Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ris Projec: Ροφήματα και σνακ για ανθρώπους και τετράποδα

Ενα ξεχωριστό cafe μια ανάσα από την εφημερίδα μας

Χειροποίητες λιχουδιές με κοτόπουλο, pupcakes με χαρούπι και μπανάνα, σάντουιτς-κόκαλο με γεύση μήλο-κανέλα, μίνι ντόνατ με σοκολάτα χαρουπιού και πολλά ακόμη συνθέτουν το σκηνικό του Ris Project στο Παγκράτι, ενός νέου καταστήματος που δίνει την ευκαιρία στους Αθηναίους να πάνε για… καφέ και γλυκό παρέα με τους τετράποδους φίλους τους!

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Πρόκειται για ένα all day café στην οδό Ερατοσθένους, που σερβίρει ροφήματα και σνακ για τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα είναι «πλημμυρισμένο» με λιχουδιές για σκύλους και γάτες. Μάλιστα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι από την… ανθρώπινη κουζίνα και για τον λόγο αυτόν μπορούν να τα καταναλώσουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και τα ζωάκια τους!

ris projec

Το Ris Project ήταν μία ιδέα που ξεκίνησε από την Πάτρα, όταν ο Νίκος Τσουρούτας και η Βικτώρια Αγλαΐνη εξωτερίκευσαν την ανάγκη τους να περνούν περισσότερες στιγμές με το σκυλάκι τους. «Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια. Ανοίξαμε ένα κατάστημα στην Πάτρα με τη Βικτώρια, γιατί θέλαμε να μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες με το κατοικίδιό μας, όπως και κάθε ιδιοκτήτης. Κάναμε μεγάλη έρευνα σχετικά με τη φρέσκια μαγειρευτή τροφή και καταλήξαμε στο κομμάτι των γλυκών και του φούρνου για τα ζωάκια μας» δήλωσε στην «Espresso» ο Νίκος Τσουρούτας και συνέχισε:

ris projec kentriki es
Ο Νίκος Τσουρούτας ποζάρει στον φακό της «Εspresso»

«Πριν από περίπου τρεις μήνες ήρθαμε εδώ, στο Παγκράτι. Στην ομάδα μας μπήκε και η Μελίνα Αναγνωστοπούλου. Πλέον έχουμε δημιουργήσει ένα all day café, που είναι και ζαχαροπλαστείο-φούρνος για τα κατοικίδια, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως pet boutique, με ιδιαίτερα προϊόντα, όπως ρουχαλάκια, λουριά και πολλά ακόμη».

Οπως εξήγησε ο Νίκος, το κατάστημα συνεργάζεται με διατροφολόγο ζώων, προκειμένου τα προϊόντα να μπορούν να καταναλωθούν από τα κατοικίδια, ενώ πήραν τη βοήθεια και pastry chef, ιδιαίτερα για τα γλυκίσματα.

ris projec2
Λιχουδιές που μπορεί να βρει κάποιος στο Ris Project

Το μενού

«Στο μενού υπάρχουν και σνακ μόνο για ανθρώπους, όπως για παράδειγμα σάντουιτς, αλλά και αμέτρητες λιχουδιές για τα κατοικίδια. Οι λιχουδιές είναι από υλικά που τρώμε κι εμείς, ενώ οι συνταγές είναι δομημένες στο διαιτολόγιο των ζώων. Πολλοί πελάτες δοκιμάζουν τα γλυκά, ενώ δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που μας λένε πως τελικά τα έφαγαν μισά μισά με τον σκύλο τους! Αυτό μας χαροποιεί γιατί το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο ως εμπειρία» τόνισε ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος, συμπληρώνοντας πως έρχεται κόσμος από όλη την Αττική για να δοκιμάσει τις λιχουδιές!

ris projec1

Ερωτηθείς για το όνομα του μαγαζιού ο Νίκος απάντησε πως ρις σημαίνει μύτη στα αρχαία ελληνικά, η οποία σαφώς είναι κοινή για ανθρώπους και ζώα. «Η όσφρηση μας εκφράζει όλους, ανθρώπους, σκύλους, γάτες» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «Θεωρώ πως ο κόσμος έρχεται γιατί νιώθει ασφαλής με τα προϊόντα μας και θέλει να μοιραστεί αυτή την εμπειρία με το ζωάκι του. Είναι όλα φρέσκα και οι ιδιοκτήτες χαίρονται που τα σκυλάκια και τα γατάκια τους έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν λιχουδιές άφοβα.

ris projec3
Η εξωτερική άποψη του cafe

Εμείς, παράλληλα, εμπλουτίζουμε συνέχεια το μενού μας. Μέσα στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να ανοίξουμε καταστήματα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και γιατί όχι και της Ελλάδας».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...