Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σχολείο στην Πάτρα λειτουργούσε σαν mini market ναρκωτικών

Σχολείο στην Πάτρα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Μαρούδα, κατάντησε...

Ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε σε όσους σχολίασαν αρνητικά τη γνώμη του για...

«Εχουν εντολή να ορμούν με λύσσα σε όποιον αντιτίθεται...

Το Μεγάλο Σάββατο με την Espresso: Διπλή εορταστική προσφορά!

Μη χάσετε το Μεγάλο Σάββατο με την Espresso:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!...

Η Ρούλα θα καθίσει στο σκαμνί και για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας

Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, ψυχίατροι και... Κατίνες

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου παραπέμπεται να δικαστεί και για τους θανάτους των άλλων δύο, μικρότερων κοριτσιών της, της Ιριδας και της Μαλένας, με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας τα έβαλε με… όλους και με όλα χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου η νεαρή μητέρα δικάζεται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και για ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

pispirigkou 3

Ο συνήγορος, εξετάζοντας τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος ήταν ο θεράπων ιατρός της Τζωρτζίνας και είχε υποψιαστεί πρώτος ότι η μητέρα του παιδιού ενδεχομένως να έπασχε από τη διαταραχή του συνδρόμου Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, καταφέρθηκε ακόμη μια φορά εναντίον των παρουσιαστών Νίκου Ευαγγελάτου, Τατιάνας Στεφανίδου και Ζήνας Κουτσελίνη, επειδή «ανέλαβαν», όπως είπε, «ως εργολαβία» να καταστήσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη. Επιπλέον, εγκάλεσε το δικαστήριο για «απάθεια» μπροστά στα «ψέματα των γιατρών», ενώ, μετά την αναφορά του κ. Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, ζήτησε να διακοπεί η δίκη για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και να διοριστούν δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι από το δικαστήριο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου πάσχει πράγματι από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Η διαδικασία της εξέτασης του κ. Ηλιάδη από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, κάτι που φάνηκε από το πρωί πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση. Τότε, ο κ. Κούγιας στράφηκε στον μάρτυρα γιατρό και του είπε: «Βρίσκεστε εδώ για να καταθέσετε, όχι να δίνετε συνεντεύξεις σαν την Κατίνα. Σε λίγο θα ανεβείτε στο βήμα για να καταθέσετε και θα κλαίτε». Ο κ. Ηλιάδης δεν του απάντησε, όπως έκανε άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, όταν ο κ. Κούγιας του είπε ότι χρειάζεται… ψυχίατρο, ότι είναι ψευδομάρτυρας, ότι θα χάσει την άδειά του και ότι θα πάει φυλακή!

«Ψυχίατρο θέλετε όλοι σας. Μπλέξαμε με ψυχιατρικά νούμερα. Αυτό που έγινε είναι ότι αυτή η υπόθεση είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» ανέφερε μάλιστα κάποια στιγμή ο κ. Κούγιας, ο οποίος λίγο αργότερα στράφηκε και προς το… ακροατήριο γιατί είδε κάποιο μέλος του να γελάει ειρωνικά.

kougias 2

«Η διαταραχή Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου θεωρείται κακοποίηση παιδιού κι εγώ ήμουν ο θεράπων ιατρός του παιδιού» επανέλαβε απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις του συνηγόρου ο κ. Ηλιάδης, για να σημειώσει ότι, προκειμένου να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, ο ίδιος συμβουλεύτηκε ψυχίατρο, ενώ ζήτησε και από τους γονείς του παιδιού να προχωρήσουν σε συνεδρίες με τον ειδικό επιστήμονα. «Υποβάλλω αίτημα να κληθεί ο ψυχίατρος κ. Αλεξόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε η εντολέας μου, και οι διευθυντές της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου» απάντησε στον μάρτυρα ο κ. Κούγιας και στη συνέχεια επικαλέστηκε διάλογο μεταξύ του κ. Ηλιάδη και του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος, όπως είπε, δημοσιεύτηκε «στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, στον διάλογο αυτό «οι κ. Δασκαλάκης και Ηλιάδης» μιλούν για τη Ρούλα Πισπιρίγκου εν αγνοία της και τη σχετική συνομιλία ηχογράφησε ο εντατικολόγος και την άφησε να διαρρεύσει στην εκπομπή. «Ποιος διέρρευσε αυτή τη συνομιλία; Συνηθίζετε εσείς να γράφετε τις συζητήσεις με χαροκαμένους γονείς;» είπε ο κ. Κούγιας στον μάρτυρα, με εκείνον να του απαντά ότι δεν έχει δει τη σχετική εκπομπή ούτε γνωρίζει πως αυτή η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε.

