Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Παραιτήθηκε από την εν εξελίξει δίκη του στο Εφετείο

Δυσπιστία στο περιβάλλον της αδικοχαμένης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς

Την αιφνιδιαστική και απρόσμενη απόφασή του να δώσει τέλος στη δίκη του στο Εφετείο, η οποία ενδεχομένως να του εξασφάλιζε μια πιο ήπια ποινή, αλλά και να μη συνεχίσει να δίνει πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθεί, όπως έλεγε, στη Νομική Σχολή ανακοίνωσε χθες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκαλώντας με την κίνησή του αυτή μεγάλη έκπληξη σε νομικούς κύκλους και μάλλον δυσπιστία στο περιβάλλον της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς.

karolain

Με μια ανακοίνωση-βόμβα, την οποία υπέγραφε ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο 34χρονος πιλότος, αφού ανέφερε ότι παραιτείται από την εν εξελίξει δίκη του στο Εφετείο, μίλησε για «εξαιρετικά σοβαρούς λόγους», που «δεν είναι ανακοινώσιμοι» και οι οποίοι τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν αλλά και την επιπλέον κάθειρξη που του είχε επιβληθεί των 11,5 ετών για τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειάς τους, αλλά και για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε όταν παρίστανε τον τεθλιμμένο σύζυγο, υποστηρίζοντας πως η μητέρα του παιδιού του δολοφονήθηκε από ληστές. Η απόφαση, πάντως, αυτή του 34χρονου προκάλεσε μεγάλα ερωτήματα, δεδομένου ότι ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες υποστήριζε στο Εφετείο ότι δολοφόνησε τη μητέρα του παιδιού του εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

karolain

Σκοπός του ήταν να σπάσει τα ισόβια, πείθοντας δικαστές και ενόρκους να του αναγνωρίσουν κάποιο ελαφρυντικό. Πλέον, όμως, μετά την απόφασή του να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται, εν ολίγοις, ότι μπορεί να παραμείνει στη φυλακή για περίπου 20 χρόνια. Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωαννίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση αυτή του εντολέα του, δήλωσε στον AΝΤ1: «Είναι μια προσωπική του επιλογή και έχουμε μια ολική παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο. Δεν είναι θέμα τακτικής. Οι λόγοι είναι προσωπικοί και στο παρόν στάδιο δεν είναι ανακοινώσιμοι». Πάντως, ο τυπικός επίλογος της λήξης της δίκης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Εφετείο αναμένεται να γραφτεί στις 14 Ιουνίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.

karolain

Κατά τη δικάσιμο αυτή, ο συνήγορος του 34χρονου θα πρέπει να ανακοινώσει την απόφαση του εντολέα του περί παραίτησής του από κάθε ένδικο μέσο. Αυτό μπορεί, βεβαίως, να το πράξει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πλην όμως ουδείς γνωρίζει αν ο 34χρονος θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Εκτός, όμως, από την παραίτηση από τη δίκη του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται και από τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση» και δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές.

KAROLAIN 1

Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωαννίδης, ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του επηρεάστηκε από το θέμα της Εκθεσης στο οποίο εξετάστηκε και αφορούσε τη βία κατά των γυναικών, τόνισε: «Ηταν ένα θέμα αυτό που αφορούσε και τον ίδιο. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι είναι σε πολύ δυσχερή κατάσταση για να συνεχίσει μια τέτοια διαδικασία. Δεν θα κάνω τον ψυχολόγο του. Αυτό που εισπράττω, όμως, είναι ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...