Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Τραγωδία στα Τέμπη – Σε αναστολή οι γιατροί για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε μαζί του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν οι δύο γιατροί που εμπλέκονται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που είχε βάλει βάρδια τον άπειρο σταθμάρχη, με αποτέλεσμα τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, επιβεβαίωσε ότι η αναρρωτική άδεια ενός μήνα εκδόθηκε χωρίς να έχει υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαγνωστικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάστηκε αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στην ανακρίτρια για να αναζητηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες τους.

kentriki martiriies

Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο. Οπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο επιθεωρητής δεν προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής, που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Στη συνέχεια ο επιμελητής, κατ’ εντολή του διευθυντή, έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Ποια ήταν η προβλεπόμενη διαδικασία; Ο επιθεωρητής έπρεπε να επισκεφτεί τα ΤΕΠ ή να πάει σε τακτικό ραντεβού στο νοσοκομείο για διαγνωστικό έλεγχο. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ κατέθεσε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ενώπιον του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, για τους λόγους που ζήτησε από τον γιατρό που είχε βάρδια να χορηγήσει τη σχετική αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή. Η εμπλοκή του επιβεβαιώνεται και σε σχετική γνωμάτευση που υπέγραψε ο ίδιος στο βιβλίο των εξωτερικών ιατρείων.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη – Ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη κινείται νομικά κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών

syntrimia 1

Ο κ. Χαυτούρας, που είναι πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., έκανε λόγο για «πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη με σκοπό να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών».

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε μαζί του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, λέγοντάς του ότι δεν αισθάνεται καλά, ενώ κούτσαινε. Οπως είπε, γνωρίζοντας την κατάστασή του, καθώς ήταν θύμα ατυχήματος κατά το παρελθόν, τον παρέπεμψε στον επιμελητή α’ γιατρό που είχε υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μόλις λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε τον παρέπεμψε με παραπεμπτικό, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα κατέθεσε ο επιμελητής α’, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διαθέτει το σχετικό έγγραφο από τον προϊστάμενό του, ενώ αυτό προκύπτει και από την εγγραφή στο βιβλίο των εξωτερικών ιατρείων που υπέγραψε ο κ. Χαυτούρας…

kentriki martiries 1

Στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο επιμελητής α’ υποστηρίζει πως εξυπηρέτησε «καλή τη πίστει» τον διευθυντή του που του ζήτησε να εξετάσει τον επιθεωρητή. Ο γιατρός αναφέρει ότι εξέτασε τον ασθενή και στη συνέχεια υπέγραψε την αναρρωτική άδεια. Ομως, κατόπιν εορτής και ενώ ο… ασθενής τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Μεταφορών, ο γιατρός συνειδητοποίησε ότι υπέγραψε την αναρρωτική άδεια ενός μήνα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων, από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας…

Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τέθηκε έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. «Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...