Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Πολιτεία στο πλευρό του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη για όσα υπαινίχθηκε ο Κούγιας

Οι προσβλητικές ατάκες για τον «άγγελο των παιδιών» στις ΜΕΘ που ειπώθηκαν στη δίκη Πισπιρίγκου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιτρέψει προσβολή των θεσμών του ΕΣΥ έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, στον απόηχο όσων υπαινίχθηκε ο Αλέξης Κούγιας εναντίον του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου περί… εμπορίου οργάνων!

kougias 1

Ο ποινικολόγος είχε αφήσει προσβλητικά υπονοούμενα εναντίον του κ. Ηλιάδη σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος χειρίζεται τη δωρεά οργάνων, καθώς το πρώτο ερώτημα που απηύθυνε στον εντατικολόγο, που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ήταν: «Φημίζεστε παγκοσμίως ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις στο εξωτερικό. Αληθεύει αυτό;»

iliadis tzortzina
Ο Ανδρέας Ηλιάδης με την 9χρονη Τζωρτζίνα

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου, φανερά ενοχλημένος, είχε απαντήσει πως όσα υπαινίχθηκε ο δικηγόρος αποτελούν προσβολή προς το πρόσωπό του και είχε απαιτήσει να τα ανακαλέσει. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο ίδιος φέρεται ότι ζήτησε συνάντηση με τον κ. Πλεύρη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη.

pispirigkou 2
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

Σε αυτήν η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχονται ίδιος και οι άλλοι γιατροί, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί, αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητάς τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και, στην περίπτωση που έχουν ειπωθεί φράσεις που θίγουν θεσμούς του ΕΣΥ, θα κινηθεί αυτοτελώς το υπουργείο. Επίσης, εκφράστηκε απόλυτη στήριξη προς τους θεσμούς του υπουργείου και, ειδικά, στον ΕΟΜ και στον θεσμό των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, ο οποίος, όπως επισημάνθηκε, γίνεται με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια, με συνέπεια να σώζονται ετησίως εκατοντάδες ζωές.

Τέλος, τονίστηκε πως, σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αναθεώρησή του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και, επομένως, «αποκρούει» κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές.

pispirigkou 3

Οι… Μαυρογιαλούροι

Ως φαίνεται, πάντως, όχι μόνο δεν… ίδρωσε το αυτί του Αλέξη Κούγια, αλλά με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε –μία πριν και μία μετά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον κ. Ηλιάδη- έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας λόγο για… Μαυρογιαλούρους και για δημιουργία εντυπώσεων εν όψει εκλογών! «Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός δικαστηρίου να έρχεται στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο, και την επομένη να επισκέπτεται τον υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν» ανέφερε ο ποινικολόγος στην πρώτη ανακοίνωσή του, για να προσθέσει: «Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κυρίας Σ.Π.». Ωστόσο, το ερώτημα που διατύπωσε αμέσως μετά ο γνωστός δικηγόρος, το οποίο δείχνει ότι δεν μετανιώνει για όσα υπαινίχθηκε, είναι «γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει (ενν. ο κ. Ηλιάδης) τον εγκέφαλο;»!

tzortzina

Στη δεύτερη ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας εξαπέλυσε βολές κατά του κ. Πλεύρη, αμφισβητώντας τις νομικές του γνώσεις, ενώ προκάλεσε ανοιχτά τον κ. Ηλιάδη να υποβάλει μήνυση εναντίον του. «Δεν έχω άποψη τι επιπέδου υπουργός Υγείας είναι ο Πλεύρης, αλλά από αυτό που δημοσιοποιήθηκε, ότι δηλαδή θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης Πισπιρίγκου για να κινηθεί νομικά εναντίον μου το υπουργείο, για τη μία και μοναδική ερώτηση που έκανα στον Ηλιάδη, αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να έχει και σοβαρή σχέση με το Ποινικό Δίκαιο…» ανέφερε με εμφανώς ειρωνική διάθεση ο Αλέξης Κούγιας, για να καταλήξει με την εξής φράση: «Ακόμη και εάν αυτός (ενν. ο εντατικολόγος) ισχυρίζεται ότι τον συκοφάντησα, μόνο αυτός έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εναντίον μου και εναντίον της κυρίας κατηγορουμένης, την οποία εγώ εκπροσωπώ. Καλό είναι να δημιουργούμε εντυπώσεις εν όψει των εκλογών, αλλά όταν έχουμε τελειώσει τη Νομική, απαγορεύεται να μεταβληθούμε σε Μαυρογιαλούρους».

«Ανοίκεια επίθεση και πιθανόν… συνωμοσιολογία»

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων απάντησε στους προκλητικούς υπαινιγμούς του Αλέξη Κούγια, στο περιθώριο της δίκης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

tzortzina patra 0

«Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε, στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας πολύκροτης δίκης, να πλήττεται βάναυσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτή. Ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, δ/ντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ του Ρίου Πατρών, χαρακτηρίστηκε, από συνήγορο υπεράσπισης, ως “διακινητής οργάνων προς μεταμόσχευση σε χώρα του εξωτερικού”» αναφέρει ο ΕΟΜ στην αρχή της ανακοίνωσης που εξέδωσε. Αμέσως μετά τονίζει ότι ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχει επαρκή ενημέρωση σχετικά με τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων και εκφράζει τη στήριξή του προς τον κ. Ηλιάδη, επισημαίνοντας ότι «χαίρει του απόλυτου σεβασμού και της εκτίμησης τόσο της ιατρικής μεταμοσχευτικής κοινότητας της χώρας όσο των ίδιων των οικογενειών των παιδιών που έγιναν δωρητές οργάνων, ως ο ιατρός που προσέφερε μια ανακουφιστική διέξοδο στην απώλεια του παιδιού τους».

Patra pispirigkou daskalakis

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΟΜ τονίζει ότι ο κ. Ηλιάδης και το προσωπικό της ΜΕΘ του Ρίου, όπως και η ιδέα της δωρεάς οργάνων, «δέχονται μια ανοίκεια επίθεση με αβάσιμα επιχειρήματα που φαίνεται να εκπορεύονται από πλημμελή ενημέρωση και πιθανόν συνωμοσιολογία». Τέλος, ζητάει από τη Δικαιοσύνη να προστατέψει τον εντατικολόγο από επιθέσεις για το καλό της ιατρικής κοινότητας και των οικογενειών ασθενών.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....