Ιρανές έφηβες με μίνι, Rolex και… Maserati

Πλουσιόπαιδα στη «φτωχή» Τεχεράνη πετούν το βέλο, βγάζουν selfies και τις ανεβάζουν στο Instagram

Η Μέση Ανατολή παίρνει την εκδίκησή της… μέσω Instagram! Με selfies που δείχνουν χρυσά Rolex στους καρπούς, χέρια στα τιμόνια πανάκριβων Maserati, γυναικεία νύχια βαμμένα στο ίδιο χρώμα με το μπικίνι, βουτιές σε πισίνες πολυτελών μονοκατοικιών και κόντρες με θαλαμηγούς, τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης έρχονται να δώσουν το στίγμα τους και να απαντήσουν στις εικόνες ύστατης πολυτέλειας που βρίθουν στον λογαριασμό «Rich Kids of Instagram», που διατηρούν εδώ και αρκετό καιρό τα πλουσιόπαιδα της Δύσης.

Αγκαλιά με αγόρια
Ο λογαριασμός «Rich Kids of Tehran» εγκαινιάστηκε τον περασμένο μήνα και ήδη μετράει πάνω από 35.000 ακόλουθους. Φυσικά οι πρωταγωνίστριες δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με τα ίδια ρούχα που φοράνε όταν φωτογραφίζονται μαζί με τους φίλους τους, δηλαδή χωρίς βέλο, με μίνι φούστα και αγκαλιά με πολλά αγόρια. Οι εικόνες δείχνουν δημόσια όλα αυτά που στο ισλαμικό κράτος θα έπρεπε να μένουν ιδιωτικά. «Δεν επιδιώκουμε να στείλουμε κάποιο πολιτικό μήνυμα, μόνο να δείξουμε ότι στο Ιράν δεν πηγαίνουν όλα άσχημα» σχολίασε ένα από τα μέλη της ιστοσελίδας, που ανήκει στο 1% του ιρανικού πληθυσμού το οποίο πλουτίζει παρά τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
«Η σελίδα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλη. Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από όλους να μην την παίρνουν πολύ σοβαρά. Δεν προσπαθούμε να προωθήσουμε κάτι. Δημιουργήσαμε αυτή τη σελίδα επειδή θέλαμε να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό για τους νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σελίδες πλούτου και πολυτέλειας» διευκρίνισε χαρακτηριστικά ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού και πρόσθεσε: «Κάθε χώρα έχει πλούσιους και φτωχούς. Κατανοώ ότι αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι αποθαρρυντικές για ορισμένους ανθρώπους που μπορεί να μη ζουν τέτοιες ζωές, όμως δεν είναι απαραίτητο αυτοί οι άνθρωποι να μας ακολουθούν».
Είναι αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός ότι οι νεαροί Ιρανοί που επιδεικνύουν τον πολυτελή και εμφανώς επηρεασμένο από τη δυτική κουλτούρα τρόπο ζωής τους δεν φοβούνται τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έρθουν από την ιρανική κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει την αδιαλλαξία της απέναντι σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές. Παρ’ όλα αυτά, τα πλουσιόπαιδα της Τεχεράνης φαίνεται ότι δεν θα έχουν κυρώσεις. «Ολοι γνωρίζουν αυτά τα παιδιά. Τα περισσότερα έχουν πατεράδες που είναι απλησίαστοι. Αν μπλέξουν… θα τους ξεμπλέξουν!» εξηγούν οι επαΐοντες.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Οι λυγμοί της μητέρας της Μυρτώς – «Θα πάω να βρω τη Μυρτούλα μου, το ορκίζομαι»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά κάτω από περίεργες συνθήκες μίλησε με λυγμούς στην εκπομπή «Το Πρωινό».