patra pispirigkou malena

«Σε αυτό το σημείο υποβάλλω αίτημα να ζητήσετε την πλήρη απομαγνητοφώνηση της εκπομπής, γιατί σε αυτή την εκπομπή ακούγεται διάλογος Δασκαλάκη – Ηλιάδη. Να ζητήσουμε από την εκπομπή να μας στείλει την απομαγνητοφώνηση όπου ο γιατρός ακούγεται να λέει στον κ. Δασκαλάκη ότι η κατηγορουμένη χρειάζεται βοήθεια από ψυχίατρο. Αν δείτε πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο κ. Ηλιάδης παραβαίνοντας τον όρκο του…» υποστήριξε ο κ. Κούγιας, με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται να αποφανθεί επί του αιτήματός του. «Θα καλέσω για επανεξέταση τον κ. Δασκαλάκη και επιφυλάσσομαι να ζητήσω να καταθέσει ως μάρτυρας η κυρία Στεφανίδου, επιφυλάσσομαι να υποβάλω μηνύσεις και για παραβίαση δικαστικού απορρήτου» συνέχισε ο συνήγορος, ο οποίος στάθηκε κατά την εξέταση του μάρτυρα στο περιβόητο σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου.

«Να ζητήσει συγγνώμη για τα παιδιά με τετραπληγία»

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Κούγιας με αφορμή την υπόθεση της Τζωρτζίνας για παιδιά που έχουν υποστεί τετραπληγία προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), ο οποίος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος του. «Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό; Δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον. Δεν έχει σημασία μόνο το ζην, αλλά και το ευ ζην.

irida malena
Μαλένα & Ιριδα

Οταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή, θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα» είχε αναφέρει ο Κούγιας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία ζήτησε από το ΔΣΑ «να πράξει τα δέοντα», αν ο κ. Κούγιας δεν ζητήσει συγγνώμη.

«Πινγκ πονγκ» Κούγια – Ηλιάδη

Κούγιας: Είχατε προβληματιστεί ποτέ στην καριέρα σας για το αν κάποια άλλη μητέρα έχει τη διαταραχή;

Ηλιάδης: Ημουν μπροστά σε δύο περιστατικά στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Κούγιας: Δηλαδή, είδατε καμία μητέρα να σκοτώνει το παιδί της;

Ηλιάδης: Ημουν παρών. Ηταν ίδιες περιπτώσεις. Μια μητέρα κοκκίνιζε τα ούρα του παιδιού με χρωστική και έλεγε ότι υπάρχει αιματουρία. Η σπανιότητα αυτών των περιστατικών δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δράσουμε.

Κούγιας: Εχει καμία σχέση αυτό που λέτε με τα ούρα με την κ. κατηγορουμένη; Είναι αυτό σύνδρομο Μινχάουζεν;

Ηλιαδής: Πολύ σωστά. Απλώς υπάρχει διαβάθμιση και, εάν προχωρήσει κάποιος στην πιο δύσκολη μορφή, αυτή είναι ο θάνατος του παιδιού.

iliadis
Ηλιάδης

Κούγιας: Εχει καμία σχέση αυτό με την κατηγορουμένη που τη στέλνατε σε ψυχιάτρους; Μια γυναίκα προφανώς διαταραγμένη έβαλε χρώμα στα ούρα του παιδιού της. Αυτό είναι σύνδρομο Μινχάουζεν;

Ηλιαδής: Ναι, είναι στην ίδια κατηγορία. Η βιβλιογραφία βρίθει τέτοιων περιστατικών. Πρέπει να δείτε τις οδηγίες που λένε ότι πρέπει να έχουμε τον νου μας εμείς οι παιδίατροι.

Κούγιας: Πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις μεταμοσχεύσεις με την κυρία κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Είναι αυτό η θέση της κυρίας κατηγορουμένης, κύριε συνήγορε;

Κούγιας: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Και γατί δεν το είπατε από την αρχή;

Κούγιας: Γιατί υπήρχε κανείς να την κατευθύνει.

Πρόεδρος: Μα ούτε κι εσείς τα λέτε στα υπομνήματά σας.

Κούγιας: Μετά το επεξεργάστηκα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέση και του κ. Δασκαλάκη; Το είχε πει δηλαδή στον άντρα της;

Κούγιας: Οχι, σπανίως εμφανίζονταν.

Πρόεδρος: Και τι είπε η εντολέας στις συζητήσεις στις οποίες αναφέρεστε για μεταμοσχεύσεις;

Κούγιας: Αρνήθηκε.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...