Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Οι πραγματογνώμονες για τα Τέμπη παρέδωσαν το πόρισμά τους

H τραγωδία σε 252 σελίδες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάκριση που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής Λάρισας μετά τη χθεσινή υποβολή του πορίσματος των πραγματογνωμόνων που είχαν διοριστεί από τις δικαστικές Αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και των συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

treno254354

Χθες το πρωί παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη η έκθεση των πραγματογνωμόνων που ανέρχεται μαζί με τα παραρτήματα σε συνολικά 252 σελίδες. Το πόρισμα θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που αφορά τους κατηγορουμένους για την υπόθεση.

Οι πραγματογνώμονες κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία θα αξιολογήσει ο εφέτης ανακριτής και θα κρίνει αν ανακύπτουν ευθύνες και κατά άλλων προσώπων, προκειμένου να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις. Το πόρισμα περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία, όπως συνομιλίες και δεδομένα από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, τα οποία θα εξετάσει ο ανακριτής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν κι άλλες πτυχές στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, τις οποίες θα πρέπει να ερευνήσει.

TRENA6689

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αφορούν τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων διά παραλείψεως.

Χθες προθεσμία να απολογηθεί στις 10 Ιουλίου έλαβε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ Ζαχαρίας Στουρνάρας, ενώ σήμερα προθεσμία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει συγκατηγορούμενός του, επίσης διευθυντικό στέλεχος του οργανισμού. Για τις 30 Ιουνίου έχουν κληθεί να απολογηθούν οι δύο γενικοί διευθυντές Δικτύου του ΟΣΕ. Η δίωξη σχετίζεται με θέματα ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως η απουσία τηλεδιοίκησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας τη νύχτα της τραγωδίας.

trena7001

Σε βάθος εξαετίας

Οι ευθύνες αφορούν τη μη λειτουργία των συστημάτων σε βάθος εξαετίας, καθώς δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων κατείχαν συγκεκριμένη διευθυντική θέση στον ΟΣΕ από το 2017. Χθες κατέθεσαν στον ανακριτή δύο αστυνομικοί που ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Εξάλλου, από σήμερα μέχρι τα τέλη του μήνα έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν 16 επιβάτες, οι οποίοι τραυματίστηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις βοήθησαν συνεπιβάτες τους να βγουν από την άμορφη μάζα σιδερικών στην οποία είχαν μετατραπεί τα πρώτα βαγόνια του τρένου.

trena7014

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του αποθανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας ζήτησε από τις δικαστικές Αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος. Στόχος του είναι να διεκδικήσει και αυτός από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου μηχανοδηγού την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών σε βάρος όσων ευθύνονται για την τραγωδία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....