Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Τραγωδία στα Τέμπη – Πού έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια από τον συρμό της φρίκης

Σοκ! Ό,τι απέμεινε από το cafe του μοιραίου Intercity

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα θρηνεί τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και ενώ οι τελευταίες πράξεις του δράματος γράφονται σήμερα με τις κηδείες νέων ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή, εικόνες που έρχονται στο φως από το κυλικείο που βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας «κόβουν» την ανάσα.

Διαβάστε επίσης: Αψήφησαν την εθνική τραγωδία των Τεμπών και ανέβηκαν στις πίστες

kilikeio
Tο κυλικείο που βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Η καφετέρια που στεγαζόταν στο τρένο του θανάτου έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, αφού διπλώθηκε στη μέση από τη σύγκρουση. Δεκάδες άτομα που ήταν σε αυτό τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν ακαριαία. Οι διασώστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο είδαν τις φλόγες να καίνε. Όπως λένε, επρόκειτο για τις δυσκολότερες στιγμές στην επαγγελματική τους πορεία.  «Είναι ένα μεγάλο μαζικό δυστύχημα, χάθηκαν τόσες ψυχές, νέα παιδιά. Οπως και να ‘χει, όμως, ζούμε αυτή την κατάσταση και από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο σημείο του δυστυχήματος» δήλωσε o διευθυντής εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ζεκί Μεμέτ Αλί και συμπλήρωσε:

Αποσύρθηκαν

«Το χειρότερο για εμάς είναι πάντα το επόμενο. Ακόμη και οι εθελοντές μας είναι επαγγελματίες εθελοντές. Η κατάσταση, όμως, αυτή ήταν εξωπραγματική, κανένας ανθρώπινος νους δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τέτοιου είδους δυστύχημα». Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών των αμαξοστοιχιών από το σημείο του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, τα δύο βαγόνια που δεν καταστράφηκαν πλήρως αποσύρθηκαν συρόμενα πάνω στις ράγες, ενώ για τα υπόλοιπα ήταν απαραίτητη η χρήση γερανού αλλά και φορτηγών.

Διαβάστε επίσης: Κανάκης κατά Πορτοσάλτε: «Γ@@μ@ τις γράβατες σας, τη μούρη που πουλάτε, έγκριτοι δημοσιογράφοι»

vagonia kentriki

Τα συντρίμμια τοποθετήθηκαν σε έναν χώρο έξω από τη Λάρισα, κοντά στο παλαιό εργοστάσιο Ζαχάρεως. Οι αποκαρδιωτικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες μαρτυρούν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, αφού πλέον οι κατασκευές μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ως εκ τούτου, ο χώρος που επιλέχθηκε μοιάζει πλέον με «νεκροταφείο» βαγονιών και εξαρτημάτων, στα οποία γράφτηκε η εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Tο μαυρο κουτι και το 56o θυμα

Το μαύρο κουτί, όλα τα ευρήματα από ηλεκτρονικά όργανα που ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια, αλλά και υλικό από κάμερες της περιοχής που έχουν καταγράψει την πορεία των δύο τρένων θα μπουν στο μικροσκόπιο της έρευνας για να διασταυρωθούν όσα υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι. Το καταγραφικό που εντοπίστηκε μέσα στο κουβάρι των μετάλλων δεν έχει διευκρινιστεί εάν προέρχεται από την εμπορική αμαξοστοιχία ή το Ιntercity, και για την ώρα βρίσκεται στην κατοχή της Αστυνομίας, ενώ το άνοιγμά του θα γίνει παρουσία εισαγγελέα από εξειδικευμένους τεχνικούς του ΟΣΕ προκειμένου να μη χαθούν οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.hellenictrain

Επίσης μία από τις κάμερες της περιοχής έχει καταγράψει το Intercity 62 λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση να κινείται στο ίδιο ρεύμα με τον προαστιακό του Βόλου και να ακολουθεί λάθος διαδρομή. Παράλληλα γίνεται σαφάρι σε κάμερες ασφαλείας για να συγκεντρωθεί υλικό που θα έχει ενδεχομένως καταγράψει τις κινήσεις τόσο του 59χρονου κατηγορουμένου όσο και του δεύτερου σταθμάρχη, ο οποίος σχόλασε λίγα λεπτά νωρίτερα από τη σύγκρουση.upallilos vomva

Ολα τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα εκτιμηθούν από πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα παραδώσουν στις Αρχές τα πορίσματά τους, που σε συνδυασμό με τις καταθέσεις στην ανακρίτρια θα δώσουν μια καθαρότερη εικόνα για την τραγωδία στο σκέλος των ανθρώπινων λαθών. Μέσα σε όλα αυτά ταυτοποιήθηκαν χθες το πρωί τα στοιχεία του 56ου θύματος της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη. Πρόκειται για τον 33χρονο Μοχαμάντ Εντρίζ Μία από το Μπαγκλαντές, που είχε κατέβει στην Αθήνα για δουλειές και επέστρεφε το μοιραίο εκείνο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης: Δικηγόρος πολυτραυματία επιμένει να μάθει γιατί ο σταθμάρχης δεν αντιλήφθηκε την πορεία των δύο τρένων

mohamed endriz
Μοχαμάντ Εντρίζ Μία

Με την ταυτοποίηση και του άνδρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταύτισης του αριθμού των νεκρών με εκείνο των αγνοουμένων. Πλέον, μένει μία σορός που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Πιθανολογείται πως πρόκειται για την 23χρονη Εριέττα, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το βράδυ της Τρίτης. Οι γονείς της περιμένουν με αγωνία να χτυπήσει το τηλέφωνο και να μάθουν τι απέγινε η μοναχοκόρη τους. Μάλιστα, απέστειλαν DNA, που όμως δεν ταυτοποιήθηκε με τη σορό και τα ανθρώπινα μέλη που εντοπίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: Έξω φρενών ο Αντώνης Κανάκης για τα Τέμπη: «Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν»

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...