Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Οργή κατά της Hellenic Train που επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου σε επιβάτες

«Ψυχολογικός βιασμός»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της ιταλικής Hellenic Train να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων στους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62 που σκόρπισε τον θάνατο σε 57 ανθρώπους, ενώ ακόμα και σήμερα, ένα μήνα μετά, τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή.

trenaaaa

Η εταιρία αποφάσισε να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων σε οικογένειες των θυμάτων επειδή το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε», μια αδιανόητη και εξοργιστική ενέργεια που φτάνει στα όρια προσβολής της μνήμης των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

treno 4

Η καταβολή των χρημάτων έγινε σε συγγενείς των θανόντων αλλά και επιζώντες. Tα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά και τα στοιχεία τους υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train. Η απόφαση αυτή των Ιταλών έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή σε οικογένειες θυμάτων και διασωθέντες επιβάτες.

treno 2 1

Ως ψυχολογικό βιασμό χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια της Hellenic Train ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης. «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση -που δεν έγινε- ή για καθυστέρηση.

treno4586

Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο; Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα, που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς; Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός» δήλωσε ο Βαγγέλης Βλάχος.

treno536

Εξοργισμένος είναι και ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας επιβάτη που σώθηκε, καθώς βρισκόταν στο 6ο βαγόνι τη στιγμή της σύγκρουσης. «Είμαι εξοργισμένος. Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση» ανέφερε.

trena7001

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Τrain έχει γνωστοποιήσει πως θα καταβάλει στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή αποζημίωσης ύψους 42.000 ευρώ, στους τραυματίες επιβάτες 5.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, και 10.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παρέμεναν νοσηλευμένοι και 300 ευρώ αποζημίωση για τις αποσκευές τους.

treno15

Ακόμα και αυτά τα χρήματα αρνήθηκαν συγγενείς θυμάτων του μοιραίου τρένου. «Από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα» σχολίασε οργισμένος ο πατέρας ενός από τους 57 νεκρούς. «Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους πόσο κοστίζει μια ζωή. Ετσι θα ξεπλυθούν, νομίζουνε; Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα» δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης, χαρακτηρίζοντας «δολοφόνους» τη διοίκηση της εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...