Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τι κρύβεται πίσω από το διπλό συμβόλαιο θανάτου σε γαμπρό και κουνιάδο της Greek Mafia στον Κορυδαλλό

Η θωρακισμένη Mercedes, οι δύο εκτελεστές και οι 50 σφαίρες

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή προχθές το βράδυ στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό, όπου δύο πληρωμένοι δολοφόνοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δύο καλάσνικοφ τον 38χρονο «Ράμπο» ή «ταρίφα» Βασίλη Ρουμπέτη και τον 31χρονο γαμπρό του Διονύση Μουζακίτη, παλιούς συνεργάτες των επίσης δολοφονημένων Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου, που διέθεταν δίκτυο λαθρεμπορίας και νόθευσης καυσίμων.

Η φονική ενέδρα στήθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το σπίτι των δύο ανδρών. Όταν έφτασε το μαύρο θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε ο 38χρονος και ήταν οδηγός ο 31χρονος, ο οποίος βγήκε από το όχημα για να ανοίξει χειροκίνητα την γκαραζόπορτα, δόθηκε το σύνθημα στους εκτελεστές να τους προσεγγίσουν με ένα μαύρο τζιπ.

vasilis roumpetis
Ο «Ράμπο» ή «ταρίφας» Βασίλης Ρουμπέτης

Οι δύο συνεπιβάτες του τζιπ βγήκαν και άρχισαν να πυροβολούν με δύο καλάσνικοφ τον 38χρονο και τον 31χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες άδειασαν τους γεμιστήρες τους για να σιγουρευτούν ότι οι δύο άνδρες είναι νεκροί – οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του διπλού φονικού περισυνέλεξαν περίπου 50 κάλυκες. Αμέσως μετά την εκτέλεση οι κακοποιοί εξαφανίστηκαν προς την εθνική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο. Σε γέφυρα στο ύψος του Σκαραμαγκά σταμάτησαν και έβαλαν φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Εκεί τους παρέλαβαν συνεργοί τους με άλλο όχημα για να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κάτοικος του Κορυδαλλού, αυτόπτης μάρτυρας της μαφιόζικης εκτέλεσης, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως εκτός από το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δολοφόνοι, είδε ακόμα δύο οδηγούς μοτοσικλετών που προφανώς ήταν υποστηρικτική ομάδα. Στο σημείο της διπλής δολοφονίας έσπευσαν κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής.

dolofonia korydalos1
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για διαφυγή οι δράστες

Αμέσως κατάλαβαν την ταυτότητα των δύο θυμάτων που είχαν απασχολήσει σε ποινικές υποθέσεις τη Δίωξη Εκβιαστών. Οι εκτελεστές προσέγγισαν το θωρακισμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε ο Βασίλης Ρουμπέτης, ενώ είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του. Οι δράστες τον αιφνιδίασαν, όταν άρχισαν να τον πυροβολούν με το καλάσνικοφ. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος πάνω στη θέση του συνοδηγού της θωρακισμένης Mercedes του. Ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης, ο οποίος είχε βγει από το αμάξι για να ανοίξει την γκαραζόπορτα, μόλις αντιλήφθηκε τη δολοφονική επίθεση, προσπάθησε να μπει στο υπόγειο γκαράζ για να καλυφθεί από τα φονικά πυρά. Ομως οι δράστες τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής, σκοτώνοντάς τον.

Την προανάκριση για τη μαφιόζικη εκτέλεση των δύο ανδρών διενεργούν η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί των δύο υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες «νονών» της νύχτας, που λυμαίνονται βενζινάδικα και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκε σε βάρος τους. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει βίντεο από κάμερες παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή για να δουν τις κινήσεις των δολοφόνων πριν και μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση. Επίσης, εξετάζουν το καμένο όχημα που χρησιμοποίησαν στη δολοφονική επίθεση, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

dolofonia korydalos
Το πάρκινγκ στο οποίο οι εκτελεστές αποτελείωσαν τον «Νιόνιο»

Παράλληλα, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των δύο θυμάτων, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τόσο τους φυσικούς αυτουργούς της διπλής δολοφονίας όσο και τον ηθικό αυτουργό που είχε κίνητρο και έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Σχολιάζοντας τη μαφιόζικη επίθεση, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης έκανε λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και για χτύπημα της Greek Mafia. «Ανήκαν σε μια συμμορία που το ηγετικό στέλεχος είχε δολοφονηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βοιωτία» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης (σ.σ.: αναφερόμενος στη δολοφονία Σκαφτούρου), επισημαίνοντας ότι δεν έχει σημασία εάν ήταν συμβόλαιο θανάτου, αλλά να φτάσει η Αστυνομία στους ηθικούς αυτουργούς. Ως προς τα θύματα, ανέφερε ότι στόχος ήταν ο 38χρονος που τον γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο γαμπρός του δεν ήταν «τόσο σημαντικός».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τόσο αξιωματικοί της Αστυνομίας όσο και τα θύματα φαίνεται ότι γνώριζαν ότι επίκειται δολοφονική επίθεση σε βάρος του 38χρονου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις της Greek Mafia.

