Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Δώρο – έκπληξη στην Αμάλ

Εντυπωσιασμένη από τον πίνακα του Ρωμανού με τα πρόσωπα της Ιριδας και του Ιλισού

Φορτωμένη με δώρα γύρισε στη Βρετανία η Αμάλ Αλαμουντίν. Εκτός από το light box με την Καρυάτιδα και την υπογραφή της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπούλου που της πρόσφερε ο Αντώνης Σαμαράς, στα χέρια της 36χρονης συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ έφτασε και κάτι άλλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο βραβευμένος από τον Ομιλο Τεχνών της UNESCO εικαστικός Μιχαήλ Ρωμανός, ο οποίος ασχολείται χρόνια μέσω της τέχνης του με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, της έστειλε ένα έργο του θέλοντας να την ευχαριστήσει που επανέφερε στη διεθνή επικαιρότητα ένα θέμα που μας… καίει δεκαετίες.

Εικαστική σύνθεση

Το δώρο του, ένας ζωγραφικός πίνακας μικρών διαστάσεων για να μεταφέρεται εύκολα, εικονίζει δύο από τα σημαντικότερα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία άλλοτε κοσμούσαν το δυτικό αέτωμα του ναού, ενώ τώρα βρίσκονται «φυλακισμένα» στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τις θεότητες Ιριδα και Ιλισός που συνυπάρχουν στην εικαστική σύνθεση του δημιουργού με δύο γραμμικές φιγούρες προσωπείων, οι οποίες αποτελούν αναγνωρίσιμες εικόνες στα έργα του.

Ο πίνακας του Ρωμανού εστάλη στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε η Αμάλ και τον παρέλαβε η ίδια από τη διεύθυνση μετά την επιστροφή της από το Μουσείο της Ακρόπολης. Το δώρο ήταν τοποθετημένο σε χαλαρή συσκευασία έτσι ώστε να μπορεί να ανοιχτεί και να ελεγχθεί, ενώ συνοδευόταν από κάρτα γραμμένη και υπογεγραμμένη από τον καλλιτέχνη στα αγγλικά. Μαζί με τον πίνακα ο Ρωμανός έστειλε στην κυρία Κλούνεϊ και τον κατάλογο των έργων της νέας ενότητάς του με τίτλο «Ιππείς – Δυτική Ζωφόρος Παρθενώνα», την οποία φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον καλλιτέχνη μάς ενημέρωσε ότι η Αμάλ αποδέχτηκε το δώρο του με χαρά. «Οπως μου είπαν, έδειξε ενθουσιασμένη, ενώ ξεφύλλισε και τον κατάλογο της έκθεσης δείχνοντας ενδιαφέρον για το βιογραφικό μου, το οποίο ζήτησε να της μεταφράσουν από τα ελληνικά» μας είπε.
Να σημειωθεί ότι το 37% των Βρετανών δήλωσε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία YouGov, με αφορμή και την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Αθήνα. Μόλις το 23% επιμένει για την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο. Κατά τα λοιπά, το 32% των Βρετανών δηλώνει αδιάφορο για το θέμα και το 7% λέει ότι δεν ξέρει τι πρέπει να συμβεί. 

Κοπιάρει τη Σουίφτ

Κάποιες κυρίες ενημερώνονται για τη μόδα μέσω μεγάλων περιοδικών, άλλες πάλι έχουν τον προσωπικό τους στιλίστα, ο οποίος παρακολουθεί τα fashion shows ανά τον κόσμο και «υιοθετεί» το κατάλληλο στιλ για εκείνες. Κάτι μας λέει όμως ότι η Αμάλ Αλαμουντίν έχει καταφύγει σε έναν πιο… εύκολο τρόπο, ώστε να δείχνει πάντα κομψή και «δροσερή» στιλιστικά. Ενημερώνεται για τις εμφανίσεις της τραγουδίστριας της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ και τις… αντιγράφει, προσαρμόζοντάς της φυσικά στα δικά της μέτρα και σταθμά με τα ανάλογα αξεσουάρ. Η λιβανέζικης καταγωγής σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ εθεάθη με φλοράλ φόρεμα του Οσκαρ ντε λα Ρέντα, αξίας 890 δολαρίων, το οποίο είχε φορέσει πρώτη η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι.

hghjgjhg

Και να ήταν μόνο αυτή η εμφάνιση; Ολοι είδαμε την κομψή εμφάνιση της Αλαμουντίν κατά την αναχώρησή της από την Αθήνα. Το μπλε φόρεμα φέρει επίσης την υπογραφή του Ντε λα Ρέντα και -τι έκπληξη!- νωρίτερα το είχε φορέσει η Σουίφτ. Σε αυτήν την περίπτωση και οι δύο κράτησαν κόκκινες τσάντες (η Αμάλ τύπου βαλιτσάκι και η Τέιλορ κρεμαστό φάκελο).

jhgufu

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...