Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μαζικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για το πολύνεκρο δυστύχημα

Κάθε πόλη και ένα βαγόνι της... οργής

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής άμιλλας, οι κάτοικοι όλης της χώρας συμμετείχαν μαζικά στα συλλαλητήρια χθες, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας εκτός από την πρωτεύουσα, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στις μαζικές κατά τόπους συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις, τον διακριτό αντιπολιτευτικό τόνο ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των ηλικιών έδωσαν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές με τα συνθήματά τους. «Κατεβαίνουμε στον δρόμο γιατί σ’ αυτό το τρένο ήταν μέσα συμφοιτητές μας, συμμαθητές μας, γονείς. Θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να είναι στη θέση τους… Δεν θ’ αφήσουμε αυτό το έγκλημα να ξανασυμβεί…» δήλωσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος των μαθητών.

thessaloniki
Θεσσαλονίκη

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε από 30.000 κόσμο που κατέκλυσε τον άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα Βενιζέλου μέχρι και την Αντιγονιδών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων της πόλης, φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες. Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με μολότοφ και χημικά.

«Μαμά, έφτασα»

Η συμμετοχή του κόσμου στην πόλη της Πάτρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού καταγράφηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων χρόνων. Στην κεφαλή της βρισκόταν μία μαύρη κατασκευή πάνω στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα «Μαμά, έφτασα», καθώς και η μπάντα του Δήμου Πατρέων. Ανθρωποι κάθε ηλικίας κατέβηκαν στους δρόμους στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

patra
Πάτρα

Εντυπωσιακή ήταν σε όγκο και παλμό η συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται για τα θύματα των Τεμπών. Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση στο κάλεσμα φορέων να μη λειτουργήσει τίποτε ανήμερα της απεργίας και της κινητοποίησης. Ετσι, παρέμειναν κλειστά εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και τράπεζες λόγω της απεργίας, ακόμη και καφέ. Το πλήθος έφθασε μπροστά στον ΟΣΕ μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ συνέχισε για το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, σταματώντας έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και φωνάζοντας συνθήματα.

larisa
Λάρισα

«Παρέλυσε» και ο Βόλος με τη μαζική συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε. «Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί» φώναξαν οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ξεκινώντας τη μεγάλη πορεία προς τον ΟΣΕ, με το Μουσικό Σχολείο επί κεφαλής, μετά την ένωσή τους με το μπλοκ των φορέων στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

volos
Βόλος

Στην Κρήτη, μαθητές, φοιτητές, μέλη σωματείων και εκπρόσωποι πολλών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, κρατώντας πανό με αντιπροσωπευτικά συνθήματα για τον άδικο χαμό τόσων νέων ανθρώπων στα Τέμπη, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Με λευκά μπαλόνια στα χέρια, οι διαδηλωτές στα Χανιά διαμαρτυρήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

iraklio
Ηράκλειο

Τέλος, πορείες έγιναν, στις περισσότερες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως η Καβάλα, η Δράμα, η Πρέβεζα, η Ρόδος.

preveza
Πρέβεζα

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...