Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συνεχίζεται κανονικά η δίκη του, παρά την προσπάθειά του να ρίξει «αυλαία»

Πού πας; Κάτσε στο σκαμνί...

Δεν μπόρεσε να ρίξει τελικά «αυλαία» στη δίκη του στο Εφετείο, όπως είχε δηλώσει ότι θέλει να κάνει, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο καταδικασμένος πρωτοδίκως σε ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη 34χρονος πιλότος όχι μόνο θα δικαστεί κανονικά από το Εφετείο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, αλλά θα πρέπει να παραστεί και στο δικαστήριο στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ορίστηκε από την έδρα η συνέχεια της δίκης του.

anagnostopoulos karolain1506

Την εξέλιξη αυτή δρομολόγησε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας της αδικοχαμένης Καρολάιν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Χθες, με την έναρξη της δίκης, στο ακροατήριο αναγνώστηκε έγγραφο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου -ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα-, στο οποίο ανέφερε ότι παραιτείται της δίκης του στο Εφετείο για τη δολοφονία της συζύγου του. Την απόφασή του μάλιστα αυτή την είχε πρώτα ανακοινώσει στα ΜΜΕ, με δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει τις προηγούμενες ημέρες ο εκ των συνηγόρων του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. «Ο εντολέας μου αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή του ο συνήγορος.

Χθες, μάλιστα, αμέσως μετά την ανάγνωση του εγγράφου του 34χρονου περί παραίτησής του από τη δίκη, η δεύτερη συνήγορός του δήλωσε στο δικαστήριο πως ο κ. Παπαϊωαννίδης και εκείνη παραιτούνται από την υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Λαμβάνοντας, ωστόσο, τον λόγο ο εισαγγελέας της έδρας ξεκαθάρισε ότι, σύμφωνα με τη δικονομία, δεν μπορεί να υπάρξει παραίτηση κατηγορουμένου από τη δίκη του, όταν η ακροαματική διαδικασία έχει ξεκινήσει τόσους μήνες πριν.

karolain anagnostopoulos0206

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο, και αυτή δεν νοείται μετά την έναρξη της συζήτησης. Το περιθώριο αυτό υπάρχει για να μη διακωμωδείται η διαδικασία ή να συνεχίζεται άσκοπα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας για να προσθέσει: «Ούτε όμως και νοείται παραίτηση συνηγόρων. Προτείνω την πρόοδο της δίκης και τον αυτεπάγγελτο διορισμό νέων συνηγόρων. Αν υπάρξουν δύο αρνήσεις από τους νέους συνηγόρους να αναλάβουν τον κατηγορούμενο, τότε η δίκη μπορεί να συνεχιστεί χωρίς υπεράσπιση».

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε και ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Αθανάσιος Χαρμάνης, ζητώντας για λογαριασμό της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν την ολοκλήρωση της δίκης. Η έδρα, έπειτα από σύντομη διακοπή, αποφάσισε τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας και τον διορισμό δύο νέων δικηγόρων που θα υπερασπιστούν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στους οποίους μάλιστα έδωσε και μεγάλο χρονικό περιθώριο ώστε να μελετήσουν τη δικογραφία.

anagnostopoulos mpampis0806

Ετσι, η δίκη για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας και μητέρας θα συνεχιστεί κανονικά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στις 12 Σεπτεμβρίου, με το δικαστήριο μάλιστα να διατάσσει τη μεταγωγή, τότε, του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τις φυλακές στο ακροατήριο, προκειμένου να παραστεί στη δίκη του.

Το ενδιαφέρον πλέον για το δικαστήριο, που θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του τον Σεπτέμβριο, είναι εάν ο 34χρονος θα αποδεχθεί τους νέους συνηγόρους που ορίστηκαν για να τον υπερασπιστούν και αν βεβαίως θα συνεχίσει να έχει την ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτήν που ακολουθεί μέχρι σήμερα: ότι, δηλαδή, δολοφόνησε την Καρολάιν εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Σε ό,τι αφορά πάντως τους νέους συνηγόρους που του όρισε το δικαστήριο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει δικαίωμα να μην τους νομιμοποιήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, το δικαστήριο θα ορίσει νέους και η δίκη θα διακοπεί και πάλι, ώστε και αυτοί οι συνήγοροι να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...