Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Στο σκαμνί ο… ηθοποιός πατροκτόνος

Ο 40χρονος έψαχνε τους φονιάδες στη Νικολούλη και κατηγορούσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν λύνει την υπόθεση

Καταπέλτης είναι η εισαγγελέας για τον 40χρονο Βαγγέλη Κουλιανό που φέρεται ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, Γιώργο, τον Ιούνιο του 2022 στη Ρόδο, παρότι εκείνος σθεναρά υποστήριζε ότι οι δολοφόνοι είναι ασύλληπτοι και τους αναζητούσε στο «Φως στο τούνελ», κατηγορώντας μάλιστα την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν εξιχνιάζει τη δολοφονία!

Μάλιστα ο 40χρονος στις 14 Ιουνίου και ενώ βρισκόταν στην εργασία του προσποιήθηκε μπροστά σε συναδέλφους του ότι μιλούσε τηλεφωνικά με τον πατέρα του, ο οποίος είχε ήδη δολοφονηθεί.

Στην εισήγησή της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου επισημαίνει σοβαρές ενδείξεις ενοχής που δικαιολογούν την παραπομπή του 40χρονου σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που φέρεται ότι διεπράχθη από το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου 2022 έως τα μεσάνυχτα της 13ης Ιουνίου 2022.

Επιπλέον η εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο 40χρονος τέλεσε την πράξη του σχεδιασμένα, με αιφνιδιασμό του θύματος, οικονομικό κίνητρο και έλλειψη συναισθηματικών αναστολών έναντι του στενού βαθμού συγγένειας αλλά και της μεγάλης ηλικίας του θύματος, αλλά και λόγω των προσπαθειών του να αποκρύψει με κάθε μέσο στοιχεία που τον ενοχοποιούν. Τα στοιχεία αναφέρουν πως ο συνταξιούχος λιμενεργάτης Γιώργος Καριώτης βρέθηκε τη 14η Ιουνίου 2022 νεκρός, με το κεφάλι του να ακουμπά σε πετσέτα επιμελώς τοποθετημένη κάτω από αυτό, η οποία ήταν ποτισμένη με αίμα, ενώ ήταν σκεπασμένος με κουβέρτα, την οποία ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι απομάκρυνε. 

Επιπλέον το θύμα, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, είχε κακές σχέσεις με άλλον γιο του και οι σχέσεις του με τον κατηγορούμενο δεν ήταν θερμές, γιατί του ζητούσε συνεχώς δανεικά και διαπληκτίζονταν όταν αργούσε να του τα επιστρέψει. Η εκδοχή της εισαγγελέως ταυτίζεται με αυτή της ΕΛ.ΑΣ. για τη σκηνή της δολοφονίας, πως ο φιλήσυχος ηλικιωμένος αιφνιδιάστηκε από κάποιον που γνώριζε και βρισκόταν ήδη στο σπίτι, του επιτέθηκε, τον χτύπησε για να τον ακινητοποιήσει και τον στραγγάλισε. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρες και ότι είχε εμφανιστεί στο «Τούνελ» και είχε πει ψευδώς ότι ο αδελφός του είχε πέσει θύμα επίθεσης από τρίτους στην οικία του πατρός του, κάτι που ο αδελφός του διέψευσε.

Αλλά και από την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του θύματος τοποθετείται μεταξύ των ωρών 18.00-24.00 της 13/6/2022 και, όπως προέκυψε από τον έλεγχο κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ο κατηγορούμενος ήταν κοντά στο σπίτι του πατέρα του. Συμπερασματικά η ΕΛ.ΑΣ. και ο εισαγγελέας θεωρούν βέβαιη την παρουσία του κατηγορουμένου ως τελευταίου ατόμου που επισκέφθηκε την οικία του θύματος. Και αυτό προκύπτει από την άρση του απορρήτου και τις θέσεις των χρηστών κινητών τηλεφώνων, την ύπαρξη δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επιφάνεια γυάλινου ποτηριού και ενός αποτυπώματος του κατηγορουμένου στο ποδαρικό του κρεβατιού δίπλα στο οποίο βρέθηκε νεκρό το θύμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...