Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τσαγκρινού και dj Stephan αποκάλυψαν το φύλο του μωρού που περιμένουν

Γάμο και βάφτιση μαζί θέλουν να κάνουν η Ελενα...

Πυρά της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Ζούλα

Τι έφταιξε ή καλύτερα ποιος έφταιξε και ηλικιωμένοι άνθρωποι...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Ανελέητο σφυροκόπημα και με δόσεις ειρωνείας οι ερωτήσεις του Κούγια στονΔασκαλάκη

«Τι είστε; Το... χρυσό αγόρι;»

Αμίλητη και χωρίς να κρατάει στα χέρια της τη φωτογραφία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολούθησε χθες τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια να σφυροκοπά με ερωτήσεις τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος επανέλαβε την εκτίμηση ότι η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε τα παιδιά τους για να τον εκδικηθεί!

pispirigkou 3

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια, ο 31χρονος είπε ότι η κόρη του έμεινε επί τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, ως τη στιγμή που υπέστη ανακοπή, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της τον περισσότερο χρόνο κι εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο.

kougias 1

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η εν διαστάσει σύζυγός του αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη τους χορηγώντας της κεταμίνη:

Κούγιας: Πώς έγινε αυτή η απόπειρα;

Δασκαλάκης: Απ’ ό,τι λέει το βούλευμα… με κεταμίνη, αν δεν κάνω λάθος.

Κούγιας: Υποστηρίζετε μια κατηγορία…

Δασκαλάκης: Δεν μπορώ να ξέρω πώς το έκανε.

Κούγιας: Ωραία, πάμε στο Καραμανδάνειο. Πώς πήγε να σκοτώσει το παιδί σας; Εσείς υποστηρίζετε την κατηγορία. Πώς το έκανε; Τι ώρα;

Δασκαλάκης: Δεν ξέρω.

Κούγιας: Αρα, πώς το λέτε;

Δασκαλάκης: Οι γιατροί δεν μας είπαν ότι υπήρχε περίπτωση να πάθει ανακοπή.

daskalakis

Στη συνέχεια της εξέτασης ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη να του πει σε ποιο σημείο του βουλεύματος αναφέρεται ότι χορηγήθηκε κεταμίνη, με τον 31χρονο να απαντά ότι δεν θυμάται.

Κούγιας: Το παιδί σας αφορά. Ερχεστε και λέτε ότι η κατηγορουμένη σκότωσε το παιδί σας και προσπάθησε και μήνες πριν να το σκοτώσει. Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιον τρόπο χορηγήθηκε;

Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε.

Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει ότι εάν περάσει κάποιος χρόνος, δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη…

Ο Μάνος Δασκαλάκης άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι η 34χρονη είχε «δασκαλέψει» το παιδί να μην του λέει τι έχει. «Τι θα κέρδιζε η κατηγορουμένη από το ότι δεν είπε τίποτα το παιδί; Εχουν αφήσει να διαχέεται ότι είναι εμμονική με εσάς και τελικά είπατε ότι ήθελε να σας εκδικηθεί. Τι θα κέρδιζε;» διερωτήθηκε τότε ο Αλέξης Κούγιας, με τον 31χρονο να του απαντά: «Οτι θα επέστρεφα..

zevgos
Μάνος και Ρούλα σε παλιές καλές εποχές

Η απόφαση του δικαστηρίου να επιτρέψει ερωτήσεις για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών έδωσε «πάσα» στον γνωστό δικηγόρο για να «βομβαρδίσει» τον μάρτυρα με ερωτήσεις σχετικά με τα κίνητρα δολοφονίας τους.

Κούγιας: Ποιο ήταν το κίνητρο όταν σκότωσε (ενν. η κατηγορούμενη) τη Μαρία Ελένη (ενν. τη Μαλένα), ενώ τότε ήσασταν αγαπημένοι;

Δασκαλάκης: Οι γιατροί είπαν πως έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ εγώ έπρεπε να επιστρέψω στην Πάτρα για να δουλέψω… Γιατί μπορεί να είχε στο μυαλό της ότι κάτι θα έκανα. Είχε προηγηθεί το 2018 μια εξωσυζυγική μου σχέση.

Κούγιας: Την Ιριδα γιατί τη σκότωσε;

Δασκαλάκης: Γιατί χωρίσαμε και ήμουν ανένδοτος. Για να με γυρίσει πίσω λόγω πένθους.

Κούγιας: Για ποιον λόγο λέτε ότι σκοτώνει η κατηγορούμενη τα παιδιά; Για να σας εκδικηθεί γιατί είστε το «χρυσό αγόρι»; Για να σας εκδικηθεί για να γυρίσετε πίσω; Εχετε δώσει τόσες εκδοχές… είναι θέμα αξιοπιστίας.

Δασκαλάκης: Μετά από κάθε απόφαση χωρισμού έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους έλεγε «πείτε του να γυρίσει πίσω»…

Στην ερώτηση αν εμμένει στην υπόθεση ότι η 34χρονη σκότωσε την Τζωρτζίνα επειδή της ήταν «βάρος», ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Είχα πει πως εκείνη μου είπε, ενώ ήμασταν στο σπίτι μας στην Πάτρα, “ποιος θα με θέλει εμένα με ένα τετραπληγικό παιδί;”».

