Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Πίσω από τα κάγκελα ο λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο αγόρι στην Κρήτη

«Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα... Ας το κάνουν κι άλλα παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν» δήλωσε ο 15χρονος

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε χθες ο 66χρονος λυράρης Τάσος Ρεράκης, που κατηγορείται ότι τα τελευταία χρόνια βίαζε κατ’ εξακολούθηση και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στην Κρήτη.

tasos rerakis

Λίγο μετά τις 16.00 χθες ολοκληρώθηκε η απολογία του μουσικού, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την άμεση προφυλάκισή του. Ο 66χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του και υποστήριξε ακόμη μία φορά πως του έχουν στήσει πλεκτάνη, ωστόσο φάνηκε πως δεν έγινε πειστικός. Ηταν λίγο πριν από τις 12.00 όταν ο λυράρης, φορώντας κουκούλα και μάσκα, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Τα μέτρα ήταν δρακόντεια, υπό τον φόβο του οργισμένου πλήθους, ενώ απέξω είχαν αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας από μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου.

Ο 66χρονος, που εισήλθε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, της μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση και της οπλοκατοχής. Συγκεκριμένα, κατηγορείται πως για τρία χρόνια, από το 2020 ως πρόσφατα, απειλούσε και βίαζε το ανήλικο παιδί, ενώ δεν δίσταζε να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία στη συνέχεια αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «ψαρέψει» πελάτες.

viasmos 2

Μετά την είσοδό του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο μουσικός κάθισε σε μια καρέκλα έξω από το γραφείο του ανακριτή, χωρίς να βγάλει τη μάσκα και την κουκούλα. Στα μαύρα, με χειροπέδες στα χέρια, κοιτούσε τριγύρω του, γεμάτος αμηχανία και άγχος.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια, ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου Διονύσιος Βέρρας δήλωσε πως η ανακρίτρια θα αξιολογήσει το αίτημα επανάληψης της εξέτασης του ανηλίκου, παρουσία παιδοψυχολόγου, με οπτικοακουστική καταγραφή, τονίζοντας πως αντικειμενικό εύρημα εις βάρος του κατηγορουμένου δεν υφίσταται. Παράλληλα, ο κ. Βέρρας έκανε λόγο και για ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα του, που έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις απ’ αυτά που κατέθεσε.

viasmos 1

«Η αλήθεια είναι πως εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υπάρχει. Ολη η κατηγορία, μέχρι αυτή τη στιγμή, εδράζεται σε μια περιγραφή που κάνει ο ανήλικος. Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα που θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια αντικειμενικά ευρήματα εκτός από τη δική του μαρτυρία. Καμία μαρτυρία κάποιου άλλου ατόμου, κανένα ψηφιακό δεδομένο, όπως κάποια κάμερα μαγαζιού που πέρασαν απέξω.

Κανένα απολύτως αντικειμενικό εύρημα» τόνισε σχετικά ο δικηγόρος του 66χρονου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για το έγγραφο του 15χρονου: «Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, που δεν ξέρω πώς θα αξιολογηθεί. Υπάρχει ένα έγγραφο και συγκεκριμένα ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα. Εκεί η περιγραφή του παιδιού διαφοροποιείται σε σχέση με το τι υπάρχει στην κατάθεσή του κατά την αστυνομική προανάκριση».

Γι’ αυτούς τους λόγους ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για επανάληψη της εξέτασης. «Ο νόμος ορίζει κάτω από ποιους όρους εξετάζεται ο ανήλικος. Η ένορκη κατάθεση του ανηλίκου καταγράφεται οπτικοακουστικά, κάτι που αναπληρώνει τη φυσική απουσία του στο δικαστήριο. Αυτή η καταγραφή δεν έχει λάβει χώρα κι εμείς ζητάμε την επανάληψη της διαδικασίας, όπως την ορίζει ο νόμος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας και κατέληξε επισημαίνοντας πως ο λυράρης επιμένει στην αθωώτητά του, λέγοντας πως έχει στηθεί εις βάρος του μια πλεκτάνη.

viasmos shutterstock 800x400 1

Από την πλευρά του, ο 15χρονος, που φέρεται ότι βίωσε φρικτές στιγμές στα χέρια του Τάσου Ρεράκη, σε δηλώσεις που κάνει τις τελευταίες ημέρες δηλώνει λυτρωμένος. «Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι άλλα παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν» είναι το μήνυμα που έστειλε ο ανήλικος, ο οποίος έως σήμερα έχει δώσει τέσσερις φορές κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, χωρίς να καταγράφονται διαφοροποιήσεις.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» επισημαίνει η μητέρα του 15χρονου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...