Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πού θα στηρίξουν τις απολογίες τους οι «κοπανατζήδες» σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

«Πινγκ πονγκ» ευθυνών

Οι απολογίες των δύο σταθμαρχών που είχαν βάρδια πριν από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων και του επιθεωρητή του ΟΣΕ που όρισε ως υπεύθυνο τον 59χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» για τον εφέτη ανακριτή Λάρισας την έρευνα για τις ευθύνες και άλλων προσώπων ως προς τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

treno kentriki

Ο κύκλος των απολογιών ξεκινά σήμερα με τον συμβασιούχο σταθμάρχη, ο οποίος θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις ευθύνες που του καταλογίζονται. Ως γνωστόν, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής διώκονται, όπως και ο προφυλακισμένος 59χρονος Βασίλης Σαμαράς, για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

vagonia kentriki

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα υποστηρίξει στην απολογία του πως δεν αναχώρησε νωρίτερα από τη θέση του, αλλά παρέμεινε 15 λεπτά παραπάνω. «Εργάστηκα επί 8 ώρες. Αναχώρησα στις 22.15, δηλαδή περίμενα ένα τέταρτο επιπλέον. Οι προϊστάμενοί μου μού είχαν πει ότι 8ωρη εργασία θα προσφέρω και δεν δικαιούμαι υπερωρίες. Εργαζόμουν από 1/2/2023 και ολόκληρο τον μήνα αναχωρούσα στις 22.15, παίρνοντας το τελευταίο τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοί μου. Οταν αναχώρησα από την εργασία μου ήταν όλα τακτοποιημένα. Δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα» είχε υποστηρίξει ο συμβασιούχος σταθμάρχης στην προανακριτική του κατάθεση, πριν καταστεί κατηγορούμενος.

Βασίλης Σαμαράς

Ο δεύτερος και αρχαιότερος σταθμάρχης, που ήταν επίσης στην απογευματινή βάρδια τη μοιραία ημέρα, θα απολογηθεί αύριο, Τρίτη. Από την πλευρά του αναμένεται να παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα κατά μισή ώρα. Επίσης, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών, από 23.00 σε 22.30, δηλαδή περίπου την ώρα που αναχώρησε ο ίδιος από το σταθμαρχείο

treno

Ο τρίτος κατά σειρά κατηγορούμενος, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που όρισε τον 59χρονο άπειρο σταθμάρχη μόνο του ως υπεύθυνο στη νυχτερινή βάρδια, έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Αναρρωτική άδεια

Ο επιθεωρητής, ο οποίος έλαβε αναρρωτική άδεια ενός μήνα λίγες ώρες μετά την τραγωδία, αναμένεται να ρίξει ευθύνες στους δύο απογευματινούς σταθμάρχες που εγκατέλειψαν τη θέση τους νωρίτερα από τη λήξη της προγραμματισμένης βάρδιάς τους.

treno 2 1

Στην απολογία του αναμένεται να αναφερθεί, όπως και προανακριτικά στην κατάθεσή του, στις ευθύνες του μακαρίτη μηχανοδηγού, που δεν ενημέρωσε για την είσοδο της αμαξοστοιχίας στη γραμμή καθόδου, αλλά και του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη, που δεν ανέφερε στο τηλεγράφημά του τη γραμμή στην οποία θα κινούνταν το τρένο. Ευθύνες αναμένεται να ρίξει και στους υπευθύνους του ΟΣΕ για τη μη λειτουργία των συστημάτων τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης.

Μετά τις απολογίες των δύο σταθμαρχών και του επιθεωρητή, ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης αναμένεται να καλέσει και άλλους υπόπτους ή κατηγορουμένους, με βάση και τις καταθέσεις εργαζομένων στον ΟΣΕ, στη Hellenic Train αλλά και συνδικαλιστών σχετικά με τα προβλήματα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...