Κούγιας: Αυτή η φράση ειπώθηκε πριν έρθει το παιδί στην Αθήνα, στο νοσοκομείο;

Δασκαλάκης: Ναι, πριν.

Κούγιας: Αρα, το κίνητρό της είναι πως σκοτώνει το παιδί της για να μην έχει το βάσανο;

Δασκαλάκης: Γύρω στις 13-15 Γενάρη έχω κάνει συζήτηση μαζί της πως θα φύγω από το σπίτι κι εκεί ξεκίνησαν όλα.

Κούγιας: Αρα, δεν ισχύει αυτό με το «ποιος θα με θέλει εμένα;».

Δασκαλάκης: Εντελώς τυχαία τα προβλήματα ξεκίνησαν τρεις ημέρες μετά… Ολα αυτά έκατσα και τα σκέφτηκα πολύ αργότερα, από τον 10ο του 2022 και μετά.

Ο 31χρονος πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής απάντησε και για την εξωσυζυγική σχέση της εν διαστάσει συζύγου του, που οδήγησε σε ένα από τα επεισόδια που προκάλεσαν τον χωρισμό, λέγοντας: «Η ίδια λέει πως το έκανε για να με τσιτώσει»! Εν συνεχεία ο Αλέξης Κούγιας εστίασε σε κάποια τρυφερά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι δύο πρώην σύζυγοι σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως «η σχέση δεν είχε διαλυθεί» και ότι ο μάρτυρας εξέφραζε την αγάπη και τον θαυμασμό του στην 34χρονη.

pispirigkou 2
Η Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

Ο Μ. Δασκαλάκης ανέφερε πως τα συγκεκριμένα μηνύματα ήταν «μεγάλα λόγια και προσπάθεια να ξαναείμαστε μαζί», ενώ αναφερόμενος σε κοινές φωτογραφίες του με την 34χρονη, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν παραπληγική, είπε ότι «ήταν η μάνα των παιδιών μου» και πρόσθεσε ότι υποκρινόταν. Η στιγμή που η κατηγορουμένη λύγισε και έβαλε τα κλάματα ήταν όταν ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση που είχε κάνει η εντολέας του παραμονές Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με όσα ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης πως δεν την αγαπούσε, αλλά υποκρινόταν! Η κατάθεση του 31χρονου θα συνεχιστεί αύριο.

Kούγιας: «Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν “κλαρινογαμπρό”!»

Ο γνωστός για το «εκρηκτικό» ταμπεραμέντο του δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ήδη δείξει τις «φιλοπόλεμες» διαθέσεις του έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου αποκάλεσε τον Μάνο Δασκαλάκη «κλαρινογαμπρό»!

kougias 3

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε αρχικά: «Θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος στηρίζει την κατηγορία. Πολλές φορές στα δικαστήρια κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους και δεν μιλάω για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά για τη δικονομική συμπεριφορά του». Αμέσως μετά άφησε αιχμές σε βάρος παρουσιαστών τηλεοπτικών εκπομπών και ιατροδικαστών που, σύμφωνα με τον ίδιο, κέρδισαν δημοσιότητα από την υπόθεση της Πάτρας, και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάνου Δασκαλάκη, αποκαλώντας τον «κλαρινογαμπρό»:

Λεπτομέρειες

«Η εξέταση η σημερινή έχει ενδιαφέρον για κάποιες λεπτομέρειες που περισσότερο αφορούν την εντύπωση παρά την ουσία της υπόθεσης… Αν είναι αλήθεια η εξωσυζυγική σχέση που λέει ότι είχε ο κ. Δασκαλάκης, αυτό είναι ένα δικό του θέμα, αλλά οδηγεί σε κατάρρευση όσων υποστηρίζει, ότι η κατηγορουμένη σκότωσε τα παιδιά για να τον κρατήσει κοντά της.

pispirigkou 1

Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν “κλαρινογαμπρό”! Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν είναι έτσι, όλοι λένε ότι ήταν μια υποδειγματική μητέρα» είπε. Εξερχόμενος ο ίδιος από το δικαστήριο μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας χαρακτήρισε «αξιοθρήνητο» τον 31χρονο: «Κατέρρευσε το κίνητρό του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωνε τα παιδιά της για να τον κρατήσει κοντά της» είπε και πρόσθεσε: «Είναι μαύρη ημέρα για όλους αυτούς που έσπευσαν να προκαταδικάσουν την κυρία κατηγορουμένη φτιάχνοντας ψεύτικα σενάρια ή κάνοντας μονολόγους, χωρίς να ακούγεται αυτό το οποίο ενδιαφέρει το δικαστήριο, η αλήθεια. Σήμερα έλαμψε η αλήθεια, αποσαφηνίστηκε πλήρως ότι αυτός ο οποίος είχε απόλυτο έρωτα με την κατηγορουμένη, όπως είχε πει και ο τότε δικηγόρος της, ο κ. Λύτρας, ήταν ο κ. Δασκαλάκης».

Νωρίτερα το πρωί έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς και ντυμένη στα μαύρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, και κατευθύνθηκε σιωπηλή στη δικαστική αίθουσα για να αρχίσει η συνεδρίαση.

{{-PCOUNT-}}48{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...