Με βαρύ βιογραφικό

Την… τύχη του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου, που «πρωταγωνίστησε» σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια, είχαν ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης, οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα του και εκτελέστηκαν έξω από το σπίτι τους, στον Κορυδαλλό.

giannis skaftouros
Γιάννης Σκαφτούρος

Τα δύο θύματα ήταν γνωστοί στις Αρχές εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα ο Ρουμπέτης, που είχε στο «βιογραφικό» του τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, εμπλοκή σε υποθέσεις εκβιασμών, προστασίας μαγαζιών, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ερευνών για εκτελέσεις ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων. Ο «Ράμπο» ή «ταρίφας», όπως ήταν γνωστός ο Ρουμπέτης, εκτός του Σκαφτούρου, διετέλεσε και στενός συνεργάτης του Βασίλη Στεφανάκου, του μεγάλου αφεντικού της Greek Mafia, ο οποίος εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2018 με πανομοιότυπο τρόπο, με καλάσνικοφ, έξω από το σπίτι του, στο Χαϊδάρι.

Ήταν οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού σε σύνδεσμο οπαδών στη Νίκαια. Εργαζόταν ως οδηγός ταξί και σε ηλικία μόλις 22 ετών είχε πάρει μέρος, τον Μάρτιο του 2007, σε μία από τις πιο άγριες οπαδικές συμπλοκές με θύμα τον συνομήλικό του φίλαθλο του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο, έπειτα από «ραντεβού» ανάμεσα σε οπαδούς των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στη λεωφόρο Λαυρίου, στα Γλυκά Νερά. Με ύψος 1,80 μ. και έχοντας τα μαλλιά του «καρφάκια» ήταν εύκολα αναγνωρίσιμος μέσα από τα δεκάδες βίντεο που είχαν βρεθεί στα κινητά τηλέφωνα των χούλιγκαν. Την ημέρα των επεισοδίων δεν φορούσε κράνος και κρατούσε ένα μαχαίρι.

vasilis stefanakos
Βασίλης Στεφανάκος

Όπως ανέφερε τότε το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Ρουμπέτης μαζί με τους άλλους συγκατηγορούμενούς του «με βέργες, πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρι τον χτύπησαν επανειλημμένα στο κεφάλι, στην κοιλιακή χώρα και στους μηρούς». Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για το αδίκημα της «συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2013 στη Νίκαια, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Μάλιστα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν, αρχικά τράπηκε σε φυγή και όταν εγκλωβίστηκε, αντιστάθηκε και προσπάθησε να τους χτυπήσει.

Μετά την αποφυλάκισή του εντάχθηκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου και είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις της συμμορίας του, που περιελάμβανε τον έλεγχο βενζινάδικων στη δυτική Αττική, όπου «ανθούσε» το λαθρεμπόριο καυσίμων. Πέντε χρόνια μετά ο Στεφανάκος εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι με πανομοιότυπο τρόπο με την προχθεσινή δολοφονία. Οι εκτελεστές έριξαν 29 σφαίρες με καλάσνικοφ πριν το θύμα προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου του ή να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Μια λεπτομέρεια που μάλλον στάθηκε μοιραία: Το θωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε στη διάθεσή του ο Στεφανάκος το είχε παραχωρήσει εκείνη την ημέρα στον Ρουμπέτη για να κάνει κάποια δουλειά και έτσι το θύμα ήταν ανυπεράσπιστο απέναντι στους εκτελεστές του… Πρόσφατα το όνομα του Ρουμπέτη είχε εμπλακεί και στην έρευνα για τη δολοφονία του εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος εκτελέστηκε με καλάσνικοφ τον Ιούνιο του 2022 στα γραφεία της εταιρίας του στη λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα. Επίσης, το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., αντί 250.000 ευρώ.

kentriki dolofonia korydalos
Βασίλης Ρουμπέτης

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν «σκιά» ισχυρού παράγοντα του ποδοσφαίρου, παρά την καταδίκη του σε 12ετή κάθειρξη για την άγρια δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου. Και μία λεπτομέρεια που ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι πως το θωρακισμένο τζιπ, μάρκας Mercedes, που χρησιμοποιούσε, και μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε, ανήκει σε τηλεοπτικό σταθμό!

Το δεύτερο θύμα, ο 31χρονος Διονύσης Μουζακίτης, ήταν συγγενής του εξ αγχιστείας, καθώς είχε παντρευτεί την αδελφή του Ρουμπέτη. Oπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ράμπο» είχε παντού μαζί του τον γαμπρό του σε κάθε δουλειά που έκανε. Ο «Νιόνιος», όπως ήταν γνωστός ο Μουζακίτης, φέρεται ότι ήταν στην ομάδα φύλαξης του Σκαφτούρου, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό του μέχρι τη δολοφονία του στο πατρικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, το Πάσχα του 2022.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο Smart που είχε στο πάρκινγκ του σπιτιού στον Κορυδαλλό, όπου διαπράχθηκε η προχθεσινή διπλή εκτέλεση, είναι ακόμη στο όνομα του Σκαφτούρου.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...