Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Success story με κοσμήματα

Οι δημιουργίες της Λίλιαν Συρίγου με φόντο νεράιδες και πεταλούδες κατακτούν την ελληνική αγορά αλλά και αυτή του Βερολίνου

Με τη φαντασία της μας ταξιδεύει σε παραμυθένια, ρετρό αλλά και νοσταλγικά μονοπάτια. Κομψές κυρίες, χαριτωμένες πασχαλίτσες, πολύχρωμα λουλούδια, κουζινικά, αλλά και γεωμετρικά και μίνιμαλ έργα συνθέτουν το καλλιτεχνικό σύμπαν της δημιουργού κοσμημάτων Λίλιαν Συρίγου, η οποία δεν παύει να μας εκπλήσσει με την πρωτότυπη ματιά της και τη φαντασία της. Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο Βερολίνο δείχνοντας απλόχερα τις ικανότητές της και στο γερμανικό κοινό, μας μίλησε από την «πόλη της δημιουργίας» για τα νέα επαγγελματικά σχέδια και πρότζεκτ της.
q3r4rf3q4t3 2«Διατηρούσα επαφές με την πόλη αρκετά προτού μετακομίσω στη Γερμανία. Κάθε Νοέμβριο ερχόμουν στο Βερολίνο προκειμένου να πάρω μέρος σε μια μεγάλη καλλιτεχνική έκθεση που γίνεται εδώ. Είχα επομένως κάποιους πελάτες και άτομα που γνώριζαν τη δουλειά μου. Είναι μια πόλη που με ελκύει ιδιαιτέρως και με την πρώτη ευκαιρία μετακόμισα σε αυτήν» λέει στην «Espresso» η κυρία Συρίγου. Μαζί με μια φίλη της, η οποία έμενε ήδη στο Βερολίνο, η δημιουργός άνοιξε για περίπου έναν χρόνο το δικό της μαγαζί, ενώ σήμερα οι πελάτες της μπορούν να τη βρουν στο εργαστήρι που διατηρεί στο βορειοανατολικό Βερολίνο. Οσο για το κοινό της στην Ελλάδα, το οποίο είναι φανατικό και πιστό, έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες της από την ιστοσελίδα της www.madebylilian.com.
q3r4rf3q4t3 3Πολυπράγμων και πολυσχιδής, η καλλιτέχνιδα ετοιμάζεται την περίοδο αυτή να κάνει μια μεγάλη έκθεση των έργων της σε ένα hip στέκι στην καρδιά του Βερολίνου, ενώ λίαν συντόμως θα ξεκινήσει κι ένα εκπαιδευτικό πρότζεκτ σε ένα πολυεθνικό σχολείο της πόλης. «Μαζί με τα παιδάκια θα κατασκευάσουμε κοσμήματα. Είναι ένα σχολείο που έχει μαθητές από δεκαοκτώ διαφορετικές εθνικότητες απ’ όλο τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση». Οπως παραδέχεται, «η Μέκκα των καλλιτεχνών» (όπως αποκαλείται το Βερολίνο) και η διαμονή της στη γερμανική πόλη την έχουν βοηθήσει να εξελίξει τη δημιουργική ταυτότητά της. «Εχω αρχίσει να πειραματίζομαι και με άλλα υλικά, όπως το σμάλτο και τα διάφορα υφάσματα. Επίσης, πολλά από τα κοσμήματά μου πλέον έχουν πιο μίνιμαλ και γεωμετρικά σχήματα» συμπληρώνει.

q3r4rf3q4t3 1Γιώτα Βαζούρα
Φωτό: Αναστασία Αδαμάκη

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....