Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Μήνυση στον πρωθυπουργό, στον Γεραπετρίτη, στον Καραμανλή και τον Σπίρτζη για την τραγωδία των Τεμπών

Η μπάλα παίρνει και στελέχη της Hellenic Train και του ΟΣΕ

Ποινικά υπόλογους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, καθιστά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη, τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον προκάτοχό του Χρήστο Σπίρτζη, στελέχη της Hellenic Train, του ΟΣΕ κ.ά. ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023.

kyriakos mitsotakis
Μητσοτάκης

Σπίρτζης

Με μήνυση που κατέθεσε ο εν λόγω σύλλογος στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, ο προϊστάμενος της οποίας Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει και την εποπτεία της μεγάλης ανακριτικής έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, εγκαλεί συνολικά 17 πρόσωπα αλλά και κάθε άλλον τυχόν υπεύθυνο για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων και ζητεί ενδελεχή δικαστική έρευνα σε βάθος 15ετίας.

kostas karamanlis
Καραμανλής

giorgos gerapetritis
Γεραπετρίτης

Εμβληματική θέση στο δικαστικό έγγραφο κατέχει ο κ. Καραμανλής, αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας, για τους οποίους ο σύλλογος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κατάθεση της μήνυσης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ογδόντα περίπου ημέρες μετά την αδιανόητη τραγωδία που μας στέρησε τους πολύ αγαπημένους μας και σημάδεψε ανεξίτηλα τις ζωές μας και καθώς απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα έως τις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως όλα τα στυγερά εγκλήματα έτσι και αυτό έχει τους ενόχους, οι οποίοι αδιανόητα ανενόχλητοι κατέρχονται υποψήφιοι διεκδικώντας να επανεκλεγούν. Ο εκ των πρωταιτίων, που παραιτήθηκε ομολογώντας την ενοχή του, ποινικά υπόλογος για σειρά ποινικών αδικημάτων (…) αποτολμά να είναι και πάλι υποψήφιος.

treno 4

Ο άνθρωπος αυτός, που λιγότερο από 10 ημέρες πριν από τη συμφορά με την ιδιότητα του τότε υπουργού Μεταφορών και Υποδομών παραπληροφορούσε το πανελλήνιο σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, δηλώνοντας ψευδέστατα και υποκριτικά με στόμφο μέσα στο Κοινοβούλιο ότι “Είναι ντροπή και ντρέπομαι που θέτετε θέμα ασφάλειας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή”, αποδείχθηκε απολύτως ακατάλληλος σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή. Αυτονόητα δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος, καθώς τον ρόλο του πρωταιτίου έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός που επιχείρησε με τον ιδρυτικό του “επιτελικού κράτους” νόμο 4622/ 2019 να εγκαθιδρύσει “κοινοβουλευτική μοναρχία” στην Ελλάδα και να κηρύττει πολέμους δίχως να ρωτήσει κανέναν δεν μπορεί να ζητά απλώς συγγνώμη. Οφείλει να παραιτηθεί του δικαιώματος της ασυλίας, μαζί με το σύνολο όσων είχαν θέσεις υπουργών και υφυπουργών στο αρμόδιο υπουργείο και να τεθούν όλοι μαζί στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι θα τολμήσουν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μόνο εάν και εφόσον κριθούν αθώοι των εγκλημάτων που τους βαραίνουν».

treno15

Αναλυτικά η μήνυση που κατέθεσε ο σύλλογος, εκτός των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή, Γεραπετρίτη και Σπίρτζη, στρέφεται και κατά των Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, πρώην υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχαήλ Παπαδοπούλου, υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών, Νικόλα Μαυραγάνη, τέως υπουργού Μεταφορών, Ιωάννη Ξιφαρά, γενικού γραμματέα Υποδομών, Μαρίας Ελλης Γεράρδη, γενικής γραμματέως Υποδομών, Ιωάννας Τσιαπαρίκου, προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, Σπύρου Πατέρα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, μεταβατικού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Χρήστου Βίνη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστου Παληού, μεταβατικού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Maurizio Capotorto, διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Dario Lo Bosco, προέδρου του Δ.Σ. της Hellenic Train, όπως «και κατά παντός άλλου συνυπευθύνου» για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως ανθρωποκτονία, βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, έκθεση κατά συρροή, απιστία κατά του Δημοσίου, καθήκοντος κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...