Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τρομοκρατικά χτυπήματα με κομπάρσους και… κατσίκες

Οσκαρ σκηνοθεσίας διεκδικούσαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες από τα... πανέρια με «μαϊμού» δολοφονίες

«Μαϊμού» δολοφονίες σχεδίαζαν οι Πακιστανοί τρομοκράτες από τα… πανέρια, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δίκτυο της ιρανικής τρομοκρατίας, που τους υπόσχονταν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Μοναδικός στόχος των δύο Πακιστανών που προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, ήταν το οικονομικό όφελος και μάλιστα με σουρεαλιστικό τρόπο.

xousein 1
Ο Χουσεΐν

Βέβαια, ο βασικός συνομιλητής του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν με το μικρό όνομα «Shani», ο 27χρονος Syed Irtaza Haider, στην απολογία του υποστήριξε πως προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και να του ρίξει «στάχτη στα μάτια», γιατί φοβόταν ότι θα κάνει κακό σε συγγενείς του στο Πακιστάν.

Ομως, συνομιλώντας με άλλους ομοεθνείς του, ο Χαϊντέρ φέρεται ότι επιδιώκει την επαφή με τον 30χρονο με σκοπό το οικονομικό όφελος, καθώς θέλει να σκηνοθετήσει αιματοκύλισμα.Το τραγελαφικό είναι πως εμφανίζεται να λέει ότι θα σφάξει μια κατσίκα και θα στείλει φωτογραφίες στον 30χρονο με τα αίματα του ζώου πάνω σε κάποια υποτιθέμενα θύματα «κομπάρσους». Μια σκηνοθετημένη «μαϊμού» δολοφονία που φαίνεται πως την κατάλαβε ο Σάνι.

Το σπίτι του Χουσεΐν στη Σκάλα Λακωνίας

Σε συνομιλία που είχε με τον Χαϊντέρ στις 8 Ιανουαρίου 2023, ο Σάνι αμφιβάλλει για τη διάπραξη της δολοφονίας που φέρεται ότι διέπραξε ο 27χρονος. Για τον λόγο αυτό τού ζητά περισσότερες αποδείξεις. «Σκοτώσατε έναν άνθρωπο, δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ, να βρεις τα νέα ή τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα» γράφει σε γραπτό μήνυμα ο Σάνι.

«Ημουν εκεί, ήταν τρία άτομα και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι άλλοι επίτηδες βρίσκουν λάθη» του απαντά ο Χαϊντέρ. Ο 27χρονος του υπόσχεται ότι από κάθε τραυματία και νεκρό θα του έστελνε φωτογραφίες και βίντεο, ενώ από την πλευρά του ο 30χρονος ζητά να έχει καθαρή εικόνα των πληγών και των τραυμάτων από τα θύματα.

Το σπίτι του Χαϊντέρ στον Λαγανά Ζακύνθου

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η υποτιθέμενη δολοφονία ήταν όντως ψεύτικη. Ο Χαϊντέρ είχε σφάξει μία… αθώα κατσίκα. Αίματα του ζώου τα τοποθέτησε πάνω σε κάποιον «κομπάρσο», που κείτονταν στο έδαφος και έστειλε τη φωτογραφία στον Σάνι, ως απόδειξη της δολοφονίας.

Στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως σκληρός κακοποιός, επιστράτευσε και έναν Αλβανό εκτελεστή, ενώ απευθύνθηκε και σε τουλάχιστον 15 συμπατριώτες του Πακιστανούς. Σε τρεις από αυτούς μίλησε ανοιχτά για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκού στόχου, αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Ο Αλβανός φέρεται ότι δήλωσε πρόθυμος να συμμετέχει σε δολοφονίες, λέγοντας ότι «αυτή είναι η δουλειά μου».

astynomia peripoliko shutterstock

Ομως όταν ο Χαϊντέρ τού περιέγραψε την εκατόμβη νεκρών που σχεδίαζε στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή, ο Αλβανός «εκτελεστής» αρνήθηκε να εμπλακεί σε ένα σχέδιο επίθεσης όμοιο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015.

Στις περισσότερες από τις 1.000 επικοινωνίες τους προκύπτει ότι ο 27χρονος συνέχιζε να μιλά με τον καθοδηγητή σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση ακόμη και δύο μέρες πριν από την προσαγωγή του. Το πάθος του για τα χρήματα, που θα έφταναν τα 16.000 ευρώ ανά νεκρό, τον είχε τυφλώσει…

Ο Ελληνας ξενοδόχος της Ζακύνθου και τα «παζάρια» με τον Σάνι για τους στόχους

Εναν Ελληνα επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Ζάκυνθο, είχαν βάλει στο στόχαστρο ο 27χρονος Χαϊντέρ και ο 30χρονος καθοδηγητής του από το Ιράν Σάνι. Στις 29 Ιανουαρίου 2023 και τις 12 Φεβρουαρίου 2023 καταγράφονται συνομιλίες τους στις οποίες μιλούν για τον ξενοδόχο. Ο 27χρονος στέλνει φωτογραφία που δείχνει τον επιχειρηματία με τον ίδιο. Ο Σάνι ζητά και άλλες πληροφορίες για τον επιχειρηματία και το οικογενειακό του περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα του δώσει ο Χαϊντέρ πρέπει να είναι σωστά, «γιατί, άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα» αναφέρει σε συνομιλία τους.

astynomia

Παράλληλα, του ζητά να τραβήξει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο του επιχειρηματία και του αυτοκινήτου του. «Ο.Κ., Syed, να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο, να φαίνεται μέσα και τον παρακολουθούμε. Στο βίντεο να φαίνονται κι η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά» αναφέρει απευθυνόμενος στον Πακιστανό συνομιλητή του, που έμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο.

