Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Η 12χρονη από τον Κολωνό με αίτησή της στην ανακρίτρια βάζει νέα πρόσωπα στο… κάδρο

Εκτακτα μέτρα φύλαξης ζήτησε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ντόμινο εξελίξεων ακόμα και στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης προκάλεσε η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα η 12χρονη από τον Κολωνό, η οποία, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, φέρεται ότι έχει πέσει θύμα μαστροπείας και βιασμού με βασικό κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα ανηλίκων, Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων του τόπου κατοικίας του παιδιού ζήτησε να ληφθούν αυξημένα μέτρα επιτήρησής του. Η ανήλικη αυτό το διάστημα διαμένει σε σπίτι συγγενικού της προσώπου εκτός της Αττικής και εκεί βίωσε τον τρόμο, όταν άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και φορώντας ποδονάρια τής επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη στο χέρι. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ μήνυση κατ’ αγνώστων κατατέθηκε από τους συγγενείς της σε αστυνομικό τμήμα. Η επίθεση που δέχτηκε η ανήλικη, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, σκοπό είχε να της κλείσει το στόμα και να μην κατονομάσει στις Αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

viasmos

Παρ’ όλα αυτά, χθες η εκ των δικηγόρων της 12χρονης κυρία Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε στην ανακρίτρια νέα αίτηση προκειμένου το παιδί να δώσει ακόμα μία κατάθεση (θα είναι η πέμπτη κατά σειρά εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό), καθώς είχε να κατονομάσει κι άλλα πρόσωπα τα οποία την είχαν κακοποιήσει, πέραν όσων έχουν διωχθεί μέχρι σήμερα, και οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί.

viasmos

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές από την επίσης δικηγόρο της ανήλικης Ασπασία Ταραχοπούλου, πριν από περίπου 10 ημέρες. Ομως, τότε αυτό το αίτημα είχε απορριφθεί ως αόριστο.

viasmos

Τώρα, στη νέα αίτησή της στην ανακρίτρια η ανήλικη φέρεται ότι βάζει στο κάδρο της έρευνας επτά νέα πρόσωπα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για άντρες που την κακοποίησαν.

Το κοριτσάκι, δε, αναφέρει και τα ονόματα και τα στοιχεία των συγκεκριμένων προσώπων, και αυτό που μένει πλέον είναι να αποφανθεί η ανακρίτρια που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία για τυχόν κλήτευσή τους.

mixos 1

Μετά την κατάθεση της αίτησης, η κυρία Λεγάκη έκανε λόγο για διαδοχικές απειλές που έχει δεχτεί το κορίτσι αλλά και τα αδέρφια της, προκειμένου να κάνουν πίσω και να μην καταθέσει η ανήλικη στην ανακρίτρια. Μάλιστα, η γιαγιά του κοριτσιού κατήγγειλε ότι το παιδί έχει δεχθεί συνολικά τέσσερις επιθέσεις. Σε μία από αυτές, όπως κατήγγειλε η ίδια, αυτοκίνητο σταμάτησε στο σημείο όπου έπαιζε η εγγονή της και τότε άγνωστος επιχείρησε να την τραβήξει από το χέρι και να την πάρει μαζί του.

«Πρόλαβαν, ούρλιαξε το παιδί και γλίτωσε. Πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου, το έδωσαν στην Αστυνομία, αλλά τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού, ενώ τα περιστατικά αυτά επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης Απόστολος Λύτρας, σημειώνοντας πως και ο αδερφός του κοριτσιού είδε ξαφνικά μπροστά του έναν άγνωστο, ο οποίος του έκανε «νόημα με τη χαρακτηριστική κίνηση “να μη μιλήσει”».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης έχουν μέχρι σήμερα προφυλακιστεί 21 άτομα, ανάμεσά τους και η μητέρα του κοριτσιού, η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος της κόρης της.

Η τελευταία προφυλάκιση αποφασίστηκε στις αρχές Μαρτίου, με τον κατηγορούμενο Φίλιππο Ντόβα, πρώην διαιτητή, να παίρνει και εκείνος μετά την απολογία του τον δρόμο για τις φυλακές, αρνούμενος, ωστόσο, την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με ανήλικη αντί αμοιβής.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....