Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό...

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της...

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Να είστε συγκρατημένοι στις αντιδράσεις σας και στα ξαφνικά...

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Βασιλιάς Κάρολος: Μόνο 2% των Βρετανών αναγωρίζει τον τίτλο βασίλισσα στη σύζυγό του

«Κουτσή» Καμίλα!

Την ώρα που το παλάτι του Μπάκιγχαμ προετοίμαζε τρελό γλέντι σε φαραωνική σκηνή, μετά τη στέψη του Καρόλου, φανατικοί της μοναρχίας έστηναν αυτοσχέδιες σκηνές στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν ο Κάρολος με την Καμίλα, εννέα ολόκληρες ημέρες πριν από την ιστορική τελετή, ενώ αντιμοναρχικοί έστελναν μήνυμα ότι δεν θέλουν την Καμίλα για βασίλισσά τους.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Τον γύρο των social media έκαναν φωτογραφίες που απαθανάτιζαν περήφανους υπηκόους του νέου βασιλιά να «κατασκηνώνουν», από την περασμένη Παρασκευή κιόλας, για να «κλείσουν» θέση στο καλύτερο σημείο, ώστε να δουν τον Κάρολο και την Καμίλα πάνω στην ολόχρυση άμαξά τους. Ενα ράτσο, μια καρέκλα θαλάσσης ή ένα παγκάκι μπορούσαν να μετατραπούν εύκολα σε αυτοσχέδιες σκηνές, τοποθετώντας από πάνω έναν μουσαμά.

stepsi karoloui

Στον αντίποδα, οι αντιμοναρχικοί, όπως ήταν αναμενόμενο, διεμήνυσαν για την Καμίλα ότι «δεν είναι η βασίλισσά μου». Το πρόβλημα για τον Κάρολο και τη σύζυγό του είναι ότι μόλις το 2% των Βρετανών θέλει την Καμίλα για βασίλισσά του. Από τους συμμετέχοντες, σε έρευνα της Deltapoll, το 21% πιστεύει ότι η 75χρονη δεν πρέπει να έχει κανέναν επίσημο τίτλο. Αλλο ένα 35% πιστεύει ότι η Καμίλα θα πρέπει να αρκεστεί στον «κατώτερο» τίτλο της «βασιλικής συζύγου».

Πάντως, στους ανώτατους αξιωματούχους του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ δεν καίγεται καρφί, καθώς, είτε το θέλουν οι Βρετανοί είτε όχι, ο Κάρολος εξασφάλισε ότι η Καμίλα θα στεφτεί βασίλισσα δίπλα του. Αυτό που τους απασχολεί είναι να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιστορικής στέψης του Καρόλου στις 6 Μαΐου.

karolos kamila

Ιδιαίτερο βάρος τις τελευταίες ημέρες οι υπεύθυνοι του παλατιού έδωσαν στη συναυλία που θα γίνει μπροστά από το κάστρο του Ουίνδσορ, για να ψυχαγωγήσει του υπηκόους του βασιλιά. Αν και ο Κάρολος ήθελε μια «μαζεμένη» σε όγκο και εκδηλώσεις στέψη, το παλάτι, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσίευσε, φροντίζει να κατασκευαστεί για τη συναυλία η μεγαλύτερη σκηνή στη βρετανική ιστορία. Τα χιλιάδες φώτα με τα οποία θα είναι εφοδιασμένη θα της επιτρέπουν να αποκτήσει ολόχρυσο χρώμα ή να μετατραπεί σε μια γιγάντια σημαία του Ηνωμένο Βασιλείου. Πάνω της θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι Τομ Κρουζ, Νικόλ Σέρζινγκερ, Κέιτι Πέρι, Τομ Τζόουνς, Λάιονελ Ρίτσι, αλλά και ο Γουίνι το αρκουδάκι.

Ο άγνωστος δούκας που θα μπορούσε να στεφθεί βασιλιάς

Βασιλιάς στη θέση του Καρόλου θα γινόταν το Σάββατο ένας άγνωστος σήμερα δούκας της Γερμανίας, αν πριν από τρεις αιώνες δεν είχε ψηφιστεί ένας ιστορικός νόμος στη Βρετανία.

Ο δούκας της Βαυαρίας Φραγκίσκος ζει μια ήσυχη ζωή στη Γερμανία μαζί με τον παρτενέρ του Τόμας Γκρέινγουολντ και τους σκύλους τους, ράτσας ντάτσχουντ. Την ίδια τύχη θα είχε ο Κάρολος, αν το 1701 μΧ δεν ψηφιζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο νόμος που απαγόρευε σε όποιον ήταν καθολικός να γίνει βασιλιάς, επιβάλλοντας οι βασιλιάδες να είναι μέλη της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

doukas
Ο δούκας της Βαυαρίας Φραγκίσκος

Ο Κάρολος και ο Φραγκίσκος, οι οποίοι συναντήθηκαν το 2019 στο Μόναχο, όπως αναφέρει η «Daily Mail», είναι απόγονοι του βασιλιά Καρόλου του Α’. Μάλιστα, ο καθολικός πρόγονος του Φραγκίσκου ήταν πιο ψηλά στη λίστα διαδοχής από τον Αγγλο πρόγονο του Καρόλου.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν περνούσε ο νόμος του 1701, στον βρετανικό θρόνο θα κάθονταν πρόγονοι του Φραγκίσκου, ο οποίος το Σάββατο θα γινόταν ο νέος βασιλιάς. Την ίδια ώρα η μητέρα του Καρόλου, Ελισάβετ, θα ήταν κάποια άγνωστη πριγκίπισσα στη Γερμανία, τύχη που θα μοιραζόταν και ο γιος της Κάρολος.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Τζένη Λάττου: Η «απόδραση» της πρώην συντρόφου του Παντελίδη από τα αιματοβαμμένα χαλάσματα του Μαρόκο

Τον απόλυτο τρόμο στα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν ολόκληρες...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...