Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Νατσιός: «Την επόμενη φορά που η Μαρέβα θα πάει εκκλησία ίσως...

«Οι νίκες της ζωής μου είναι η σύζυγός μου,...

Η Καλομοίρα και η όλο νόημα ατάκα της για ενδεχόμενο comeback στη...

Για το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision...

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Κυριακή 19 Μαΐου

ΚΡΙΟΣ: Εντάσεις και αντιθέσεις στον επαγγελματικό χώρο με συνεργάτες,...

Εγκλωβισμένα και τρία ανήλικα παιδιά στη Μητρόπολη του Χαρτούμ

Άφαντοι 2 Ελληνες τραυματίες

Την ώρα που η κατάσταση στο Σουδάν εξακολουθεί να είναι έκρυθμη, η αγωνία κορυφώνεται για δύο Ελληνες τραυματίες, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, ενώ έως και αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταφέρει κανείς να τους εντοπίσει.

Δεν σταματούν οι βομβαρδισμοί κτιρίων

Συγκεκριμένα, οι δυο τους νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο από την ημέρα που επιχείρησαν να το σκάσουν από τον ελληνορθόδοξο ναό στο Χαρτούμ και τραυματίστηκαν από ρουκέτα.

Οπως εξήγησε ο μητροπολίτης Νουδίας κ. Σάββας, το νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση και έτσι χθες είχαν τοποθετηθεί οι δύο τραυματίες σε καροτσάκια στην είσοδο, ώστε να διακομιστούν με ασθενοφόρο σε ασφαλή χώρο της ελληνικής κοινότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μητροπολίτη, έχουν χαθεί τα ίχνη του οχήματος και παραμένει άγνωστο αν τελικά παρέλαβε τους τραυματίες. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την τύχη τους και το πού βρίσκονται.

Ο μητροπολίτης Νουδίας κ. Σάββας

«Το νοσοκομείο χτυπήθηκε χθες και σήμερα τους είχαν σε καροτσάκια στην είσοδο του νοσοκομείου. Ηταν να τους παραλάβει κάποιο ασθενοφόρο να τους φέρει εδώ, αλλά χάσαμε την επαφή με το ασθενοφόρο, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει» σημείωσε, ειδικότερα, ο μητροπολίτης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες φέρουν τραύματα στην κοιλιά και στα πόδια, αλλά δεν έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, διότι δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός. Την ίδια στιγμή, ένα θρίλερ δίχως τέλος βιώνουν οι Ελληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι για έκτη ημέρα στην περιοχή του Χαρτούμ, στο Σουδάν. «Δεν καταφέραμε να μετακινηθούμε, γιατί έχει συνέχεια πυροβολισμούς» είπε μία Ελληνίδα.

Παρά το γεγονός ότι με τη μεσολάβηση του νότιου Σουδάν συμφωνήθηκε ανάμεσα στους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) και στις ένοπλες δυνάμεις να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός, το βράδυ της Τρίτης συνέχιζαν να ακούγονται πυρά και εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Στη συνέχεια οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για αθέτηση της συμφωνίας.

Πυροβολισμοί

«Είχαν συμφωνήσει, μετά την ανακοίνωση που έκαναν, ότι θα σταματήσουν για 24 ώρες, ώστε να μετακινηθούν αυτοί που θέλουν, αλλά δεν το καταφέραμε, γιατί έχει συνέχεια πυροβολισμούς. Δεν έχουν τηρήσει αυτό που ανακοίνωσαν. Είχαμε συνεννοηθεί να μας πάρει τηλέφωνο κάποιος από την κυβέρνηση του Σουδάν για να μας πει τι ώρα να ξεκινήσουμε. Εμείς περιμέναμε τηλέφωνο, αλλά δεν μας πήραν λόγω της κατάστασης -απ’ ό,τι καταλάβαμε- και αντιληφθήκαμε ότι δεν θα μετακινηθούμε» τόνισε μια Ελληνίδα που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Χαρτούμ. Οπως εξηγεί, όσο περνούν οι ώρες τα πράγματα χειροτερεύουν και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους εγκλωβισμένους.

Αρματα μάχης στους δρόμους του Χαρτούμ

«Εχουμε λίγα τρόφιμα. Δανειστήκαμε πετρέλαιο και ανάβουμε τη γεννήτρια δύο φορές την ημέρα. Χθες ήταν να το ανάψουμε το πρωί, όμως το ανάψαμε μόνο το απόγευμα και τότε φορτίσαμε τα κινητά μας. Κάνουμε οικονομία» συμπλήρωσε.

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Χαρτούμ έχουν εγκλωβιστεί και τρία ανήλικα παιδιά, που βρίσκονται εκεί μαζί με τις μητέρες τους. «Τα παιδιά που είναι εγκλωβισμένα εδώ, μαζί μας, φοβούνται. Ρωτάνε πότε θα τελειώσει αυτό, αλλά δεν τελειώνει. Δεν έχουμε κάποια νεότερη ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, μόνο ακούμε τους πυροβολισμούς» κατέληξε η Ελληνίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Ανδρέας Λοβέρδος – Δήμητρα Σιγάλα: Είναι ζευγάρι!

Πολιτική και showbiz, όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η «Espresso»,...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...