Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Σε καθαρά… νερά έπλεε η «Κιβωτός»; Τα 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού;

Σε καθαρά... νερά έπλεε η «Κιβωτός»

Αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος, ο οποίος καλείται μαζί με την πρεσβυτέρα να δώσει εξηγήσεις για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

KIVOTOS 7

Άνθρωποι που είναι κοντά στον πατέρα Αντώνιο απάντησαν άτυπα για τα 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του ζευγαριού, αλλά και για τις οικονομικές συναλλαγές που αφορούν ακίνητο στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας πως τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της οργάνωσης και δεν υπήρχε δόλος. «Δεν υπάρχουν οικονομικές παραβάσεις στην “Κιβωτό”» διαμηνύουν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου, λίγες ώρες μετά την κλήση του ίδιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή από τις εισαγγελικές Αρχές με την ιδιότητα των υπόπτων.

kivotos16974

Το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακινήτου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. «Για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά με την αγορά και τη βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ηπειρο (Ανω Ραβένια). Η αγορά έγινε το 2016 έπειτα από πώληση μιας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιστοποίηση έγινε από την “Κιβωτό”, μια και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ηπειρο. Το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η “Κιβωτός”, ακόμα και τώρα» αναφέρουν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου.

kivotos 4

Για το αδίκημα της υπεξαίρεσης που αφορά χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος και σε θυρίδες, κύκλοι του ζευγαριού υποστηρίζουν: «Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της “Κιβωτού” και παραδόθηκαν από την ίδια την πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της “Κιβωτού” κανονικά. Οταν ήρθε η Οικονομική Αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Αλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης. Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ηταν ακατόρθωτο να βρεθούν, εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μη συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της “Κιβωτού”. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος».

kivotos df 1

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία να καλέσει ως υπόπτους τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ο εισαγγελέας εξετάζει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας για το ποσό 190.000 ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου με μετρητά στην αντικειμενική του αξία. Παράλληλα, ελέγχει αν τα 467.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και στις θυρίδες οδηγούν στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων. Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα λάβουν γνώση της δικογραφίας και θα αναπτύξουν τις υπερασπιστικές θέσεις τους μέσω υπομνήματος. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα κρίνει αν είναι πειστικοί οι ισχυρισμοί τους ή θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...