκείνη περιέγραψε στην κόρη της πως την πλησίασε ένας άνδρας, τη ρώτησε «εμένα με ξέρεις;», και όταν εκείνη αποκρίθηκε αρνητικά, αφού την έδεσε στο κρεβάτι, της είπε «ζήσεις – πεθάνεις, εδώ θα μείνεις»! Τόνισε, δε, πως όταν η γιαγιά της ρωτήθηκε ποιος της το είπε αυτό, εκείνη, για να μην ακουστεί, έδειξε με τα μάτια το γραφείο όπου καθόταν ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας.

Επεσήμανε, ακόμη, πως όταν επιχείρησαν να κάνουν καταγγελία για το γηροκομείο οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αλλάξουν γνώμη, λέγοντάς τους ότι ουδέποτε υπήρξε κάποια καταγγελία για τη συγκεκριμένη δομή. Τέλος, η γυναίκα είπε ότι η 91χρονη γιαγιά της, που φιλοξενείται πλέον σε άλλον οίκο φροντίδας ηλικιωμένων, είχε σημάδια στο κορμί της, τα οποία, όμως, αντιλήφθηκαν έπειτα από δύο εβδομάδες.

Αλλος συγγενής, μιλώντας στον Realfm 97,8, αποκάλυψε ότι η μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα, του είχε τηλεφωνήσει μέσα από το γηροκομείο και του έλεγε «διψάω, διψάω»! Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω εμποδίων που όρθωναν οι υπεύθυνοι της μονάδας, κάποια στιγμή έχασε κάθε επαφή μαζί της, για να ανακαλύψει στη συνέχεια ότι είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με συμπτώματα κορονοϊού ή γαστρεντερίτιδας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...