Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Τύμπανα» αθώωσης για τον Γιώργο Γιαννόπουλο

Η εισαγγελέας «έδειξε» απαλλαγή του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ για τις τέσσερις καταγγελίες παρένοχλησης ανήλικων κοριτσιών

Στα… μαλακά για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τα έτη 2007- 2015 σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας έριξε χθες τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργο Γιαννόπουλο η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο 70χρονος μουσικός για τη δεύτερη δικογραφία σε βάρος του, που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο.

Με την αγόρευσή της η εισαγγελέας έδειξε τον δρόμο για την απαλλαγή του κατηγορουμένου από κάθε αδίκημα, επικαλούμενη είτε αμφιβολίες για τις δύο από τις τέσσερις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του είτε παραγραφή της κατηγορίας των γενετήσιων πράξεων για τις άλλες δύο περιπτώσεις. Καθισμένος στο εδώλιο ο Γ. Γιαννόπουλος άκουσε την αγόρευση της εισαγγελέως με ανακούφιση, έχοντας δίπλα του μέλη της οικογενείας του. Ωστόσο, η τελική απόφαση για την τύχη του ανήκει στο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

pyx lax 600x397 1

Αρχίζοντας χθες την αγόρευσή της η εισαγγελέας τόνισε πως οι τέσσερις σήμερα ενήλικες γυναίκες, βλέποντας πριν από ένα έτος τα ρεπορτάζ για την άλλη δίκη του κατηγορουμένου σχετικά με την κακοποίηση μιας ανήλικης στον Ωρωπό, αποφάσισαν να καταγγείλουν όσα βίωσαν δίπλα του όταν εκείνος, με πρόσχημα, όπως υποστήριξαν, τα παιχνίδια στη θάλασσα τις θώπευε κάτω από τα μαγιό και τις έβαζε να καθίσουν στα γόνατά του πάνω στα γεννητικά του όργανα.

Ωστόσο, όπως είπε η εισαγγελέας, όσα τουλάχιστον οι δύο από τις τρεις γυναίκες περιέγραψαν στο ακροατήριο της δημιούργησαν αμφιβολίες, καθώς οι καταθέσεις τους δεν είχαν συνοχή και αληθοφάνεια. «Οι παθούσες έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει και έρευνα για τον κατηγορούμενο και ανακάλεσαν το δικό τους τραύμα. Θα πρέπει, όμως, να δούμε αν κατά τον χρόνο που φέρεται ότι τελείται η πράξη έχουν υπεισέλθει στοιχεία που δεν είναι πραγματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, απαριθμώντας τις αντιφάσεις από τις καταθέσεις των καταγγελλουσών, που, κατά τη γνώμη της, αποδυνάμωσαν το κατηγορητήριο σε βάρος του μουσικού. «Η πρώτη καταγγέλλουσα ήταν τότε 11 ετών και τη στιγμή που κατέθεσε ήταν 26. Το κρίσιμο, όμως, είναι ότι μας είπε ότι όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι του 2007. Ομως, όπως αποδείχτηκε, ο κατηγορούμενος είχε αποχωρήσει από το κάμπινγκ σε χρόνο προγενέστερο» τόνισε ενδεικτικά η εισαγγελέας.

Ελλειψη αποδείξεων

Στο ίδιο «μοτίβο» κινήθηκε η εισαγγελική λειτουργός και για τις άλλες τρεις καταγγέλλουσες, επισημαίνοντας την έλλειψη αποδείξεων ή τη μη τέλεση εκ μέρους του κατηγορουμένου του αδικήματος της κατάχρησης ανηλίκου αλλά και αυτό των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, το οποίο όμως για τις δύο από τις τρεις αυτές καταγγελίες έχει παραγραφεί. «Η μία από αυτές τις κοπέλες μάς είπε ότι την έπιασε ο κατηγορούμενος στα γεννητικά της όργανα και πως το είχε πει στη μητέρα της, η οποία της είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό. Ομως η οικογένεια δεν τον κατήγγειλε τότε.

giorgos giannopoulos kentriki

Οι γονείς μας είπαν ότι έβλεπαν τον κ. Γιαννόπουλο να παίρνει κοριτσάκι 7-8 ετών να το πηγαίνει στην αιώρα του και αυτοί απλώς ατένιζαν την κατάσταση. Ηταν, δηλαδή, θεατές σε μια ενδεχόμενη κακοποίηση και ενώ το παιδί τους έχει μιλήσει;» διερωτήθηκε η εισαγγελέας, για να καταλήξει: «Είναι δύσκολο όταν έχουμε να προσεγγίσουμε πράξεις με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση μόνο με μαρτυρίες. Ομως μένει ένα ερώτημα και για τον κ. κατηγορούμενο: Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Μας είπε πως έχουν παρερμηνευτεί τα αγγίγματα πάνω στο παιχνίδι. Είναι πιθανό τα πράγματα να έχουν συμβεί όπως εξιστορήθηκαν από τις καταγγέλλουσες, όμως σε αντικειμενικά νομικά πλαίσια δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλήρης απόδειξη».

Παραμένει στη «στενή» για την υπόθεση του Ωρωπού

Ανεξάρτητα, πάντως, από όποια απόφαση εκδώσει σήμερα το δικαστήριο, ο Γ. Γιαννόπουλος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στη φυλακή για το επόμενο διάστημα, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο, και μάλιστα σε δεύτερο βαθμό, σε κάθειρξη πέντε ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Για την υπόθεση αυτή ο μουσικός επίσης είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδόθηκε, κάνοντας πάλι λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του. Μάλιστα, η υπεράσπισή του είχε τότε υποστηρίξει πως ο 70χρονος είναι θύμα εκδικητικότητας των γονέων του παιδιού επειδή δεν «ψευδομαρτύρησε», όπως του ζητούσαν σε αντιδικία που είχαν. «Υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω πώς έφτασα σε αυτό το σημείο… Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει η μητέρα ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Ποιος ο λόγος;» είχε πει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Γ. Γιαννόπουλος σε αυτό το δικαστήριο, με την έδρα όμως να μην κάνει δεκτούς τους ισχυρισμούς του και να τον οδηγεί με την απόφασή της στη φυλακή, αναγνωρίζοντάς του όμως δύο ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο ακροατήριο για αυτή την υπόθεση, ο 70χρονος μουσικός είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού, το οποίο τότε ήταν μόλις 6 ετών. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο Γ. Γιαννόπουλος «θώπευε την ανήλικη στα γεννητικά της όργανα και τα οπίσθιά της, βάζοντας το χέρι του μέσα από το εσώρουχό της για να ακουμπάει το πέος του προκειμένου με τις πράξεις αυτές να διεγείρει και να ικανοποιήσει τη γενετήσια επιθυμία του». Οι συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος του κοριτσιού τελέστηκαν στην εξοχική κατοικία που ο μουσικός ενοικίαζε στον Ωρωπό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...