Ο Χαϊντέρ ανταποκρίνεται και στέλνει φωτογραφίες και βίντεο του αυτοκινήτου, στις οποίες στη θέση του οδηγού είναι ένας άνδρας περίπου 70 χρόνων, προφανώς ο ξενοδόχος. Παράλληλα, ο καθοδηγητής τού ζητά να προχωρήσει η τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή. «Μην με κοροϊδεύεις γιατί είναι σοβαρό το θέμα αυτό. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, δεν είναι μικρά παιδιά, δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις, κι εδώ υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες. Βρες κάποια λύση, με τα λόγια δεν μπορείς να βρεις καμιά. Είναι σαν να με πούλησες για λίγα λεφτά, δεν θα γίνει με λόγια».

tromokrates kentriki 2

Ο Χαϊντέρ τού απαντά: «Να με βοηθήσεις έστω και λίγο, γιατί δεν μπορώ να κάνω πίσω, σου λέω. Να βρεις άλλη λύση, εκτός από το να εκβιάζεις και να εκφοβίζεις άλλους».

Μάλιστα, για να τον καλοπιάσει αναφέρεται σε άλλον στόχο. «Σάνι, αυτός που θα κάνουμε στόχο έρχεται τρεις μέρες, Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή. Αυτός θα βγει και στις ειδήσεις. Είναι επιχειρηματίας. Οταν θα είναι στα χέρια μου ο άνθρωπος ζωντανός δεν θα φύγει».

«Μπορώ να έχω μια φωτογραφία από αυτόν τον άνθρωπο; Αν είναι επιχειρηματίας, μπορεί να γκουγκλάρεις την εταιρία του ή να τον βρεις στο facebook. Θα υπάρχουν λεπτομέρειες» του απαντά ο Σάνι. «Θα μπορούσαμε να πάμε σε ένα νησί, να βρούμε 2-3 που είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και μαζί με έναν φίλο μου να τους καθαρίσουμε» λέει ο 27χρονος Χαϊντέρ προς τον 30χρονο καθοδηγητή, επιχειρώντας να του δώσει ιδέες για άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. «Αν είχα και μια βόμβα, θα την έβαζα σε πολυσύχναστο σημείο, να σηκωθούν 40-50 νεκροί. Από κάθε νεκρό και τραυματία θα σου έστελνα φωτογραφίες και βίντεο» συμπληρώνει.

«Μιλάνε» τα κινητά και τα laptops των συλληφθέντων

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι οι συνομιλίες και οι κινήσεις των δύο Πακιστανών τρομοκρατών που έχουν ήδη προφυλακιστεί, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη και άλλων συνεργών τους.

astynomia logo

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τόσο τα κινητά όσο και οι υπολογιστές του 27χρονου Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν, καθώς σχεδίαζαν να χτυπήσουν στη Ζάκυνθο κατά τις ημέρες των γιορτών ή την τουριστική περίοδο. Το «κουβάρι» των ερευνών άρχισε να… ξετυλίγεται τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ένα e-mail που έφτασε στους αρμοδίους ανέφερε ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών ετοιμάζει χτύπημα με εκρηκτικά στην Αθήνα.

Από τις συνομιλίες του 30χρονου καθοδηγητή από το Ιράν Σάνι και του 27χρονου Πακιστανού προκύπτει ότι σχεδίαζαν αιματοκύλισμα, αναφέροντας ξεκάθαρα πως «όσο αυξάνονται τα νούμερα των θυμάτων τόσο θα αυξάνονται τα λεφτά». Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης στο Ιράν είχε αναφέρει σε συνομιλία του με τον βασικό συνεργό του στην Ελλάδα ότι με 5-6 θύματα τα χρήματα θα φτάσουν στις 20.000.000 ρουπίες (σ.σ.: πακιστανικό νόμισμα).

«Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αν το κάνουμε σε ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος, θα έχουμε πολλά θύματα. Θα μπορούσα να το κάνω εδώ στο νησί (σ.σ.: Ζάκυνθος), θα μπορούμε και στην Αθήνα, αλλά είναι πιο δύσκολο» του είχε απαντήσει ο 27χρονος.

astynomia

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή δέκα Πακιστανών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο Χαϊντέρ. Ηδη έχουν συλληφθεί και κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στη χώρα. Οι τέσσερις από αυτούς είναι πιο «σκληροί» και κρίνονται ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στο δίκτυο των τρομοκρατών.

«Φως» ως προς την εμπλοκή τους θα ρίξουν τα κινητά τηλέφωνά τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί η ανάσυρση δεδομένων και οι μεταφράσεις μηνυμάτων, που είναι στη διάλεκτο ουρντού. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ανακτηθεί και μεταφραστεί μόνο ένα μέρος των 1.000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος Χαϊντέρ με τον καθοδηγητή του στο Ιράν.

Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική έρευνα αναδείξει επαφές των δέκα Πακιστανών με τον 30χρονο καθοδηγητή στο Ιράν, τότε θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...