Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Πάνω απ’ όλους ο κάπτεν Τζορτζ

Ο 62χρονος πρώην ναυτικός και νυν ιδιοκτήτης εταιρίας τροφοδοσίας πλοίων πίσω από το βαπόρι ηρωίνης «NOOR 1»

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην καπετάνιος και νυν ιδιοκτήτης εταιρίας τροφοδοσίας πλοίων, που φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ποσότητας-μαμούθ των δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «NOOR 1». Το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο αποκαλούμενος «Κάπτεν Τζορτζ» απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα των δικαστικών Αρχών, ο 62χρονος Γ. Μ. θεωρείται αρχηγικό μέλος του ελληνοτουρκικού κυκλώματος που αγόρασε, μετέφερε και εισήγαγε στην ελληνική επικράτεια την ποσότητα του «λευκού θανάτου», μιας εκ των μεγαλύτερων που έχουν κατασχεθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «από κοινού με τους … (αναφέρονται ονόματα κι άλλων προφυλακισμένων) συγκρότησε δομημένη ομάδα με διαρκή δράση διευθύνοντας την παράνομη δραστηριότητά της».

Μάλιστα, στο βούλευμα αναφέρεται επίσης: «Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι όλοι οι ανωτέρω δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, συνδετικός δε κρίκος όλων (γίνεται αναφορά σε ονόματα ήδη προφυλακισμένων προσώπων) είναι ο Α…».

Ο Α. είναι γνωστός επιχειρηματίας με αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο τον «Κάπτεν Τζορτζ» αλλά και τον εφοπλιστή, στη βίλα του οποίου βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνη, όπως και τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του δεξαμενόπλοιου «NOOR 1», που και αυτοί είναι προφυλακισμένοι. Στο παρελθόν το πρόσωπο αυτό κινούνταν στο στενό περιβάλλον πασίγνωστου Ελληνα εφοπλιστή, με τον οποίο είχαν στενή φιλική σχέση και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «NOOR 1».

Η υπόθεση μεταφοράς

Ομως το δικό του όνομα δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση της μεταφοράς της ηρωίνης. Ο Α., που αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των τριών κεντρικών προσώπων της υπόθεσης, φέρεται ότι είχε εκδηλώσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για την αγορά του δεξαμενόπλοιου. Ωστόσο, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, η αγορά δεν προχώρησε. Κατά περίεργο τρόπο το παλιό σκαρί πέρασε στα χέρια εταιρίας ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε στενή φιλική σχέση τόσο με τον Α. όσο και με τον «Κάπτεν Τζορτζ» και τον εφοπλιστή που συνελήφθη στη Φιλοθέη!

Η εμπλοκή του «Κάπτεν Τζορτζ» ξεκαθάρισε από την κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές Αρχές ο Ινδός καπετάνιος του «NOOR 1». Εκείνος αποκάλυψε την επικοινωνία που είχαν οι δυο τους και τις οδηγίες που του έδωσε ο 62χρονος Γ. Μ., σχετικά με τον Ιρανό που θα φόρτωνε μεσοπέλαγα στο δεξαμενόπλοιο εκατοντάδες κιβώτια, τα οποία δήθεν περιείχαν δικά του προσωπικά αντικείμενα. Οπως αποδείχθηκε, ήταν τα ναρκωτικά που θα μεταφέρονταν στην Ελλάδα.

Καπετάνιος σε ποντοπόρα πλοία και δεξαμενόπλοια ήταν κατά το παρελθόν ο Γ. Μ., εξ ου και το προσωνύμιο «Κάπτεν Τζορτζ».

Οταν συνταξιοδοτήθηκε και αποσύρθηκε από τις θάλασσες, ίδρυσε εταιρία τροφοδοσίας πλοίων με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου και διατηρούσε παράρτημα στο Ντουμπάι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ησυγκεκριμένη εταιρία είχε έναν και μοναδικό πελάτη, που δεν ήταν άλλος από τον πασίγνωστο Ελληνα εφοπλιστή με τον οποίο ο «Κάπτεν Τζορτζ» διατηρεί στενή φιλία χρόνων!
4w3t324t 1
Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...