Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Άρση ασυλίας για τους Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Αρχίζει η δικαστική έρευνα για τις υποθέσεις τους

«Πράσινο φως» στην άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και της Μαρίας Σπυράκη έδωσε χθες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ξεκινήσει δικαστική έρευνα σε βάρος των δύο ευρωβουλευτών.

Η διαδικασία έγινε διά ανατάσεως των χεριών των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου αλλά και σε βάρος της Μαρίας Σπυράκη για υπόθεση διασπάθισης κονδυλίων από συνεργάτες της.

Αλέξης Γεωργούλης

Η απόφαση για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη φαίνεται πως ήταν ομόφωνη, καθώς και ο ίδιος ο Ελληνας ευρωβουλευτής έχει ταχθεί υπέρ του αιτήματος που είχε υποβληθεί από τις βελγικές Αρχές στις 17 Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να αποδείξει την αθωότητά του, όπως υποστηρίζει.

Μάλιστα, είχε στείλει τέσσερις σχετικές επιστολές τόσο προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα όσο και προς την αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνεδρίασε δύο φορές μέσα στον Μάιο και εισηγήθηκε ομόφωνα την άρση ασυλίας τόσο του Αλέξη Γεωργούλη όσο και της Μαρίας Σπυράκη.

georgoulis78256

Σε δήλωσή της η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές του Βελγίου να εμφανιστεί και να παράσχει εξηγήσεις. Ομως, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Μετά την έναρξη της έρευνας από τις βελγικές Αρχές, οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή θα λάβουν τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες της κυρίας Χρονοπούλου, πριν από τρία χρόνια. Οι βελγικές Αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα, καλώντας τον Αλέξη Γεωργούλη να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

«Δεν κρύφτηκα»

Από την πλευρά της η Μαρία Σπυράκη είχε ταχθεί και αυτή υπέρ της άρσης της ασυλίας της. «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη» ανέφερε σε δήλωσή της.

maria spyraki0206
Μαρία Σπυράκη

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα για άρση της ασυλίας της είχε υποβάλει στις 15 Δεκεμβρίου 2022 η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στο πλαίσιο έρευνας για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη χθεσινή συνεδρίαση η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διέκοψε τη διαδικασία αξιολόγησης αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να συζητηθεί εάν είχε παραβιαστεί η ασυλία του στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς δεν είναι πλέον ευρωβουλευτής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...